Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 2
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 127)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jelikož mým největším oblíbencem byl za Marvel odjakživa Spidey, je mi předně líto, že je momentálně na vedlejší koleji co se filmů týče. Opakuji, že pojetí a vzezření téhle série je mi bližší než té předtím, a tak ač má dvojka chyb hned řadu, pořád za ní stojím, kochám se průlety nad městem a raduji se, že už nemusím trpět ten Maguireho blbečkovský ksichtík. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z prvního Amazing Spider-Mana (restartovaného komiksového filmu, který čerpá z jiné komiksové série a tudíž představuje fakta rozdílně) bylo hodně cítit, že pokud se chce odlišit od temného DC a rodinného Marvelu, musí Spideyho přizpůsobit teenagerům a celkově mladšímu publiku. A to se daří Webbovi na výbornou. Jestliže se u prvního dílu pouze rozkoukával a byl vázán k odvyprávění klasického originu, v tom druhém do toho vlítnul na plno a skoro bych i řekl, že tento film točil někdo jiný. Abych se ale vrátil k tomu přibližování mladším. Teenager už sice nějaký ten pátek nejsem, ale Spider-mana jako komiksovou postavu mám rád a troufám si tvrdit, že ta barevná stylizace a Peterovo fórky prostě k pravému pavoučkovi patří a takto má správný komiksový Spidey na plátně vypadat. I přesto mě však zaráží, jak moc se snaží film být vážný a konkrétní, přičemž stopáž se vyšplhala na, pro děti neúmornou, délku hodně nad 2 hodiny. Jako by si v Sony neuměli vybrat pro koho vlastně film je. Kdyby chtěli připravit pouze epickou řachandu (což z velké části je) pro nenáročné publikum, film mohl být třeba o půl hodiny kratší. Místo toho nám však tvůrci servírují jeden velký slepenec událostí související s minulostí Parkerových rodičů (které z jedničky vystříhali) a dopodrobna je vysvětlují. "Friendly Neighborhood" však tentokrát čelí postupně dvoum-třem perfektně zpracovaným a zahraným, ač pro hodně lidí nesympatickým, záporákům, takže je asi na místě jim připravit pevnou půdu, na které se dá stavět. No a pak je tu samotná akce, obohacená o četné slow-momenty a Zimmerův geniální hudební motiv, která je zkrátka epická a je jí dostatek. Oproti jedničce zdatný posun. Celkově se jedná o vydatný akční film s pompézní akcí, sympatickými herci z minula a v neposlední řadě o dobře zpracovaný snímek podle komiksu... PS : Gwen má moc pěknej zelenej kabát :P (Spoiler). PPS : Jako velký fanoušek jsem do jisté míry zaujatý, ale na mě ta dobře zpracovaná akce a obyčejné vysvětlovací dialogy zkrátka působily ...85%...[23.4.2014_Čsfd projekce_Cinestar Černý most] ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Čert vyletěl z elektřiny, bez klobouku bos. Spiderman natloukl mu nos. Druhý díl, který je vlastně pátý či šestý... ty vado, už to ani nestíhám počítat, kolikrát musí natočit homohrátky toho poštípaného kluka. Druhý díl, kde se velmi zdlouhavě prožvaníme až k osvobozujícím titulkům, díl, kde uvidíme spíďáka několikrát poctivě plakat, vrhnout několik spermoidních vláken po místním kostele a nakonec happy hour s výlítnutejma pojistkama. Jo, málem bych zapomněl, do toho ještě Gobelín, k jehož třem akčním minutám slávy musel jsem já vyslechnout dvě hodiny bezobsažných žvástů o jeho mrtvým fotrovi. A do toho všeho ještě ta užvaněná blonďatá neherečka. To bylo moc i na starýho Segrouše. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka srovnala akční deficit jedničky (stejně jako Raimi ve své trilogii), ale záporáci zůstali stejně tragičtí jako minule, IQ scénáře je ještě nižší a z osobní/romantické linie se vytratily životnost a kouzlo, kterými je Webb obdařil poprvé - jak mi byl Garfield svým výkonem v jedničce sympatický, tady skoro vůbec. Ale pár zajímavých scén by se našlo, např. první souboj s Electrem (kdy frankensteinovský záporák formuje svou motivaci během akce a když před ním Spidey zachraní nevinné kolemjdoucí, je to krásný heroický moment) nebo emotivní rozhovor s tetičkou May o Peterově otci. A co se toho ostatními zmiňovaného stalkování týče, je o to znepokojivější/vtipnější, že Garfield při něm vypadá jako mladý Anthony Perkins a obětí jeho stalkování je blondýna. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejnej prusvih, jako prvni dil. Webb rozehrava asi tak pet pribehovejch linii, pricemz vsechny jsou ale nacrtnuty jen tak povrchne, az jsou smesny, resi se furt dokola to samy a to nejen v ramci tohohle filmu, ale i v ramci vetsiny hranejch Spider-manu, vlastne i tech animovanejch. Ale Spider-man nikdy nebyl o nejakym oscarovym pribehu, takze to bych jeste skous, ale ze ma film dve a pul hodiny a vetsinu casu zabere nezazivny kecani, to uz neprekousnu. Neustale to vypada, ze se schyluje k necemu velkymu a kdyz po prisernym cekani prijde akce, ktera je sice trikove i vizualne fajn, je sfouknuta behem peti minut a potencial zaporaku je absolutne nevyuzitej. Co se tyce hercu, Garfield je sice o uroven lepsi, nez v prvnim dilu, sem tam hodi i nejakou hlasku, ale zadnej zazrak. Stone uz me tentokrat jen lezla na nervy. Takze celkove extra stupidni pribeh, prumerny herci, fajn triky a super akce, ktery je zoufale malo, to proste vic nez slabsi 3* neda. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Přestože má film v názvu slovo "Amazing", vzhled jednotlivých padouchů je inspirován komiksem "Ultimate Spider-Man", který se odehrává v alternativním vesmíru. (jh666)
  • Když Harry Osborn (Dane DeHaan) vstupuje do zvláštního sektoru v budově Oscorp, je v pozadí slyšet skladba od Hanse Zimmera, která se objevila již ve hře "Crysis 2". (Will_X)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama