Reklama

Reklama

Taxi, maringotka a korida

  • Francie Taxi, roulotte et corrida (více)
Trailer 2

Louis de Funès jako svérázný pařížský taxikář Maurice se nechá přesvědčit, aby řemeslo na chvíli pověsil na hřebík, naloží rodinku do obstarožního karavanu, a společně odjíždějí na vytouženou dovolenou do Španělska. Lze ovšem tušit, že to nebude žádná letní idylka. Už na celnici si ho vyhlédla parta pašeráků a krásná Myriam mu do kapsy podstrčila kradené diamanty v naději, že je nevědomky převeze přes hranice. Pak se ovšem marně snaží získat kontraband zpět, což vzbudí podezření Mauricovy ženy Germaine, která těžce nese, že se kolem jejího manžela věčně točí nějaká cizí ženská. Neustálé hádky a konflikty, velká nedorozumění, dokonce vězení…, zkrátka dovolená za všechny prachy! Ale divák tu plejádu komických situací i nevšední zápletku příběhu jistě náležitě vychutná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Rodina trhanů ve starým taxíku s maringotkou v závěsu, toho si nejde nevšimnout !!" Těšil jsem se na starou poctivou francouzskou komedii se začínajícím Louisem de Funésem, mým oblíbeným komikem, bohužel však tento film budu brát už nyní pouze jako raritku, protože co do kvality jde pouze o polovičatou rádoby taškařici s naprosto hloupoučkým příběhem, což bych ještě přežil, a velmi trapnou mimikou Funésovou, patrně se teprve herecky hledal, bez jakékoliv úderné repliky či vypointovaného gagu, zato milovníci grotesky si zde přijdou na své.. Nedokážu pochopit, že scénář tohoto paskvilu, jemuž by mnohem více slušela divadelní prkna, na nichž se také stejnojmenná hra o několik let dříve s úspěchem objevovala, má na svědomí všeuměl - Nebo fušér ?? - a zároveň i režisér tohoto kousku, totiž André Hunebelle, spolu s Jeanem Halainem, když právě tito dva dali filmovému světu toho novodobého Fantomase.. Nic naplat, i větší mistr tesař se občas utne, tady tvůrci prostě vsadili na dost vyčpělou stylizaci, kterou zub čas dokonale znesvětil, a učinil z ní tak hodně slabou komedii, která prostě potěší snad jen ty největší fanoušky Luise de Funése či manželů Raymonda Bussièrese a Annette Poivre.. Funés ani zdaleka nepřipomíná toho žlučovitého cholerika a pedanta kupříkladu z četnické série, kterého nemůžete nemilovat, jeho taxikář Maurice je nepříjemný a nesympatický tatík, co všechno ví a všechno zná, přičemž bohužel i ta jeho obličejová mimika působí nedotaženě, hloupě až idiotsky, což nejlépe dokumentuje ta velmi bizarní a odpudivá takřka tříminutová finální scéna, která mě utvrzuje v myšlence, že tvůrci vlastně Funése do filmu zakomponovali, protože právě v této době jeho popularita začínala nabírat na síle.. [ Dabing 1/10 ] Typický dabingový diletantský paskvil určený pro North video ne nepodobný rychlodabingu let 90., zaráží podíl Tvůrčí skupiny Josefa Petráska na této zhovadilosti. Obsazení imitátora Faltuse do hlavní role považuji za absurdní populistickou prasárnu nejtěžšího kalibru, která naprosto degraduje celý český dabing i dabing samotný jako hereckou disciplínu !! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sám jsem od týhle komedie vůbec nic nečekal, ale chtěl jsem to vidět, protože tady dostal Funés jednu ze svejch prvních hlavních rolí. Nakonec z toho vylez docela koukatelnej film. Funés tady sice ještě nebyl vyloženě v takový pozici, že se všechno točí okolo něj, jako v jeho pozdějíšch filmech, ale pobavil mě i tak. Ostatní herci mě moc nezaujali. Snad kromě tý hlavní buchty, protože ta vypadala jak Marilyn Monroe. Humor je dost jednoduchej, chvílema skoro až primitivní, ale to mi celkem nevadilo. Jinak mě překvapilo, že ve filmu byla už tenkrát skrytá reklama na sýr Veselá kráva. A dostalo mě, že ta krabička už v roce 1958 měla úplně stejnou podobu, jakou známe z dnešní doby. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Ze starších černobílých Funèsových filmů, co se k nám v poslední době dostaly na DVD, je tenhle pro mě nejzábavnější. Svým pojetím, bláznivými gagy, klikatejma silnicema a lehce kriminální zápletkou předchází podobným filmům ze šedesátých let, i když trpí řadou nedostatků. Nestojí to celé jenom na Funesovi a my tak máme možnost seznámit se například s kdysi populární manželskou dvojicí Raymond Bussières-Annette Poivre. Scénka s veselou krávou nebo rvačka v kabaretu jsou vážně vtipné, smířil jsem se i s nedotaženým koncem. A dabing Václava Faltuse jsem už přestal řešit, člověk si časem zvykne. ()

faana21 

všechny recenze uživatele

3,5. Prostě taková velice nadsázková simple sranda o tom, jak dvě rodinky povedených Pařížanů vyjedou na dovolenou do Andalusie a cestou se potkají se zlodějkou (...) diamantů či spíš diamantu. Ten po decentní peripetii končí v kabátě pana Pařížana, aniž by o tom věděl a začíná bláznivá jízda, kterak ho dostat zpět. Film odsejpá a místy je to skutečně legrace! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá, příjemně oddechová komedie s Louis de Funesem, který tu má dostatek prostoru, aby předvedl svůj talent. Uvádí se, že režisér André Hunebelle ho tímto filmem vytáhl z anonymity a Louis de Funes tu získal trvalou pozornost široké masy diváků. Z dnešního pohledu možná naivní černobílý produkt se značně nedokonalým technickým provedením (např. sekvence s umělým býkem, filmové pozadí scén jedoucích vozů aj.), avšak s mnoha dobrými prvky a rezidui, které koření v tradici klasické grotesky, road movie i konverzačního sitcomu. Toto bylo přivedeno k dokonalosti až v 60. letech, např. v Ouryho již nádherně barevném "Smolaři" s Funesem a Bourvilem nalezneme řadu prvků z Taxi a maringotky, přičemž místo krás Španělska se oko potěší krásami Itálie. Hluchá místa tu v každém případě zachraňuje cukrová panenka Paulette Dubostová, jakási francouzská Marylin Monroe, na níž se (přinejmenším mužský) divák jistě rád podívá, aniž by se muselo zrovna něco dít. A ovšem Louis de Funes, který tu již předvádí to nejlepší ze svého širokého spektra grimas i kabaretních prvků (např. flamengo). Díky Václavu Faltusovi za dabing! - - - - - Mimo jiné v roli gangstera Pedra tu již vidíme Joacquese Dynama, který později hrál skvěle natvrdlého komisaře Bertranda ve Fantomasovi. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama