Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 437)

chewbac.Ca 

všechny recenze uživatele

Wes je opravdu zvláštní režisér, buď ho obdivujete nebo ho zkrátka nesnášíte. Viděl jsem od něj 3 filmy a ani jeden jsem nedokoukal takže opravdu to vypadá že po skvěle hodnoceném GHB (u kterého jsem usnul) na tohoto režiséra navždycky zanevřu! ()

stolista 

všechny recenze uživatele

Pro mě opět nedoceněný a ne zcela pochopený Wes Anderson..Prostě mu nemůžu přijít na chuť. Zvláštní styl vyprávění, zvláštní vtipy,nevtipy.. ()

dzz 

všechny recenze uživatele

Filmeček tak krásně propracovaný a plný toho nejlepšího humoru. Seděla jsem jako dítě u rozsvícené narozeninové svíčky. Prostě láska na první pohled. Bravurní... ()

ShosannaS 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkala wtf, pak jsem se s tím sžila a bavila se, abych si na konci zase řekla wtf. Je to báječný, ale trochu moc rychlý a mělký na to, aby mi na některé z postav záleželo. (Mimochodem, myslim, že Finnes bere filmy podle toho, kolikrát si bude moct říct 'fuck'.) ()

maxcold 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se. Opravdu a mozna to take byla chyba. Cekal jsem vic, nez jsem dostal. Priznavam, ze to je nejspise vice moje chyba nez tvurcu. Neco na zpusob Obsluhoval jsem anglickeho krale, ale bez mnoha nudnych chvil. Takovy lehce zapomenutelny film. Ale kdybych se opravdu hodne nudil, tak si ho mozna pustim jeste jednou. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Gustave, o kterém je tento příběh, je prostě typ, co ví jak to v hotelech chodí. Mimo to, že se stará o vše (doslova) potřebné pro své (převážně hodně staré) klientky, začne se starat i o velmi mladého pikolíka a jejich vztah pomalu přejde z nadřízený - podřízený mezi přátelský, až bratrský. Bohužel je v průběhu děje pan Gustave obviněn z vraždy jedné ze svých devadesátiletých milenek, která mu v závěti odkáže velmi cenný obraz a který mu nechtějí pozůstalí uplně přenechat, Gustave skončí ve vězení. Z toho pak pomocí svého pikolíka uteče, mezi tím vším je pár vtipných scén, některé opravdu stojí za to, no a pak je konec. Pobavilo to ale nezaujalo. 50% ()

anticapa 

všechny recenze uživatele

troška pí a jeho život, troška amélie, výsledek je velmi zábavný, všemu dominuje neskutečný ralph fiennes.... jeho seru na to mě rozsekalo ()

maraHCV 

všechny recenze uživatele

Výborná,nabitá hvězdama a totálně antidepresivní podívaná!Bavil jsem se od začátku až do konce!Těch 100 minut mi ale přišlo zatraceně málo! ()

sysyphus 

všechny recenze uživatele

ako divák som veľmi polichotený touto filmovou absurditkou, ktorou mi spríjemnil pan Anderson 100 minut môjho života. z niektorých scén sa popusmievam popod fúz zakaždým keď si na ne spomeniem. so snímku totiž dýcha tvorivá radosť z groteskného humoru, ktorým je dej presiaknutý a jednotlive postavičky sú nielenže dobre napísané, ale hlavne geniálne zahraté veľmi vhodne vybranými hereckými kalibrami, ktoré si to zjavne pri natáčaní tiež prudko užívali. nečakané dejové zvrtky a charakterové podivnosti u mňa spôsobovali časté výprsky smiechu počas projekcie filmu a po jeho skončení sa pretavili do chronického pofufňávania, ktoré mnou lomcovalo ešte pekných pár chvíľ. vďaka vám Herr Anderson za tento vydarený snímok, jeden z najlepších aký som v tomto bohom zabudnutom žanri za posledný rok videl. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento snímek mi velmi připomínal Tajemství hradu v Karpatech. Prostě šílená komedie se zvláštním stylem vyprávění a s vizuálními efekty, které si na nic nehrají. Vrací se zde použití model a stopmotion animace, ale nutno říci, že k tomuto filmu se to perfektně hodí. Velmi mě také překvapilo, kolik známých herců se v této komedii objevilo a hlavně v jakých rolích. Zarostlý Jeff Goldblum, naprosto vyholený Harvey Keitel, Tilda Swinton namaskovaná na 84 let, to je jen slabý výčet. Všemu tomu vévodí skvělý Ralph Fiennes, který opět dokázal, že zvládne jakoukoliv roli. Finální verdikt: Perfektní komedie, kterou stojí za to vidět. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Naprostý zábavný úlet s repertoárem mnoha slavných herců. Zábava celých sto minut. Ačkoliv mi děj připadá jako by vypadl z laciného halířového magazínu, nemůžu jinak než plné hodnocení. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Šmarjá tak jsem viděl nejslabšího Andersona. Tohle už je na 90% pouze forma, do který vyplňuje těch 10% obsahu. Všechny ty záběry postav strnule koukajících rovně do kamery, vtipné přejezdy obrazu, neobvykle výtvarně ztvárněné prostředí hotelu a všeho, to všechno na čem to stojí a čím to je zajímavý, je vpodstatě krásně vymalovanej formulář daňového přiznání, který je pouze potřeba vyplnit v kolonkách jméno, adresa, RČ, rodinný stav atd. POkud by toto byl první film od Andersona, který bych v životě viděl, asi bych tleskal nadšením, ale prostě už to mám hodně okoukaný a nebaví mě to :/ Velmi slabý příběh o ničem, velmi málo vtipu, zato skvěle hrající Fiennes. Na pár hvězd to stačí. Výstižný komentář Marigold. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, miestami mi to pripadalo ako súťaž o to, v ktorom filme sa objaví viac známych hercov, ale príbeh ako taký, a tiež spracovanie, stoja za pozretie. ()

dzules 

všechny recenze uživatele

příběh pokulhává za ztvárněním filmu..je to vizuální lahůdka, ale ten děj mě nechytil..vidět jednou stačí ()

Mira00 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem potřeboval, hravá, pestrá, barevná, vizuálně dokonalá groteska plná skvělých nápadů a ještě skvělejších herců. Nelze snad ani srovnat s žádným jiným filmem, protože Grandhotel žije svým světem plným nadsázky, humoru a dokonce i dramatu. ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Skvostně zpracovaná pohádka, krásně a poutavě odvyprávěná, s neuvěřitelným obsazením. Každý si svoji roli užívá a každému krásně sedí. Andreson si s tímto snímkem úžasně pohrál. Sice mě film za srdce úplně nechytl (proto "pouze" 4*), přesto to byl jeden z nejpříjemnějších filmových zážitků roku :-). ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Excelentní hodinářská práce. Úsměvná originální groteska s velmi početným hvězdným obsazením, kde má každý svou důležitou úlohu a prostor k tomu, se v příběhu ve správnou chvíli blýsknout. Je komické sledovat Voldemorta, jak obšťastňuje staré dámy. Je mi jedno, že se celý děj natáčel v Německu. Já na úvodním plakátě zkrátka vidím karlovarský Grandhotel Pupp a Jelení skok. “Vidíš? Stále existují záblesky civilizovanosti i na těchto barbarských jatkách dříve nazývaných lidstvo. Právě o to se snažíme v našem skromném, nevýznamném…. Seru na to.“ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutočne veľmi zaujímavý filmový kúsok od Wesa Andersona. Svižná komédia plná nečakaných zvratov, totálne zabitých scénok a celej plejády filmových hviezd za tónov neskutočne sviežej hudobnej kulisy od Mr. Desplata. Hlavne ten hudobný motív v záverečných titulkoch bol riadny nárez :) Plný kanón hviezd nenadávam kvôli tomu, že miestami mi to prišlo nudné a celé také nesúrodé, ale inak som veľmi spokojný. 80 % ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama