Reklama

Reklama

LEGO® příběh

  • USA The Lego Movie (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 054)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Everything is awesome? To si teda pište! Phil Lord a Chris Miller stvořili neúnavný animovaný milník, všeobjímající piedestal pro nejkreativnější stavebnici na světě. A to je jen začátek, Lego příběh vás totiž doslova uhrane spoustou přesně vysoustružených gagů, za kterými se ale skrývá i, ehm, chytrá a dojemná nadstavba. Zkrátka se připravte na vysokooktanový životabudič, jenž drtivě překonává vysoko nastavená očekávání. A vlastně se přitom ani moc nezapotí... (10/10) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prezentácia filmových trademarkov Warner Bros. vo svete značky kráľa stavebníc. Naj-product-placementový film všetkých čias (keď nepočítame Logoramu), skrývajúci sa za rodinnú zábavu. Zoberiete do mulťáku decká, za majlant im prikúpite popcorn a cestou domov utratíte zbytok peňaženky v predajni Lega. Zopár cool vtipov a dôkladné technické spracovanie, ale tí roboticky rozpohybovaní panáčikovia nie sú o nič živší než primitívne nagrafikovaní Cartman s Kennym. A záverečné prekvapenie s "veľkou myšlienkou" nezmyselné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíli jsem nevěřil, že to bude opravdu až tak dobré. Lego Movie je přecpané nápady, a to jak vizuálními, tak dialogovými, chvílemi to byl takový nápor, že se mi to zdálo až přesycené. Nadto má na dětský komerční film poměrně inteligentní přesahy a zajímavé rozuzlení, které sice patří k těm z druhu samospásných, protože obhajuje jakýkoli předchozí nesmysl, ale samo o sobě má k nesmyslnému velmi daleko. Prostě spokojenost po všech stránkách a po dlouhé době "blockbuster" (dá-li se to tak říct), který překonal očekávání. Hlavní písnička ve své příšernosti proklatě návyková. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být master builder, abyste si uvědomili, že nejzásadnějším přínosem snímku je jeho podvratná revolta vůči dánskému magnátovi, jenž chrlí jeden kostičkový set za druhým, z něhož postavit cokoliv dle vlastní fantazie je dneska už vlastně zhola nemožné; hromada humoru, akční dostihy jak z bruckheimerovské stáje a skvělý balanc na všechny divácké cílovky jsou už jen příjemným bonusem. 4 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $257,760,692Tržby Celosvetovo $468,760,692Tržby za predaj Blu-ray v USA $66,831,319 //počet predaných kusov 1,698,860Tržby za predaj DVD v USA $50,302,527 //počet predaných kusov 3,423,483║ tak v prvom rade treba uznať že nápaditosť v tomto počine nepozná hraníc, využiteľnosť námetu takmer dosiahla úrovne prepracovanosti takej ako tomu bolo vo svete hračiek Toy Story(čo považujem za akýkoľvek vrchol animačnej a príbehovej tvorby), troška na škodu ale je že nie každý nápad, uletenosť, frk je dotiahnutý k dokonalosti, lebo je citeľné že tvorcovia si ukúsli až priveľké sústo na to aby to strávili, miestami to je až prílišná smršť, ktorá nie je usledovateľná, či že až neprehľadná, občas sa tam stráca aj dabing, čo nechcene uberá na kráse, záver je veľmi príjemný a ani Will Ferrell tam moc nevadí, nie je úplne dokonalé ale ináč spokojnosť /videl v kine: 75%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Všechno je v tom (z)boží. Režijní duo Zataženo, občas trakaře zadaptovalo Lego jako... No, vlastně opět jako Zataženo občas trakaře v hranatém podání. Čili je to zrovna tak rozhárané, ale i svébytné, nápadité, s nemalou mírou sofistikovaného absurdního humoru, kde jeden gag stíhá druhý, potrhlé a hravé. A právě (tvořivá) hravost je synonymum pro Lego ve stavebnicové podobě a nyní již i pro Lego v celovečerní reklamní podobě. Což je myslím samo o sobě nejlépe vypovídající. PS: Dabing i překlad kromobyčejně zdařilé a "vymývací" song je v češtině mnohem působivější (i chytlavější) než v originále. