Reklama

Reklama

Smrt v labyrintu

  • Velká Británie The Two Faces of January (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1962 v Athénách. Tam přicestoval mladý americký pár. Charismatický Chester (Viggo Mortensen) a jeho krásná manželka Colette (Kirsten Dunst). Setkávají se s průvodcem Rydalem (Oscar Isaac), který často podvádí bohaté turisty. Později je párem pozván na večeři. Večer ale skončí nešťastnou smrtí řeckého policisty. Rydal jim za příslib peněz pomůže zbavit se těla a dostane je do Turecka. Trojici sužuje posedlost, žárlivost a paranoia, čemuž napomáhá i fakt, že mladý průvodce začne ke Colette chovat jisté city. (mentos.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (79)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Minimálně půl roku jsem váhal. Pak jsem viděl, že u kámošky to zabodovalo, i když vím, že ona prostě ujíždí na Viggovi. Za mě se film dá vidět. Není to žádná akční kriminálka. Příběh má docela dobrou atmosféru a možná komornější podání. A ústřední trojice rozhodně baví. Určitě se nejedná o ztracený čas, za což hovoří mých 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

O tom, že bych mohla ocenit film podle Patricie Highsmith odehrávající se v Řecku v roce 1962 jsem velmi pochybovala. Moje předchozí zkušenost s filmy jako V plném slunci nebo Přízrak lásky s Alainem a Romy nebyla příliš dobrá, natož, že bych zatoužila si přečíst ty předlohy nejlépe v originále. Ale celý můj život provází sympatie k tvářičce Kirsten Dunst, která jak se zdá, je teprve na začátku své kariéry. Přestože už rozdala tolik radosti. Nádherná dusná atmosféra slunného Řecka jakoby inspirovala jen a právě k tomu, abychom sledovali po památkách se líně procházející nezařaditelnou manželskou dvojici z tzv. lepší společnosti. Ona je velmi půvabná v nepatřičných kostýmcích, on velmi tvrdě pracoval jen proto, aby ji zahrnul luxusem, když tu najednou potkají malého podvodníčka... Herecké výkony jsou skvostné, atmosféra odpovídá línému slunnému dni a památky jsou samozřejmě nádherné. Jsem ráda, že jsem Smrti v labyrintu dala šanci. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Komorne ladený thriller pôsobiaci akýmsi starodávnym retro dojmom pripomínajúcim staré kriminálky (nie kvôli dobovosti, tá je tu vyložene nepodstatná, ale kvôli štýlu, akým je to natočené) obohatený krásnymi scenériami slnečných Atén, Kréty a Istanbulu. Je dosť možné, že práve najmä ono zasadenie do takto filmársky neokukaného prostredia robí snímku tak atraktívnou a neobyčajnou, vizuálne sa mi to totižto páčilo vskutku veľmi, avšak takisto obsahová stránka je veľmi fajn. Tri postavy, z ktorých ani jednu nie je ľahké prečítať, ich ďalší vývoj a konanie sú zakaždým neurčité a nepredvídateľné. V úvodnej zhruba hodinke tu máme postupné pripravovanie pôdy, poľahky stúpajúce napätie, koketovanie, nuž a záverečná thrillerová časť, kedy matéria čo sa týka tempa naberá na obrátkach. Snáď jediné čo mi prekážalo, bol záverečný monológ, ktorý mi prišiel trošičku nepatričný a mierne zhadzoval celkovú navodenú atmosféru, ale tak rešpektujem rozhodnutie tvorcov, že to ukončili práve takto. Za mňa veľmi príjemné prekvapenie, ktoré mi príde značne podhodnotené. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JSEM VINNEN Z PODVODU A ZNIČENÍ ŽIVOTŮ MNOHA LIDÍ."… /// Ale vleče se to… Řecko 60tejch let, 3 Amíci a vražda. 60tky nesloužej k ničemu. Snad jen, aby omluvili to tempo, možná, aby hudba byla zajímavější a připomínala starý(?) kriminálky. Po hoďce se to konečně (lehce) zkomplikuje a drámo nabírá vyšší obrátky. Přece jen už toho psycha ze žárlení či koketování mám dost. Hitchcocovský (či jaký) napětí zmírňuje příběhovou nudu první hodiny, takže ať si každej rozhodne, jestli mu celkem dobrej Mortensen stojí za to. Já už bych to podruhý nedal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kdysi jsem v Řecku sejmul ... 2.) Thx za titule ,,johnny.ka“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film o setkání podvodníků s podvodníkem, který začíná uprostřed ničeho a na stejném místě končí. Jako by byl vytržený z nějakého širšího kontextu, o kterém se toho ale moc nedozvíme. S ohledem na herecké obsazení docela zklamání. Kirsten Dunst to tradičně sluší, ale to je asi všechno. Hossein Amini mě jako režisér svým debutem nepřesvědčil a zklamal mě tentokrát i jako scénárista. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo v srpnu 2012 a točilo se v Aténách, na Krétě, v Istanbulu a v londýnských Ealing Studios. (eMeMko)
  • Měsíc leden (January) je pojmenován podle Januse, antického boha přeměn, začátků, bran, dveří, vchodů, průchodů a konců, a je proto obvykle zobrazován se dvěma tvářemi. Jedna hledí do minulosti, druhá pak do budoucnosti. Z toho tedy originální název filmu The Two Faces of January. (eMeMko)

Reklama

Reklama