Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zrušení monarchie a vznik demokratické republiky. Jaké drama tomu předcházelo? Co prožíval Masaryk a ti druzí? V roce 1914 odjel Tomáš Garrigue Masaryk z Prahy, opustil Rakousko-Uhersko a vydal se na cestu, která nevedla zpět. Na cestu za osvobozením Čechů a Slováků z područí rakouské říše. Na cestu za zničením rakousko-uherského mocnářství. Nebyl to jednoduchý sen a Masaryk nebyl jednoduchý člověk. Dnes už největší událost našich dějin, rok 1918, vnímáme spíše jako legendu, jako velký příběh o zrození Československa. Ale je tu i realita: Masarykova cesta za vítězstvím. Jak vypadala nejen z politického, ale i lidského pohledu. Jaké otázky i námitky ji sledovaly. S čím se musel Masaryk politicky i lidsky vyrovnávat, s čím se trápil, v co doufal? Čemu až do krajnosti věřil? První díl televizního cyklu České století dramaticky vypráví o zásadní otázce naší novodobé státní existence – jak, proč a proti čemu Československá republika vznikla. A o postavě nejdůležitější – o prvním československém prezidentovi. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tzv. Tatíček Masaryk by bez M. R. Štefánika nedokázal nic a když se do hrabal ke korytu, nechal ho odstranit... Prý letecké neštěstí.

Uživatel Laliss smazal svůj příspěvek.

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

stefanik masaryka dostal medzi vyssiu spolocnost, ono nespomenut tu stefanika je to tak, ako keby ste natocili serial o vyzname a historii nobelovych cien a nespomenuli by ste alfreda nobela, s odovodnenim, ze nedostal ziadnu nobelovu cenu. 

Uživatel ezop1012 smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama