Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest ambiciózních studentů forenzních věd je na vzdáleném ostrově postaveno proti sobě, aby na této expedici mohli ukázat, kdo z nich má nejlepší předpoklady pro práci u FBI. Kapitán Veneziano a profesor Tomkins sem umístili mrtvoly, na kterých si účastníci této mise mají vyzkoušet to, co se ve školách naučili. Z mrtvol na ostrově se ovšem postupem času stávají zombie, a to co začalo jako boj o kariéru u FBI, se mění v boj o holý život. (cardinals)

(více)

Recenze (103)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda za slušnou kameru a hvězda za první půlhodinu, která dobře pracuje s napětím. Pak už přijdou jen tradiční gore efekty, běhání po lese, střílení, řezání, prostě všechna klišé, plus odvážná školačka div ne Ripleyová. Sice vtipný poslední záběr, ale toho vtipu mohlo být víc i předtím. Navíc vysvětlení je hodně vachrlaté a rovněž z řady těch klišovitých. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z 13 Eerie je miestami cítiť nízky rozpočet, napriek tomu však ide o pozerateľný zombie horor. Jeho tvorcovia sa snažili vsadiť práve na hororovú kartu a urobiť postavy zombíkov patrične desivými a krutými, čo sa im ako tak aj podarilo, masky sú však spravené na jedno kopyto a po určitom čase už na diváka nemajú požadovaný dopad. ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem nadprůměrný zombie film, kterému nedělalo problém udržovat mírnou dávku napětí během celé stopáže. Pokud jde o masky a gore, tak tam si taky nemůžu stěžovat. Zombie byli skvěle udělaní. Teda pokud se dají označit jako zombie. Jisté výtky bych k nim ale měl. Vadilo mi, že chvilku to byli klasičtí pomalí zombie a z toho jim nedělalo vůbec žádný problém běžet jak o život. Pokud jde o to gore, tak tam nemám žádný problém. Zabití bylo přímo v záběru, a tak jsme si mohli vychutnat pohled na čerstvé vnitřnosti. O příběhu nebo nějaké originalitě se asi nemá cenu zmiňovat. Jde o klasické schéma, kdy nějaká parta uvízne na nějakém místě a musí se dostat pryč. V tom jim samozřejmě zombie (mají to tak nějak v povaze) a tak to nejmíň polovina osazenstva nerozchodí. A na závěr dostaneme nějaký trn mírně otevřený konec, jak už bývá zvykem. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

A to mám jako držet palce bandě nesympatickejch negativních pi*usů, kteří celej film dělají jednu debilitu za druhou? A ta hlavní mařka, to bylo jako co? Na začátku ledová královna, potom se při útoku chová jako MacGyver kříženej s ženskou verzí Ramba, pak zas jako psychotická hysterka, která se schoulí do sedadla a vřeští, aby v další scéně opět přepla do Rambo módu a jako správnej badass zpomaleně odcházela v oslnivém výbuchu? Navíc se to celý bere tak strašně vážně, což v kontrastu s béčkovou tématem, výpravou a nic moc hercama vyznívá fakt otravně. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní zastánci italských gore klasik nemají lehký televizní život. Když se Anno Domini překlápělo do třetího tisíciletí, byli si nuceni zvyknout na boom rozličných PC korekturních technik u krvavých efektů, protože zvůle a neschopnost režisérů pohrát si s touto neodmyslitelnou součástí horrorů vedla k tomu, že " filmová krev" byla v drtivé většině zprzněna IT departmentem v produkci toho, či onoho snímku. Teď máme druhou dekádu milénia a k tomuto počítačovému neduhu se přidává další kýčovítý módní trend - pryž. Írí je za březen/duben snad třetím filmem ze žánru definovaným senilním strýčkem Romerem, ve kterým lídruje guma. Přece nemůže být takový problém nadizajnovat zombíky způsobem, že aktéry v back_stagi vyválím v blátě, oháknu jich do roztrhaných outfitů, popatlám je jahodovou červení, zkrášlím vlasy plechovkou červů a..... klapka. Ach jo. Průser gumových kombinéz v tomto sympatickém dílku mě mrzí o to víc, jelikož prvek krve v brutálních scénách je nesmírně působivý. Snaha se cení čtyřma ! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama