Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Émile Durand (Louis de Funés) vynalezl insekticid a stal se zabezpečeným člověkem. Ale jak to tak často bývá, má rodinné problémy. Jeho syn Gérard (Roger Pierre) miluje komediantku, která hraje v kočovném divadle. Gérard miluje divadlo a tak odejde z domova, aby mohl cestovat společně s kočovným divadlem. Émile nachází způsob, jak z této situace vytěžit a zneužít divadlo k reklamě na své produkty. (Snorlax)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Učiněnej cvokhause. Fufu tady nemá dle očekávání velkou roli, ale to neva magořinec za něj obstrává především scénář a divadelní hry co nikdy nebudou v nominacích na ceny Thalie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná komedie, ale k tomu, aby byla lepší, by potřebovala více prostoru pro Louise de Funès, jeho šoféra Christiana Marina (později četníka Merlota) a jeho insekticid, který uspí i chlapa jako hora (to je asi nejvtipnější scénka celého filmu), a méně divadelnických skopičin. Zkrátka aby se to v ideálním případě podobalo třeba Senzačním prázdninám. "Beauminet! Beauminet... Beauminet!" - "Jsem rád, že jsme tam nešli." ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia predovšetkým z prostredia kočovného divadla rozpráva o rázovitej divadelnej rodinke, do ktorej sa začlení mladý muž. Ten miluje mladú komediantku, ale taktiež je synom bláznivého podnikateľa, ktorého hraje Louis de Funés. Slávny komik hraje presne to, na čo sme zvyknutí a poznáme zo slávnejších filmov. Druhý komentár. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zábava lidová a hodně ztřeštěná, střídající různá sociální prostředí a tím pádem dost nesourodá. Má to slabší chvilky (překvapivě některé s Funèsem), ale i několik výborných vtipných momentů. Například scéna ve vlaku bravurně ztvárňující úsloví "mít hlad jako herec". Úplně mi nesedla hodně svérázná rodinka bohémských komediantů, ale její principál Jean Richard byl herecky o třídu výš než všichni ostatní. A naopak u Funèse bylo patrné, že role cholerického šéfa (rodiny i podniku) je přesně to, čeho by se měl do budoucna držet. Ale pokud bych měl doporučit něco z doby krátce předtím, než Funès nakráčel na piedestal evropské filmové hvězdy, tak raději Pouic pouic nebo Taxi, maringotka a korida. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle šlapalo. Velice příjemná komedie s mnoha vtipnými a povedenými momenty, která šlape i ve chvílích, kdy v ní není Louis de Funés - což je tak asi půlka filmu. Funésova postava je zajímavá a ostatní (zejména Christian Marin) mu skvěle přihrávají. Posledních deset minut je paradoxně slabších, ty divadelní momenty by se mohly trochu pokrátit, ale jinak jde o skutečně pěkný film, na který se třeba ještě někdy podívám. Scéna s návštěvou Funése a pojišťováka v tom jejich bytě a zkouška insekticidu v restauraci jsou naprosto výtečné. 75%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès u nás poměrně v neznámém snímku v pro něj typické roli. Opět ztvárňuje cholerickou postavu, v tomto případě vynálezce spreje proti hmyzu snažícího se dostat výrobek na trh a zároveň velice přísného otce svého téměř dospělého syna, který si i přes otcovu nevoli jde za svým životním snem. Ano, šablona později použita neskutečně mnohokrát na různé způsoby. Tato klasická ztřeštěná komedie z počátku 60. let nemůže fanoušky Louise de Funèse v žádném případě zklamat. Vrcholem všeho dění je samotný konec, který obsahuje dlouhou scénu divadelního představení, kde nic nefunguje podle plánu. Louis ve své roli sice sedí v hledišti, ale i tak poměrně vyčnívá. Celkově úžasný komediální výkon všech herců, jejichž tempo pevně drží kamera a střih. Hlavní role tu vlastně ani není. Všichni zúčastnění mají dějově své pevné místo a vzájemně se výborně doplňují. I tak je Louis středem zájmu a není divu. Jako vyhlášený nejlepší francouzský komik, který se prosadil poměrně pozdě, prostě nemůže zklamat. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak ono to nebylo nic moc, ale dívat se na to dalo. Já přidávám třicítku za ten konec, za ty zmatky na divadelní scéně. Reakce pana Herce, tedy pana Funése jsou třešničkou na dortu. Ten posouvá snímeček o hodně výše. Bez něj by to také mohl být pěkný propadák.  50 %  ()

Reklama

Reklama