Reklama

Reklama

Smrt v labyrintu

  • Velká Británie The Two Faces of January (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1962 v Athénách. Tam přicestoval mladý americký pár. Charismatický Chester (Viggo Mortensen) a jeho krásná manželka Colette (Kirsten Dunst). Setkávají se s průvodcem Rydalem (Oscar Isaac), který často podvádí bohaté turisty. Později je párem pozván na večeři. Večer ale skončí nešťastnou smrtí řeckého policisty. Rydal jim za příslib peněz pomůže zbavit se těla a dostane je do Turecka. Trojici sužuje posedlost, žárlivost a paranoia, čemuž napomáhá i fakt, že mladý průvodce začne ke Colette chovat jisté city. (mentos.)

(více)

Recenze (79)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprv jsem udělil čtyřhvězdí, dost si mě to získalo svou retro atmosférou prosluněného Řecka, ale po pár dnech se naplno projevila celková matnost příběhu tím, že si z filmu skoro již nic nepamatuji. Kromě pěkných řeckých exteriérů, samozřejmě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JSEM VINNEN Z PODVODU A ZNIČENÍ ŽIVOTŮ MNOHA LIDÍ."… /// Ale vleče se to… Řecko 60tejch let, 3 Amíci a vražda. 60tky nesloužej k ničemu. Snad jen, aby omluvili to tempo, možná, aby hudba byla zajímavější a připomínala starý(?) kriminálky. Po hoďce se to konečně (lehce) zkomplikuje a drámo nabírá vyšší obrátky. Přece jen už toho psycha ze žárlení či koketování mám dost. Hitchcocovský (či jaký) napětí zmírňuje příběhovou nudu první hodiny, takže ať si každej rozhodne, jestli mu celkem dobrej Mortensen stojí za to. Já už bych to podruhý nedal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kdysi jsem v Řecku sejmul ... 2.) Thx za titule ,,johnny.ka“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Není to jen hlavní hereckou trojicí, že přihodím o jednu hvězdu navíc, ale i tím, že z nás Hossein Amini nedělá loutky s prázdnou hlavou, ale nechal nám tady prostor pro naší představivost, potažmo i pro naše rozhodování, co se týká našich sympatií k protagonistům. Já jsem se skutečně párkrát ocitla v situaci, kdy jsem byla na rozpacích, zda je mám přijmout, takové jací jsou a mít dokonce mé sympatie a nebo nasadit odsuzující vlnu emocí. Abych řekla pravdu, tak tohle přelévání ambivalentních pocitů mně zůstalo až do konce a toho si cením. I ta málomluvnost všech zúčastněných měla něco do sebe, protože tak zůstalo možná mnohé nevyřčené, ale přesto odhalené. Někdy méně znamená více a tohle známé rčení bych v tomhle případě ráda uplatnila. Posledních pět minut jsem sice musela zamhouřit jedno oko, ale i tak je to film, který stojí za to vidět i když zřejmě brzy zapadne v té změti tisíců dalších thrillerů. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chytí mě, potopím tě. Chytí tebe a ty práskneš mě." Tak tohle se skutečně povedlo. O získání mých sympatií se pokusil zloděj, podvodník a vrah Chester a vyděrač Rydal. Jenže to nějak nevyšlo, protože mi oba lezli krkem a já jsem jim přál vyhrát pobyt s velkým nadrženým černochem v cele. Takže fandit nebylo komu, příběh mě nudil a Řecko to nezachránilo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Necelá hodina filmu moc nenasvědčuje tomu, že by šlo o thriller, a příběh (i když určitě ne nudný) divákovi přijde víceméně nalajnovaný. Ovšem pak přijde zvrat, dostaví se napětí, zbývající půlhodinka už je více než chytlavá a také odpovídá slibovanému žánru. Škoda ovšem toho Chesterova „monologu“ k samotnému závěru, který ten zlepšený dojem z filmu kazí, je dle mého absolutně zbytečný a bez něho by měl film podstatně zlověstnější vyznění. A český název snímku je sice maximálně výstižný (a to dokonce 2x v průběhu projekce), ovšem zároveň nepěkně spoileruje. Za mě to budou lepší 3*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podvodníček, podvodník a jeho žena. U trojúhelníku spojeného mamonem i nákloností jsem si užíval slibně rozdané thrillerové karty, řecké scenérie i postupné pustnutí Mortensena, který vinen svých všech vin dál jen kupil zločin na zločin. Zavlažován whisky a produkujíc ve velkém cigaretový popel však došel ke konci, kdy se po běhání v istanbulských uličkách objevil popel i na místě, kde míval klobouk a celá ta anabáze hříchu se dostala na úroveň pomíjivosti.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

