Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 1
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 127)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Série s Garfieldem je nepochybně sympatičtější než ta o dekádu starší, ač vizuál mají skoro stejný a love story rovněž. Emma Stone je ale přirozenější, Spider Man lidštější (reálnější) a akce robustnější. Pořád je to ale nejvíce dětský komiksový hrdina z těch hlavních a pořád to není uchopené tak jak by mohlo být - resp. pořád je to sterilní hollywoodský biják s množstvím klišé, otřepaných scén a očekávaných twistů, které by tam vůbec nemusely být. Po dvacáté pořád to samé. Je to sice sympatické, ale už se to přejídá. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Solidní v detailech, sebejisté v akci, s parádním 3D (to je stále extrémní vzácnost) a jedním zatraceně silným a dospělým momentem. Na druhé straně se film drolí díky nezajímavým záporákům a nejasné cílovce. Někdy je úmyslně komiksově naivní (jako když se malé dítě postaví pro záporákovi), jindy jen vyloženě béčkově hloupý (během pádu letadla se uploaduje soubor na internet... a to někdy v roce 2000!), k tomu teenagerovská romance jak z Dawsonova světa a až příliš tlačené hlášky, které především v první třetině dělají ze Spider-Mana namyšleného fracka. V rámci celku nicméně převládají pozitivní dojmy. Konečně se odvyprávěl nový příběh, tempo příliš nestagnuje a když už se má něco dít, je rozhodně na co se koukat. Kdyby nebyl Electro politováníhodný chudáček ale důstojný soupeř, bylo by to na 80%. A potitulková scéna je vyloženě tragická. 70% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka srovnala akční deficit jedničky (stejně jako Raimi ve své trilogii), ale záporáci zůstali stejně tragičtí jako minule, IQ scénáře je ještě nižší a z osobní/romantické linie se vytratily životnost a kouzlo, kterými je Webb obdařil poprvé - jak mi byl Garfield svým výkonem v jedničce sympatický, tady skoro vůbec. Ale pár zajímavých scén by se našlo, např. první souboj s Electrem (kdy frankensteinovský záporák formuje svou motivaci během akce a když před ním Spidey zachraní nevinné kolemjdoucí, je to krásný heroický moment) nebo emotivní rozhovor s tetičkou May o Peterově otci. A co se toho ostatními zmiňovaného stalkování týče, je o to znepokojivější/vtipnější, že Garfield při něm vypadá jako mladý Anthony Perkins a obětí jeho stalkování je blondýna. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Že Marc Webb zvláda na jednotku vzťahové časti, nie je prekvapením (argumenty, že sa rieši piatykrát to isté neberiem, obzvlášť k začiatkom to patrí), tým je, o koľko opulentnejšie a zábavnejšie sú akčné scény. Je trochu škoda, že scenár sa snaží riešiť príliš veľa zápletiek súčasne a aj napriek štedrej minutáži niektoré pôsobia okresane. Ani Electro nie až tak dôstojný protivník, ako by sa dalo čakať, Harry Osborn v podaní Daneho DeHaana ale v mnohom prekonáva aj Jamesa Franca. Menšie výhrady by sa našli, potenciál stále nie je vyťažený naplno, ale ako ako dynamická oddychovka, naviac podporená výborným Zimmerovým soundtrackom, aj druhý Amazing Spider-man funguje výborne. Zásluhu na tom má samozrejme aj silný záver a prísľub Sinister Six, ktorého sme sa však, bohužiaľ, nedočkali. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I hle, pan Pomotaný se vytáhl a dovolil přijít na projekci i nám Plzeňákům, nu díky. A co se týče filmu? To hlavní na začátek, cameo Stana Lee je dost možná to nejlepší, které kdy kdo vymyslel (obzvlášť ti, kdo je vymýšlejí u filmů Marvel studia by se měli trestně zbičovat bičem upleteným z pubického ochlupení yettiho). Kdybych Spideyho neviděl v kině, dost možná bych si stěžoval na přemrštěnou délku, ale ta v sále tak patrná není, navíc ani více konců není nijak naškodu, obzvlášť když do toho hraje naprosto skvostná hudba, která vynikne při skvělém finálním souboji (zasloužilo by si to rozebrat od někoho kdo tomu rozumí víc než já. Což je popravdě i hluchoněmý Tadžikistánský pastevec handicapovaných ovcí Ahmed). Absolutní plus je takřka geniální akce, která se vysrala na zbytečné střihy a nesnaží se být vyvolávačem epileptických záchvatů a naopak se snaží mít záběry co nejdelší a vypadají velmi dobře, stejně tak spomalovačky. Dál už jen telegraficky: Padouch (padouši) skvělý, herci dobří a atmosféra klasického komiksáků, který je hrdý na svou béčkovost je mnohem přirozenější, než trapné pokusy o vážnost ala Iron Manovi III. Howgh. PS: 3D je většinu stopáže zcela na koně PPS: reálně je to na čtyři, ta pátá je prostě za to, že dlouho jsem z komiksovýho filmu neodcházel tak spokojenej.. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Marc Webb nechtěl při natáčení používat IMAX kamery, ale přesto chtěl film v tomto formátu promítat. (Claude Speed)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama