Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (194)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funésových filmů i přesto, že hrál se štábem, se kterým dříve nebyl prakticky v kontaktu a ta nervozita je tam ze začátku trochu znát. Později se ale duo Funés - Gabin tak sžije, že je to jeden vtip za druhým. Mimo to scénář byl spíchnutý ze dne na den a tak se na něm během natáčení i pracovalo a Jean Gabin jim do toho dost kecal, ale hlavní je, že se to povedlo a tyto dvě francouzské legendy se spolu potkali a natočili tuto skvělou komedii. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie o přátelství. Ale pokud si přejete, můžeme začít prohlídkou základů, jež jsou postaveny ve slohu románském.....:-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

De Funésovy filmy, ve kterých hrál spolu s jinými hvězdami (Bourvil, Montand či Annie Girardot) dopadly na výsost dobře. Nemůžu si pomoct, ale ani jeden z hlavních herců tohoto snímku nepodává svůj výkon. Možná právě přítomnost těchto legend zapříčinily nemožnost plně projevit svůj talent... Osobně bych dal tři a půl... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro mě zase jedna krásná příjemná zábava. Přítomnost dvou hereckých Ikon děla z filmu velmi zájímavou záléžitost a ať to bylo s jejich vztahy jakoliv určitě oba předvedli že umí divákům dopřát báječnou zábavu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000║ Určite s tých slabších komédii s Funesom, zopár dobrých frkov ale ináč strašná vata. /40%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

De Funés díky přítomnosti herecké legendy Gabina nemá tolik místa na své obvyklé projevy nezřízené komiky, ale díky tomu není divák nucen soustředit se pouze ne jeho živelné herectví, ale má možnost si plně vychutnat i velmi zajímavý příběh. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto vynikajici film, jeden z tech nejlepsich od Louise de Funes. Navic tu ma partaka v podobe Jeana Gabina, kterej je taky skvelej a diky odlisnejm stylum herectvi tehle dvou komiku film pusobi zajimave. Problem je v zaverecnejch zhruba 15 minutach, kdy tempo krapet vazne a vtipnejch scenek krapet ubyde. Navic, kdyz je na scene sam Gabin, tak to precejen neni ono. Nicmene 80% filmu jsem se dobre bavil, Louis to umi skvele rozjet, navic je tu i originalni a dobre napsanej pribeh, pekna hudba a i kamera je misty zajimava. Slabsich 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"To je jen Platón, moje krysa. V noci bývá nervózní." Komedie s Louisem deFunés mají společnou jednu ohromnou věc: stokrát omleté a odevšad vykradené zápletky jako tato (namátkou - Saki: Pozadí, Roald Dahl: Kůže nebo český film Muž, který stoupl v ceně) s ním dostávají úplně nový rozměr. Tetovaný je nádherně rozmarná komedie o přátelství a idiosynkratických extravagancích, které nás spojují. Nejsem vášnivý sběratel výtvarného umění ani inkvizitor lidí z památkového úřadu, ale je mi to jaksi blízké. I to je asi důvod, proč Tetovaného stavím na vyšší příčku než dejme tomu populárnější Senzační prázdniny. 80% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen podprůměrný scénář má komedie Tetovaný o nezkrotné touze obchodníka odkoupit tetování na zádech urozeného legionáře. Na tři *** ji vyzvedává jen herecké umění Jeana Gabina a překvapivě snad i ještě více Louise de Funèse. Skluzavka do hladomorny byla ovšem taky výtečná... Mimochodem - údajný autor tetování Amedeo Modigliani byl osobitý "prokletý" italský malíř, který se zaměřoval především na portréty. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=XSkbAzxGpZk ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost nesmrtelných legend "bídníka" Jeana Gabina a "četníka" Louise de Funèse si nemohu pomoci, že jsem očekával mnohem lepší zábavu. Námět je zajímavý, ale se scénářem už to taková sláva není, což by mi zas až tak nevadilo, jako fakt, že není příliš mnoho vtipných situací. Na to já u de Funèse opravdu zvyklý nejsem :(....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pohrdáte penězi. To chápu. Ale do jaké výše?" Toť otázka. Kolik by mi museli zaplatit, aby jim dovolil odloupnout si Modiglianiho originál i s kůží z mých zad? Asi nic, protože my jsme se s Amedeem Modiglianim poněkud minuli v čase a prostoru, ale Legrain alias Louis Marie de Montignac jeho originál na zádech hrdě nosí. Já jsem se bavil při Mézerayově neustálém smlouvání, při opravě zámku a hlavně či Legrainově ranním troubení a neustálém házení lidí do hladomorny. Tetovaný mi zkrátka přinesl tolik zábavy, kolik jsem od dua de Funès - Gabin očekával. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dvěma hvězdičkami tentokrát neúčtuji pouze s jedním konkrétním snímkem, ve skutečnosti ty 2* platí pro celou jednu éru a typ lidových komedií 50. a 60. let. Jednoduše mě ty starší francouzské, ale i italské komedie s hvězdnou dvojicí v popředí, pár funčními gagy a spoustou slovní vaty přijdou vyčpělé, někdy pravda zoufale vyčpělé. Je to jakobych měl dát přednost Člověče, nezlob se, když si můžu zahrát šachy nebo Agricolu. Tenhle typ filmu vyloženě neurazí, ale zábavy si s nimi už jeden mnoho neužije. Pro ranné filmy s Louisem de Funésem je tenhle pocit spíše pravidlem než výjimkou. Celkový dojem: 40 %, jedna ze dvou hvězdiček je za přítomnost dvou slavných jmen francouzské kinematografie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zpátky, gorilo! Nevím proč, ale když si chci pustit nějaký film s Funésem, padne má volba dost často právě na Tetovaného. Vím, že zde není tolik humoru jako v jiných komediích francouzského mistra, ale ten film má v sobě jakési kouzlo, kterému nikdy neodolám. Možná je to tím venkovským prostředím a také bohémským stylem života, který vede legionář Legraine (dobré jídlo, pití, tabák a zábava). Přesně takhle bych si jednou chtěl užívat penzi. Proto čtyři hvězdy, Funés a Gabin v mistrovské formě. Film o přátelství. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto zbožňuje Funesa, či Gabina, skutočne sa nebude mať načo sťažovať (asi). Obaja sú pre mňa to najlepšie, čo Francúzi svetu dali (okrem Zidana, Henryho, Platiniho atď. ... ). Pekný, obyčajný, pohodový film o zrode priateľstva netradičným spôsobom .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dve veľké osobnosti francúzkej kinematografie minulého storočia spoločne v jednom filme. L.deFunes a J.Gabin v komédii, ktorá veru do nového milénia nepatrí. Ťažko by si hľadala nadšených divákov v radoch súčastnej mladej generácie. Však nepochybujem, že v roku 1968, kedy bol tento snímok natočený, ich humor fungoval dobre. Dnes je to len skôr taká spomienka pre pamätníkov na týchto dvoch francúzskych hercov. Preto jedna hviezdička pre každého z nich. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Madame Mézeray a její smích. :-) "Tak od teď si má drahá budeme vykat. Nemohu připustit, aby si obchodník jako já s maželkou tykal." ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Funes a Gabin v jednom filme, tak to si nemôžem nechať ujsť. Funes to je proste klasika, stačí povedať, že vo filme hraje a každému je jasné, či to bude pre neho, alebo nie. Filipovský a jeho dabing k nemu neodmysliteľne patrí a bez neho by to nebol ten Funes za akého ho máme. Pobavil som sa, humoru samozrejme mohlo byť viac, to vždy môže, ale potešila ma "stavbárska vložka". Taký zámok za pár miliónov neopravíš. "A oddnes si vykáme..." 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný film o přátelství mezi dvěma stárnoucími muži. Hlavně Jean Gabin působí nepřekonatelně. Tentokráte se Funes musel spokojit s rolí přihrávače. PS: Můžeme začít prohlídku od základů, které jsou ve stylu románském a z historického hlediska moc zajímavé. ()

Reklama

Reklama