Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel krámku s oblečením Torquato Pezzella se od ostatních živnostníků mnoho neliší – také on se má co ohánět, a tak se všemožně snaží falšovat účty, aby alespoň trochu ušetřil na daních. V tom mu ochotně pomáhá jeho vypočítavý daňový poradce Hector Curto. Když se však jednoho dne ve dveřích krámku objeví nesmlouvavý inspektor berního úřadu Topponi, vypadá to na problém. Pezzella se marně snaží inspektora přemluvit, aby byl shovívavý, dokonce mu posílá okázalé dary, ale vše je marné. Aby toho nebylo málo, jeho syn Tino a Topponiho dcera Laura se do sebe zamilují, ale inspektor o této šťastné idylce nechce nic slyšet a dál vyhrožuje vysokou pokutou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Herec Toto je u nas v nasich CZ a SK hnojoch a luzroch neznama velicina, a v rodnom Taliansku je mimoriadne popularny. Rovnky osud neskor postihol aj znameho talianskeho herca Maria Merolu. To je vsak chyba, ze obaja su neznami, preco ? No preto, ze slovenska a ceska porovnavacia baza je Europa, takze filmuznaly divak by ich mal poznat. Chyby ja ale napravujem, no a par slov aj k fimu : vyborna talianska komedia, tempo namakane, dialogy na urovni - dlho som nevidel tak kvalitny film. Taliansko 50. rokov bolo na urovni, od filmu som sa nemohol odtrhnut, tak ma zaujal . 77 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Václav Faltus, Bedřich Šetena, Milan Slepička a další. Patrně nejhorší dabing z nově vydané série od North videa, a taky nejslabší film. Dialogy na úrovni hospodského tlachání, vtipných momentů je jako šafránu (nejlepší je scéna se psem při střelbě). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Totò je taliansky komik, ktorý je u nás v podstate neznámy, hoci v rodnej krajine veľmi populárny. Vo svojich komédiach sa vyznačuje hlavne slovnými ekvilibristikami a neuveriteľnosťou ukecanosťou. Aj v tomto filme tvorcovia využili jeho talent, za partnerov mu vybrali Aldo Fabriziho a začínajúcu hviezdu Louis de Funésa. Príbeh je v podstate jednoduchý, obchodníkovi s oblećením ( Totò ) príde daňová kontrola, a keďže nemá papiere v poriadku, všemožne sa snaži so svojim daňovým poradcom ( Funés ) ovplyvniť kontrolóra ( Fabrizi ). TÍto chytráci ponúknu mnoho komických situácií, ktoré dokážu slušne pobaviť. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Půjdu si dát šálek heřmánkového čaje na uklidnění !!" - "Půjdete do baru ??" - "No, ano. Mám jít snad do železářství ??" ;) Když se u komedie stěží dvakrát zasmějete, pak je jistě něco v nepořádku, a tak mě dost překvapila osoba režiséra Stena, který za touhle rádoby taškařicí stojí, protože v porovnání s Filuty vyznívají Stenovy nejznámější kusy v hlavní roli s Budem Spencerem jako skutečná žánrová veledíla !! Totó s ksichtem Pepka námořníka hraje celkem obstojně typického blba, obchodníčka Pezzella, jehož pitomosti většinou nechtěně dopadají na hlavu inspektora Topponiho v podání výborného Alda Fabriziho, přičemž ten jeho mrzout patří k tomu málu, co mě vlastně bavilo, ačkoli právě on má na svědomí ten tragický scénář, ani Louis de Funès coby vychytralý daňový poradce Curt nezklamal, byť si zatím o svých nejlepších rolích může nechat jen zdát.. Těžko říct, proč tato italská komedie tak strašně nefunguje, komický timing je naprosto mimo mísu, většina dialogů rve uši svojí debilitou, scénky vyznívají dost polovičatě svojí nevypointovaností, nicméně pár vtipných jsem si při vší té obrovské nudě a ubohosti všiml, ta se psem na lovu jim patrně vévodí, docela mě zarazila hudební složka Piera Piccioniho, protože tu jsem tak nějak nepostřehl, a tak Filutové mohou potěšit snad jen Funèsovy skalní fanoušky, navíc pouze jako raritka.. [ Dabing 1/10 ] Tak tohle je znovu opravdové peklo typické pro North Video z dílny Tvůrčí skupiny Josefa Petráska v čele s Václavem Faltusem. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná komedie o jednom majiteli obchodu, jednom svědomitém daňovém inspektorovi a jednom vykutáleném daňovém poradci. Torquato Pezzella (Totò), majitel obchodu s oděvy, chce vydělávat co nejvíce a platit na daních co nejméně. Fabio Topponi (dobrý Aldo Fabrizi) je svědomitý daňový inspektor, kterému neujde žádný daňový únik. Bohužel se Pezzella spoléhá na velmi vykutáleného daňového poradce Hectora Curta (Louis de Funès), a tak nastává řada vtipných a bláznivých situací v honbě za schovívavost inspektora a vyřešení nežádoucí inspekce. Překvapivým usmiřovatelem dvou znesvářených mužů a nalezením kompromisu je nová láska Pezzellova syna Tina (Luciano Marin) a Topponiho dcery Laury (Cathia Caro). Nenáročné, ale příjemné a zábavné. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Marný boj dvou špičkových komiků. Přesycen slovy, herec nemá šanci najít místečko pro své nápady, protože scénáristé se asi chtěli nechat zapsat do Guinessovy knihy rekordů - pod hlavou: zbytečné kecy -, - nebo já nevím kde jinde -, a Steno na tento cirkus jenom kouká, dokonce možná ani u toho nebyl, jen poslal tam kameramana. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Tady nejde vůbec o Funése, ale o ty dva další. A ti jsou geniální. Ukecaná komedie? Aby ne když jde o komedii konverzační a velmi dobře napsanou. Aha!...Český dabing zde není vůbec špatný a nakonec komu to zní divně může přepnout na originál s titulky cz. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Další z těch méně známých Funésových komedií, která se díky společnosti North video dostala k nám do distribuce nabízí návod, jak oblafnout daňového inspektora berního úřadu, když už v tom našem účetnictví není všechno jak má být. Anebo ho alespoň přimět k tomu, aby při své kontrole trošičku přimhouřil očko. A že to bude pořádná fuška, o tom žádná. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Obyvatelé města žijí v neustálém shonu... Služby městské dopravy fungují na jedničku! Silnice jsou ve výborném stavu. :D :D Pokud by byly všechny scény tak dobré jako ta úvodní, byla by to opravdu komedie na jedničku. Takto je to pěkná dvojka. Nato, že Funes v této době ještě příliš nezářil, jde o dost slušnou komedii. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Příjmená komedie o roztěkaném majiteli krámku Pezzellovi (Totò), který se zoufale snaží nalézt do řiti neústupnému inspektorovi z berňáku (Aldo Fabrizi), jež v jeho obchodě provádí finanční kontrolu. Na Pezzelových obavách se snaží přiživit jeho vypočítavý daňový poradce Curto (Louis de Funès). Film stojí spíše na vzájemných interakcích mezi postavami majitele krámku a inspektorem než na Funèsově humoru, který ale film skvěle doplňuje. Funèsova role je zde spíše vedlejší... nebo spíše řekněme třetí hlavní postava (hned za ústřední dvojící), prostoru zde má ale narozdíl třeba od Gentlemana z Epsomu poměrne dost a občas si dovede ukrást film pro sebe. Rozhodně musím pochválit povedený český dabing. 75% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení z roku 2013: Klasická komedie, ničím zvláštní ani ničím nezvláštní. Dabing velmi slušný, pan Funes skvělý.   Po deseti letech jsem se znovu podíval a hodnocení ponechávám. Není to nic tak převratného a něco tomu chybělo. Potřetí už to vidět nemusím.    ++++++Klasická komedie, ničím zvláštní ani ničím nezvláštní . Dabing velmi slušný, pan Funes skvělý. 201310108714/8718 ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Obdivuji Václava Faltuse, že se vrhnul do dabování Louise de Funése hlasem Františka Filipovského. To chce opravdu kus odvahy a zajímalo by mně, jak se mu tato práce dělala. Funés v tomto filmu není hlavní hvězdou, tou se stal až později. I tak je to komedie dobrá, průměrná. Aldo Fabrizi jako inspektor je však výborný. Je jen škoda, že nevznikají tak kvalitní dabingy, jako za režiséra K.M. Walló. ()

TomekR 

všechny recenze uživatele

Výborná je především role daňového inspektora v podaní Alda Fabrizi. Komedie průměrná, ale příjemná. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Za tři večery jsem postupně shlédnul North Videem nově nadabované filmy s hlasem Václava Faltuse a musím rozhodně nesouhlasit, že dabing je mezi novými nejslabší, naopak. Sedělo mi jak samotné obsazení, tak subjektivně stoupající kvalita Faltusova dabingu (těžko říct, jestli jsem si já zy tři večery více zvykl na to, že Funése nemluví Filipovský nebo samotný dabingový protagonista vylepšil svůj dabing, ale věřím, že B je správně). K filmu chci říct, že těží z kvalitního hereckého obsazení okolo Funése (zejména revizor Aldo Fabrizi), ten prakticky hraje spíše hodně povedenou vedlejší roli daňového hamouna, která se k němu hodí jako prdel na hrnec. První polovina filmu je fajn (představení hamouna Curta a naivního majitele krámku, který má problém s návštěvou daňového revizora suchara, jenž je příjemnej jako pondělní 7. hodina ranní - o té 6. ani nemluvě). Největší prostor k humoru je přítomen snahou majitele uplatit revizora soudobými ukazateli bohatství (televize a myslím lednička nebo pračka), cožpak o to, takovejch už bylo, jen to uměli lépe než Pezzella, který je posílal revizorovo zeťákovi, protože mu poradce dal omylem jinou adresu...). Nevyužitý mi přišel vztah mezi Pezzallovým synem a Topponiho dcerou, hràt Topponiho Funés, tady by se uplatnil možná ještě vice než v roli poradce... Celkově odsejpající a v televizi nevídaný film s geniálním francouzským komikem a obstojným nivodobým dabingem, tak to prostě je, při vzpomínce na dabingové pokusy Krampola a Lábuse se ježej chlupy na místech, o kterej jsem doteď nevěděl! ()

Reklama

Reklama