O tom, že bych mohla ocenit film podle Patricie Highsmith odehrávající se v Řecku v roce 1962 jsem velmi pochybovala. Moje předchozí zkušenost s filmy jako V plném slunci nebo Přízrak lásky s Alainem a Romy nebyla příliš dobrá, natož, že bych zatoužila si přečíst ty předlohy nejlépe v originále. Ale celý můj život provází sympatie k tvářičce Kirsten Dunst, která jak se zdá, je teprve na začátku své kariéry. Přestože už rozdala tolik radosti. Nádherná dusná atmosféra slunného Řecka jakoby inspirovala jen a právě k tomu, abychom sledovali po památkách se líně procházející nezařaditelnou manželskou dvojici z tzv. lepší společnosti. Ona je velmi půvabná v nepatřičných kostýmcích, on velmi tvrdě pracoval jen proto, aby ji zahrnul luxusem, když tu najednou potkají malého podvodníčka... Herecké výkony jsou skvostné, atmosféra odpovídá línému slunnému dni a památky jsou samozřejmě nádherné. Jsem ráda, že jsem Smrti v labyrintu dala šanci. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda skoro k nepřežití. Pěkný Řecký prostředí, ale v něm naprosto prázdný a nic neříkající film.10% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Objektívne skôr 3*, ale tento síce nepríliš nápaditý, avšak zjavne Hitchockovým dielom inšpirovaný, dobre obsadený a o ráz gréckych dovolenkových destinácií obohatený thriller, ktorý sa dejovo kľukatí podobne, ako cesty na kopcoch Kréty mi je sympatický. Bavilo ma sledovať to navodzovanie myšlienkových pochodov à la "Kto bude teraz podozrivý, kam povedie stopa a ako to celé dopadne?". Ako programová výplň, kedy som si konečne mohol vydýchnuť od inteligenčne náročných filmov, statických drám a drsných brutalitiek, ktoré tvorili veľkú časť zostavy festivalu, skvelé. 75% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jediný okamžik, jediná scéna, nič hodné zapamätania, nič originálne. K tomu zle zrežírovaní herci, nevyhrotené momenty (v konečnom dôsledku pôsobili napínavo asi dva), a mne maximálne nesympatické exteriéry slnečného Grécka (je iné tam byť, nemám rád ani filmy z Havaja). Slabšie tri hviezdy a pre mňa jedno zo sklamaní roka ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vůbec nebavilo. Bylo to dost nudné, chyběla tomu lepší zápletka. Každopádně alespoň konec zaujal, kdy Chester i Rydal utíkali před policí a snažili se neskončit za mřížemi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, že za celou historkou bude něco víc, nějaký větší podvod nebo msta, cokoliv, ale ona je to jen taková road movie po řeckých, krétských a tureckých turistických lokacích, pravda v retro stylu začátku 60. let, trochu ozvláštněná dost jednoduchou a poměrně prostinkou historkou úprku před (nechtěnou) vraždou a milostným trojúhelníkem, který je však také tak nějak o ničem. Ani Kirsten Dunst mi tu nepřijde moc sexy, jak je pěkně vypapaná a oplácaná. Ale jinak jako turistický průvodce výše zmíněnými zeměmi a jejich památky v roce 1962, proč ne? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně melancholické drama ze staré dobré Hellady za starých dobrých (i když relativně nedávných) časů, kdy ještě na Akropoli nehlučely sbíječky a myriády turistů, a kdy se v ruinách krétského Knóssu mohl člověk schovat před deštěm, aniž by musel přelézat ploty nebo platit vstupné. A jako bonbónek na závěr ještě pár obrazů ze starého Cařihradu... Možná je to tím, že podobné filmy často nesleduju, ale líbilo se mi to. A nejen ty hezké athénské, kreténské a turecké exteriéry, i staromódní dramatický příběh mi přišel záživný a zaujmul mě, žádný příznak nudy jsem na sobě nezpozoroval, mám pomalé filmy rád. Scénář myslím nadstandardně dobrý, výprava skvělá, hudba taktéž, herci výborní - mladý ctižádostivý hajzlík Isaac i starý bezskrupulózní hajzl Mortensen jsou uvěřitelní a vynikající, uvěřitelná je i husička Kirsten Dunst, jejíž postava věrohodně potvrzuje jisté nelichotivé fámy o blondýnách. Ale povrchní stárnoucí podvodník si k sobě přece nenajde nějakou oduševnělou a charakterní intelektuálku, že. Jen jedno malé "ale": Neříkám, že mě to vyloženě zklamalo, nicméně čekal jsem, že Mortensen potměšile řekne na závěr něco trochu jiného... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neatmosférické fádní vyprávění o podvodnickém páru, na kterém se rozhodne něco trhnout floutek přežívající jako průvodce po athénských památkách. Z mého pohledu nuda o ničem, které neprospívají ani mdlé herecké projevy všech tří hlavních představitelů. Něco do sebe mají jen nádherné řecké exteriéry, ale ty samy o sobě film neudělají. 30% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco výborné. Najmä v nejdenoznačnosti oboch mužských postáv - vlastne až do poslednej chvíle som netušil ktorým smerom sa ich jednanie uberie. Záverečná dramatická scéna je ukážkou strihačského umu. Možno neoriginálne, ale dostatočne charizmatické. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Název filmu, popis a herecká formace může být velké lákadlo a možná vás napadne, že se jedná o další napínavý thriller. Tady vás musím trochu zklamat, protože krom překrásné výpravy, hlavní herecké trojice Dunst/Mortensen/Isaac a řeckého prostředí, Smrt v labyrintu nic zajímavého nenabídne. Slibný start, který později vystřídá ne tolik interesantní sled událostí a konec, po kterém zůstane ticho po pěšině. Čekal jsem o dost více a festivalový překlad Smrt v labyrintu sice odkazuje na jednu scénu, ale má spíš význam v upoutání pozornosti než ve vystihnutí příběhu jako takového. Slabší tři hvězdy. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Silné čtyři, možná i pět, pač kostýmy, výprava či herecký koncert Vigga Mortensena jsou na jedničku a příběh, který si uměl udržet i řádné napětí, také neurazil. Druhou projekcí uvidíme... 80% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Opravdu je to strašná nuda. Táhne se jako nekonečná šňůra dialogů, které jsou neoriginální, nudné a vlastně nic neříkající. Samozřejmě že Řecké prostředí filmu svědčí, ale to je tak asi to jediné, co se na něm dá ocenit. Někteří zde vyzdvihují závěrečnou půlhodinu, já bych řekl, že ta zajistila filmu alespoň trošku koukatelnosti, jelikož pokud by film pokračoval ve svém původním tempu, tak se obávám že by většina diváků po hodině usnula, někteří určitě i dříve. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film o setkání podvodníků s podvodníkem, který začíná uprostřed ničeho a na stejném místě končí. Jako by byl vytržený z nějakého širšího kontextu, o kterém se toho ale moc nedozvíme. S ohledem na herecké obsazení docela zklamání. Kirsten Dunst to tradičně sluší, ale to je asi všechno. Hossein Amini mě jako režisér svým debutem nepřesvědčil a zklamal mě tentokrát i jako scénárista. ()

Reklama

Reklama