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně živý film, který prostě jede. Moc jsem tomu nevěřil, ale spousta fórů je fakt skvělých. Akorát mi tam drhla ta hraná část na konci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...KDY JEDINEČNÝ SE ŽLUTÝM OBLIČEJEM KOUSEK ODPORU OBJEVÍ V ÚKRYTU V PODZEMÍ A SPOLEČNĚ S UŠLECHTILOU ARMÁDOU CELOU NAŠI ŘÍŠI SPASÍ...“ /// Tak tohle je totální uchylárna! (skoro jako když koukám na ty japonský kokotiny!) Film vo Lego® postavičkách, udělanej z Lego® kostek. Budiž. Emmet je vobyčejnej průměrnej chlap (typizovanej stavební dělník) a mluvilo se vo něm v proroctví. Ovšem pak začnou lítat Lego® střely, Lego® mozek, Lego® voda, Lego® prach, Lego® výbuchy a nesmí chybět ani Batman (Lego®). Květnatý řečičky… vlastně ne – spíš kraviny vypouštěný Lego® úst. A taky plno hloupejch nápadů, který zachráněj svět. Jako bonus hezký poselství o výjimečnosti (hned po spoustě filmovejch vodkazů!). Bezva nápad! To se kurva cení! Že děcka? A dospěláci? Vy mazejte do hračkárny! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V neděli beru parchanty na Legopárek. 2.) Toužím po světě, kde by spoustu problémů vyřešil odlakovač. 3.) Thx za titule ,,.Bac. a Araziel“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,890 // Otvárací Víkend v USA: $69,050,279 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolo to peklo. Boli tam lasery! Žraloky! Žraloky s lasermi! Naštvané sekretárky!“ Nakoľko keďže sa okolo nezaujímavého hlavného hrdinu a nezaujímavej hlavnej hrdinky sformuje banda v čele s Batmanom či (rýchlo však uväzneným) Supermanom, mohlo by sa zdať, že tento film musí byť neskutočná prča a smršť nápadov. Nanešťastie som sa nijako zázračne nebavil, až na pár úžasne absurdných nápadov (DUPLO, neviditeľné auto Wonder Woman). V scenári oceňujem hlavne pôvabnú pasáž s "inými svetmi LEGO" (postava sa dostane do televízneho živého programu, ale toto vysielanie logicky nie je vidno v stredovekom legu - v Stredoveku predsa nemali televízor! - a tak to, čo postava rozpráva, v stredovekom legu číta chlapík na koni). Naopak neoceňujem kuriózne hrané finále. Škoda, že ústredný nudný párik kradne priestor takým úžasným charakterom, ako sú Pirát, Batman, večne optimistická jednorožcová ružová mačička a kozmonaut z 80-tych rokov neustále túžiaci postaviť raketu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas tak ultra vtipny to neni, v podstate ty nejlepsi hlasky jsou uz provareny v traileru. Ale rozhodne to je ten nejakcnejsi animak, jakej jsem kdy videl. Je to sice naprosta fantasmagorie, ale opravdu neni snad minuta, kdy by nebyla nejaka akce. Navic animace je fakt senzacni, hudba taky a postavy vlastne taky. Ale na maximalni hodnoceni proste potrebuju vic, nez jen 100 minutovy blbnuti. Ale i tak lepsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo proč byl Lego film takový šílený psycho? Jestli "Everything Is Awesome" nedostanu do půlnoci z hlavy, skáču z okna dolů na chodník. Pátý patro, Vinohrady, Přemyslovská. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po těch nadšených ohlasech jsem čekal opravdu větší dávku hravosti a nápaditosti. Těch pár Batmanových hlášek to nevytrhne. A dojímací Will Ferrell už vůbec. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Doporučuju zajít ve Slováči v angličtině. Každopádně největší překvapení a film, který mě po dlouhé době nabil trochou té dobré nálady. Nechápu, komu je to určeno - děti to nemají šanci pochopit a dospělí se můžou cítit hloupě vyrazit, každopádně je ale tahle sympatická satira překvapivě silná, místy nečekaně tvrdá a hlavně promyšlená. Navíc popkulturní odkazy mi po dlouhé době nepřišly otravné a nucené, ale opravtu zábavné. 85 % ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama