Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profilový rozhovor s významnou osobností, která má co říci k aktuálnímu dění v ČR nebo ve světě. (Česká televize)

Recenze (15)

H34D 

všechny recenze uživatele

Interview ČT24, docela stěžejní pořad zpravodajství české televize a poslední dobou i naší domácnosti, byť jej vzhledem k malým dětem vnímáme jen okrajově a jen někdy. Přesto jsem chtěl ohodnotit a ocenit. Proč? Dělat zpravodajství formou rozhovorů je sice mnohem zdlouhavější, ale důležité - je to objektivní. Interpretace novinek moderátorem je napadnutelná kvůli možné subjektivní interpretaci informací, popř. jejich vědomé, či nevědomé filtraci. Zpravodajství formou rozhovoru je podle mě objektivní v tom, že cílem moderátora není určitou skutečnost sdělit, ale "donutit" hosta, aby ji sdělil za něj. Pak je na divácích, aby si sami udělali obrázek, jak o dané informaci, tak o jejím podání. Interview ČT24 je pořad, který je prostě třeba. A to i přesto, že jednotlivé díly strašně rychle stárnou. Rozhovory v DVTV mohou mít svoji vypovídající hodnotu i po letech, týají se totiž dlouhodobých témat, na Interview ČT24 by kolikrát nemělo smysl koukat ani s pouhým týdením zpožděním. Cílem pořadu je předat ty nejčerstvější novinky a seznámit diváky s aktuálními událostmi - má-li o to zájem. Teď už k problému Interview ČT24, kterým je silně konfrontační způsob moderování. Je pravda, že místy působí zbytečně agresivně až nedůstojně, pokud se dvojice při rozhovoru překřikuje. Nicméně v kontextu aktuálního politického dění chci konstatovat, že si myslím, že je to třeba. Prostor je omezený, moderátor musí držet otěže rozhovoru pevně v rukou, nesmí nechat protřelé politiky, aby si ukradli cenný televizní prostor pro sebe a pustili se do nějaké demagogie, vyhýbavým odpovědím, či self-proma. Moderátor zkrátka musí ve vhodný okamžik oponenta přerušit a nasměrovat ho k jádru věci, jinak mu uteče rozhovor někam pryč a pointa se rozmělní. A to podle mě moderátoři ČT zvládají velmi dobře. 7/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Škoda, že interwiew před Danielou Drtinovou má stejný profil, jako to s ní. Proč? Protože je to vzácně asympatická osoba, z níž její politický názor čiší stejně jako pižmo vzácně vyvinutého samce pižmoňe v době říje, jednoduše to není profesionál, neumí se ptát hostů a její názor na daného hosta ovlivní výsledek v děsivě monstrózní míře. Škoda, že byla uklizena do tohohle kdysi dobrého pořadu a těším se, až odejde na novu, vedle smutných postaviček stylu Ládi Hrušky je její místo. EDIT: po odchodu z čt, znovu hvězda navrh ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Čím dál tím horší. Naprosto katastrofální jsou díly se Z. Tvarůžkovou. Tlačí si svoje, reaguje na něco, co zpovídáný ani neřekl, a podle jejího vystupování v jiných relacích to asi není náhoda, je velmi rozumově slabá. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

"Pane místopředsedo, to odstavení předsedy Sobotky jste plánovali dlouhodobě?" Danča jim to dává pěkně sežrat. A to je dobře. ()

PhillM.

všechny recenze uživatele

Některá vydání mi nejvíc připomínají ty nejlepší scénky Komediografu s Jarouškem Rýdlem. --- Tak třeba dnes, kdy hostem byl ministr Mládek. Bohyně komiky Drtinová vypouští sofistikovaný humor typu "Rusko si z toho, zdá se, prokazatelně nic nedělá." Jan Mládek se zamotává do slovních výplní a předělů (včetně onoho slavného "éééé" páně Bendy blahé paměti). Dále se moderátorka na něco zeptá, Mládek odpoví na něco jiného, moderátorka to ignoruje a pokládá další otázku - a ptá se na to, na co Mládek právě odpověděl (aniž by se ho zatím ptala). Vzniká tak bizarní situace, kdy Drtinová je jednu otázku pozadu, což by třeba na divadle bylo velmi náročné na režii - a hle, zde vzniká perfektně kompaktní chaos. Pořad se tak stává jakousi příručkou pro fyziky zkoumající teorii chaosu. Nehodnotitelné. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Pokud je dobrý moderátor a zajímavý host, dívám se. ( Dnes např. repríza B. Klepetko a E. Balzerová, sleduji už podruhé.) ()

kkarx odpad!

všechny recenze uživatele

Drtinová tuhle práci, stejně jako třeba "hvězda" se šminkama Moravec, zjevně neovládá. Zaujatost, emoce, komentování, napadání, skákání do řeči, agresvní tón apod., k interview, diskusi, či debatě z pohledu moderátora nepatří. Moderátor by měl být schopný pokladát inteligentní dotazy a hbitě smysluplně reagovat na odpovědi hostů. Zpovídaného se má pokusit dostat do úzkých svými dobře mířenými otázkami, nikoliv agresivitou jako Drtinová. Pokud dobrého moderátora, pak např. velmi profesionálního Veselovského. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu hlavně kvůli paní Kroužkové. Zaujaté, zlé, hádavé a neobjetivní reportérce, která jak stárne i svým vzhledem, nejenom vystupováním, připomíná čímdál více ježibabu. Z kdysi inteligentní, ostré, ale fajn redaktorky se stala nevím proč ostrá, omezená, zaujatá a protivná ježibába, která válcuje vše, co není sluníčkové, vítačské, multikulturní, probruselské, proislámské. Navíc mám jaksi pocit, že ji její práce štve, dělá ji jen že musí...zároveň se zde bohužel rodí další jedovatá kyselá redaktorka, paní Witowská. PS: Po ,,prezidentské debatě,, musím říct, že se omlouvám paní Witowské. Sice v podstatě neodvedla víc, než by se čekalo od profesionálního redaktora ve slušné společnosti, ale i tak díky za to. Palec nahoru. ()

jjemi 

všechny recenze uživatele

Takový pořad naše TV potřebuje, jsou zváni zajímaví hosté na aktuální témata, ale chtělo by to jiný personál. Když slípka s mlíkem na fiží neustále skáče do řeči takové osobnosti jako je Jan Pertánek, lituji, že se to neodehrává v aréně a nemohu po ní hodit snilou bramboru. Tvarůžková, Drtinová a v jiných pořadech i Klepetko neumějí vést rozhovor - klást správné otázky ve správný okamžik! Domnívají se, že skákat do myšlenky je jejich úkol. Ve skutečnosti jejich jednání ruší pozvaného hosta a tok informací. Stejně tak je rušivé a neprofesionální neustálé opakování stejných otázek - různě formulovaných - ve snaze nachytat hostat při lži, pokrytectví či jen omylu. Škoda, velká škoda. ()

Reklama

Reklama