Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Prahy přijíždí tajuplný pan Jones, který tvrdí, že chce najít nějaké záznamy o svých předcích. Seznámí se s Marcelou, u níž začne bydlet a oba naváží milostný vztah. Jonese však zajímají spíše než genealogické věci sci-fi filmy a staré záznamy o neobvyklých a nevysvětlitelných jevech v Praze. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si že střihové filmy jsou doménou začínajících režisérů a kovaných céčkařů. Zpětně se mi ale rozhodnutí zdálo pochopitelné, protože scénář by vystačil sotva na ambicióznější kraťas. Otakar Fuka ho vycpal dlouhými ukázkami z pěti různých - a vesměs lepších snímků, ale ani tak hodinu a půl stopáže adekvátně nezaplnil. Je to škoda, protože si film udržuje lehce mysteriózní atmosféru, podporovanou slušnou hudbou a neproniknutelným Kanyzou. Na socialistický K-PAX to ale není, to by museli být oba jmenovaní jinačí borci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny nápad. Dokonca aj celkom dobre spracovaný, len je cítiť, že z takéhoto námetu sa dalo predsa len dostať viac. Scenár je tak trochu chudý, akoby bol nakrútený podľa krátkej poviedky a bol umelo natiahnutý na celovečerák. Možno to chcelo doňho vtesnať ešte podzápletku navyše, napríklad ukázať bližšie paralelne aj život kuriéra. Inak ale veľmi príjemné prekvapenie a to aj preto, že som o tomto filmíku nikdy nepočul a ani v televízii som naňho nikdy nenarazil, čo ma dosť udivuje. ()

Reklama

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Střihový film je žánr, o kterém jsem, pracku na srdce, nikdy v životě neslyšela. A musím uznat, že první rande u sklenky velkoryse namíchaného drinku mezihvězdných chutí nedopadlo vůbec špatně. Zajímavý námět se podle mne v době svého vzniku rozhodně neměl za co stydět a dostatečně poutavý zůstává i pro dnešního diváka, který tak rád luští šifry renesančních mistrů a dumá nad poselstvím Santiniho rozevlátých kostelů. Je pravda, že filmové ukázky zakomponované do děje mohly být o něco kratší, ale v žádném případě mne nerušily. A Jana Kanyzu jsem měla vždycky ráda… :o) ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má zřejmě vyjadřovat jakousi poklonu starší československé sci-fi produkci, protože jinak si tak dlouhé sekvence z 5 jiných filmů, které se v něm objevují, nedovedu vysvětlit. Samotný příběh je velmi slabý, jednotlivým ukázkám se nemůže rovnat. J. Kanyza ani E. Jakoubková nemají šanci tento propadák s nesmírně hloupým námětem zachránit. Stručně řečeno : ještě horší než Akce Bororo. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

No, mě to moc zajímavé nepřišlo...kromě ukázek ze starších výborných českých sci-fi filmů se prakticky nic neděje...a právě na těch ukázkách je vidět rozdíl v kvalitě...ano, Kanyza je mimozemšťan, který celou dobu hledá kurýra, který se dostal na zemi před mnoha lety....ale, jestli ho najde, to už neprozradím...každým pádem jsem si doplnil mezeru ve vzdělání dalším zapomenutým českým filmem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Novom Měste nad Metují. (dyfur)

Reklama

Reklama