Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Prahy přijíždí tajuplný pan Jones, který tvrdí, že chce najít nějaké záznamy o svých předcích. Seznámí se s Marcelou, u níž začne bydlet a oba naváží milostný vztah. Jonese však zajímají spíše než genealogické věci sci-fi filmy a staré záznamy o neobvyklých a nevysvětlitelných jevech v Praze. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

No, mě to moc zajímavé nepřišlo...kromě ukázek ze starších výborných českých sci-fi filmů se prakticky nic neděje...a právě na těch ukázkách je vidět rozdíl v kvalitě...ano, Kanyza je mimozemšťan, který celou dobu hledá kurýra, který se dostal na zemi před mnoha lety....ale, jestli ho najde, to už neprozradím...každým pádem jsem si doplnil mezeru ve vzdělání dalším zapomenutým českým filmem. ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Kanyza přijel, náhodně se seznámil s Jakoubkovou, která čirou náhodou umí nazpaměť tu část kroniky ze 17. století, která ho zajímá... Potom začnou vymýšlet děj povídky, kvůli které se pak pohádají... takové pramálo uvěřitelné. Myslím, že české sci-fi filmy by se daly poslepovat i lepším příběhem. Ale za jedno zkouknutí to stojí. ()

garry 

všechny recenze uživatele

Ukázky z českých sci-fi filmů pospojované pátráním po kurýrovi vezoucím mezigalaktickou poštu, který údajně havaroval v Čechách v 17. století. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná, ale mně se tohle sci-fi vážně líbilo. Tak nějak ve mně doznívá ještě dlouho po shlédnutí, nutí přemýšlet nad nezodpovězeným nebo jen naznačeným a podněcuje fantazii všemi směry - a to mám u filmů moc ráda. Na Jana Kanyzu se velmi příjemně kouká a hudba Zdeňka Lišky taky nezklamala. No a jako třešnička na dortu mě těší fakt, že část děje je zasazena do mého rodného Nového Města nad Metují. Malinko mi vadila představitelka Marcely. Ani ne tak hereckým výkonem, jako režisérskou a kostýmní stylizací - docela pěkná holka, která v tehdejších oděvech a brýlích vypadala o 20 let starší..... samozřejmě si uvědomuji, že tak velela tehdejší móda. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Film dolující staré a úspěšnější filmy, tenhle formát moc nemusím, celkově je docela nudný a slabý. Nic mi nepřinesl. Hodnocení: 35 % ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý kaleidoskop ČS sci-fi filmů propojený zajímavým příběhem! S mým oblíbeným Janem Kanyzou a výbornou Evou Jakoubkovou !!!Viděno poprvé ale i s odstupem času se mi to líbilo!! ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Když v geniálním sitcomu Malá velká Británie ulehne obézní spisovatelka na pohovku a diktuje své asistentce nejnovější román stylem "otevřte bibli na straně 58 a pište..." - tak to je přesně tahle situace. Bezradný socialistický scénárista si ve střižně pohrál s ukázkami ze starších českých sci-fi filmů a posadil Kanyzu do kina. Přidal ještě Evu Jakoubkovou, aby si měl potom o tom s kým povídat. Díky tomu jsem si připomenul, jak je Akce Bororo výjimečný film. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Dnešním pohledem je film vcelku logicky poněkud úsměvný. Jako socialistické sci-fi si ale nevede špatně, přestože je v něm hodně vypůjčeného materiálu. ()

Legie 

všechny recenze uživatele

Příjemný film který pomocí jednoduchého příběhu příjemně provede českou filmovou scifi tvorbou. Proč už se dnes podobné filmy netočí? ()

Bohulib 

všechny recenze uživatele

Popis děje filmu v obsahu je trochu nepřesný. Jones hledá vesmírného kurýra, který na Zemi havaroval před několika sty lety. Odtud taky název filmu. Z dnešního pohledu je děj filmu málo akční, ale na tehdejší dobu je udělaný poměrně kvalitně a filmové ukázky ze starých českých sci-fi filmů do děje docela dobře zapadaly a milovníka této české klasiky jistě potěší. ()

Adolf47 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. Jak mohl v té době vzniknout tak geniální film? To vtěsnání všech dobrých fantasy a scifi filmů domácí produkce z té doby. Ta marnost tvořivosti v myšlenkovém marastu socialismu a přesto taková úroveň, daná herci, scénáristy a režiséry. Máte-li hloubavou duši, jedná se o film přesně pro Vás. Kanyza je excelentní, Lahoda má možná jen krátkou scénu, ale ta mluví za vše. Přál bych si remake, ale obávám se, že pokud by Jonese nehrál Trojan, Ivan Trojan, tak by zdaleka nedosahoval takovýchto kvalit. A toho pána na letišti by měl hrát Majer. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Bylo zajimave videt mladeho Kanyzu, velmi pripominajiciho George Cloonyho :) V jiste zajimave roli. Presto film je tak specificky, ze lidem kteri si tuto prapodivnost snimku neoblibi v podstate nic neda... Tak jako u me... Kdo byl vlastne onen pan Jones? Kdo byl kuryr? Zajimavy pocin ceske kinematografie, presto tak specificky, ze hodnoceni je mozna i zavadejici...30% ()

rentier 

všechny recenze uživatele

"Do značně prostoduchého a pramálo zábavného příběhu jsou vřazeny ukázky ze starších fantastických filmů. " Naštěstí z této anotace na CSfilmu byla pravdivá jen druhá část. I díky Kanyzovi se mi to líbilo a zase jednou jsem byl rád, že si tu kabelovku platím;) Pokud budete mít možnost, podívejte se! ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 za námět i když zpracování nebylo nejlepší.Kdysi jsem to viděl když jsem chodil na základku tehdy mě to dost naštvalo chtěl jsem vidět mimozemšťany a ne si je jen představovat. Dnes to mám obráceně , raději zajímavou myšlenku než hromadu bezduchých triků.U mě 75% ()

Dani.K 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil. Jan Kanyza i Eva Jakoubková byli dobří, děj neděj trošku vázl, střihové záběry z dalších českých sci-fi filmů mohly být trošku kratší. Na svou dobu si myslím, že to je velmi zajímavý film. Dala bych tři hvězdičky, ale za konec (děj, střih, hudba a oči Evy Jakoubkové) jednu hvězdičku přidávám :-) ()

saintanwar 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenáristický nápad, škoda jen, že místy nedotažený. Myslím, že se z toho dalo vytěžit víc. I přes scény z českých scifi filmů se snaží držet diváka napnutého až do konce, ale moc se to nedaří. Na vrub režie padá i méně výrazný herecký výkon, jindy skvělého, Jana Kanyzy. ()

Reklama

Reklama