Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel Pierre Careau (Pierre Brasseur) vydal knihu „Život ve dvou“, která popisuje reálný život čtyř skutečných párů. Kniha měla ohromný úspěch a přinesla autorovi nejen slávu, ale také mu vydělala mnoho peněz. Po mnoha letech Careau napsal závěť, podle které po něm veškeré bohatství zdědí ta dvojice, která si dokázala udržet lásku. Pokud se to ani jedné dvojici nepodaří, peníze získají jeho kolegové, kteří spolupracovali při publikaci knihy. (Snorlax)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Námet legendárneho scenáristu a režiséra Sachu Guitryho rozpráva o spisovateľovi a jeho závetu, ale hlavne o živote vo dvojiciach, láske, šťastí a harmónii. Filmový spisovateľ Pierre Careau ( Pierre Brasseur ) sa nápadne podobá samotnému autorovi scenára, ktorý sa nedožil realizácii tohto snímku, o to viacej však pôsobí samotný film ako posmrtný odkaz. Možno z úcty, možno na základe kvalitného scenára disponujúceho brilantnými dialógmi sa podarilo do projektu zaangažovať veľké množstvo francúzskych filmových hviezd. Na výsledku je to poznať, snímok poskytuje zábavu každou minútou, ale nečakajte komédiu v pravom slova zmysle. Ide skôr o úsmev na tvári, príjemné pohladenie a dobrý pocit. Prvý komentár. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľa dialógov, no vtipom a zábavou príliš neoplývali. Možno ešte tak príbeh s Fernandelom bol ako tak zábavný, zvyšné celkom obyčajné manželské etudy, nepomohlo ani hviezdne obsadenie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Už u vyprávění o tom dědictví jsem v tom měl zmatek. Pak přišla odbočka, kde sice asi ženy a dívky slintaly do klína, protože zde hrál Gerard Philip, ale to už byla čiročirá nuda. Pak to pokračuje dále ve stejnému duchu a jako by se to chtělo vyhýbat jádru pudla. Což o to, herci zde nebyli žádní kandrdasové, byli to Někdo, ale bohužel ten scénář je tak praštěný až to bučí. Pan Funés se tu objevil na začátku a pak ještě párkrát, kde se moc nepředvedl. Mně osobně vadil celý styl vyprávění a čekal jsem více příběhů. Zklamán jsem byl a hodnotím to tak za deset procent. Ale jen proto, že sešli slavní herci. ()

Reklama

Reklama