Reklama

Reklama

Země z vesmíru

(TV film)
  • USA Earth from Space

Vydejte se spolu s námi v celovečerním snímku na úžasnou cestu za poznáním a z unikátní vesmírné perspektivy uvidíte všechno, co oči normálně vidět nemůžou. Sledujte, jak amazonský deštný prales vdechuje nový život do naší atmosféry a proudy Jižního oceánu rozvádějí plyny po celé zeměkouli. Jak se díky bleskům rodí důležité živiny a rotující jádro Země regeneruje ochrannou vrstvu naší planety. A to vše v tak neuvěřitelných detailech, že vám z toho spadne čelist. Díky tomuto pohledu naše planeta ožívá jako nikdy předtím. Základem všeho, co uvidíte, je přelomová technika, která převádí hrubá satelitní data na fascinující fotorealistické digitální záběry. Nejmodernější satelity zachycují všechno, co se na naší planetě šustne, s mikroskopickou přesností, a dokonce můžou nahlédnout i do nitra Země. Odhalíme neviditelné a spolu s ním také křehkou rovnováhu, díky které existuje život. Naše kamera nezná žádné hranice. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

míba 

všechny recenze uživatele

Doporučuju každýmu, kdo je tak trochu ignorant, stejně jako já. Dostane se vám odpovědí na otázky, které byste si v životě nebyli schopni klást. Otevřou se Vám neuvěřitelné souvislosti. Tohle je, vážení přátelé, SYSTÉM! Ok, ta dramatická hudba byla chvílema za čarou, to asi kdyby někdo tu do očí bijící naléhavost přece přehlédl... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ohromující !! Málo jaký dokument dokáže podat tolik informací, které na sebe navazují v takové to krásné podobě. Řekne vám jak samotná planeta funguje, že i přírodní pohromy mají důležité místo v chodu naší země či ukázka obrany naší planety ve vesmírném měřítku. .... HODNOCENÍ: 97% (5*) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Díky satelitům a počítačové animaci jsou nám v tomto zajímavém a poučném dokumenty názorně vysvětleny všechny podstatné komplexní systémy naší planety Země a jejich vzájemná propojenost. Díky kterým pak jede jako na kolovrátku a udržuje se křehká rovnováha. I přes doporučení mám k němu malou výtku, a to že se některé záběry zbytečně opakují a možná i díky tomu to mělo na mě uspávací účinek ;-) Rozhodně však stojí zvídavým divákům za pozornost třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

dechberoucí novátorské vizualizace neviditelných jevů a sil na Zemi, spousta nových zajímavých informací...no, je to úžasně všechno na tom našem světě vyvážené, civilizace sice rovnováhu narušuje, ale zase bez ní bychom nevěděli, co víme dnes a je pořád hodně, co objevovat..Země je holt idéální planeta...ty časosběry z ISS jsou na internetu již celkem známé... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Země se neustále snaží dosáhnout rovnovážného stavu, kterého přitom dosáhnout nelze." Tak to byl poučný, fascinující a jedinečný pohled na fungování matičky Země. Jenže jsem si přitom připadal, jako na školní přednášce a to mi moc nevyhovovalo. Navíc se mi nelíbila hudba, občas jsem v těch barvičkách neviděl to, co jsem měl vidět a když mi při každé zmínce o smrku ukázali borovici, tak jsem se začal zabývat kacířskou myšlenkou, jestli mi nelžou i o něčem jiném. Nejsem totiž fyzik, chemik ani biolog, ale přesto najednou všechny ty bouřky, ohně a výbuchy sopek začaly dávat smysl. Tímto se omlouvám všem ostatním živočišným druhům za to, že jednou vyhynou kvůli "genialitě" člověka. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama