Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Herecká legenda francouzského filmu Jean Gabin a mistr schizofrenních postav Louis De Funes v jednom filmu. Jeden je vysloužilý legionář s tetováním od slavného malíře Modigilianiho a druhý potrhlý obchodník s uměním. A to by nebylo, aby obchodník za každou cenu neusiloval o získání onoho tetování. Je pro to ochoten udělat naprosto vše a tak komedie plná nástrah a překvapení může začít. Pro Louise to byla ohromná výzva a jak se sám nechal později slyšet, měl velké obavy, aby se vedle Jeana neztrapnil. Nestalo se a naopak vznikla nestárnoucí komedie, kde si to oba dva viditelně užívají. Píše se o hereckých koncertech obou protagonistů? Neomylně je to tak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost nesmrtelných legend "bídníka" Jeana Gabina a "četníka" Louise de Funèse si nemohu pomoci, že jsem očekával mnohem lepší zábavu. Námět je zajímavý, ale se scénářem už to taková sláva není, což by mi zas až tak nevadilo, jako fakt, že není příliš mnoho vtipných situací. Na to já u de Funèse opravdu zvyklý nejsem :(....... ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Gabin a Funés sa hádajú o svoju kožu :) vlastne o kožu Gabina. Geniálny nápad, ťažko zrealizovateľný, neviem si predstaviť, ako by som mohol niekomu vyrezať časť kože s obrazom a potom mu prišil novú. Úžasná zábava, kde sa pýtate, kto je väčší blázon, Gabin či Funés. Keby sa vám niečo nepáčilo, gróf vás rád privíta vo svojom zámku, kde vám urobí exkurziu, ktorá sa skončí... v hladomorni :D ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má především naprosto absurdní námět. Hned na začátku zjišťujeme, že pro protagonistu má poctivá olejomalba od malíře cenu 300 Franků (v roce 2022 asi 4 EURO), zatímco jednoduchá čáranice vytetovaná na zádech jeho modela pro něj má cenu postupně 1, 2, 3, 20 a 50 milionů (13.400, 26.800, 40.200, 268.000 a 670.000 dnešních EUR) jen na základě tvrzení, že tetování dělal nějaký Modigliani. A onen tetovaný model těmito nabídkami pohrdá. Takže následuje bláznivé přesvědčování a vzájemné poznávání. Postupně z této mise naprosto sejde, příběh se trochu hroutí a na konci se na tetování zapomene a zůstává jen přátelství - jestli jsem to dobře pochopil. Jinak to nese hlavně Funésovo a Gabinovo situačně komediální herectví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)
  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)

Reklama

Reklama