Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 437)

Orhalmi 

všechny recenze uživatele

Konečně jeden z vyjímečných filmů. Ač mi to někdy připomínalo Tajemný hrad v Krapatech, celkový dojem a vizuální stránka filmu byli velmi originální. Samozřejmě své hrálo i herecké obsazení, kdy se sešlo hned 5 oscarových herců. Film se sice odehrává mezi válkama a po, ale spíše cílí na současný hodnotový a morální řebříček. Zajímavé bylo skloubení pomalých, romantických a komediálních částí s až dobrodružními pasážemi, kdy jednotlivé linie vlastně běžely souběžně, nestřídali se. K mé skepsi bych jen dodal k závěru filmu, kdy bylo řečeno, že !Gustavův svět" zanikl dávno před tím, než do něj vstoupil, tak se ptám, jestli "Gustavův svět" kdy vůbec existoval. Jinak predikuji zisk nějakého toho Oscara i Zlatého glóbu. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Andersonove filmy su unikatom svojho druhu. Tazko ich zaradit do zanru, lebo Anderson je zaner sam o sebe. Grand Hotel Budapest preto podobne ako minule pociny vytrca z davu svojim okuzlujucim sarmom a poetickou notou charakteristickou pre Andersonovu tvorbu. Napriek vybornym hereckym a technickym aspektom, mi ale chybal silnejsi vztah k postavam a myslienka, pre ktoru tu bol velky priestor. Mozno sa da povedat, ze Hotel Budapest je najdobrodruznejsi z Andersonovej tvorby, a predsa ma filmy, ktore ma bavili viac. Stale je to, ale original, ktory vie len Wes Anderson. 8/10 ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu je ťažko niečo vytýkať. Buď vás chytí a pohltí, alebo nie. Krásny vizuál, na ktorom si dal Anderson záležať, skvelá Desplatova hudba, výborný Fiennes, geniálne obsadenie, zaujímavý príbeh, atmosféra, nadhľad. Ale presne moja šálka kávy to nebola... 70% ()

M1K0 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to trocha ako Tajemství hradu v Karpatech ale v modernejšom podaní. Odporúčam pre tých ktorý sú znudený súčasnou konfekciou. Bláznivé, svižné a dobré. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku musím dať šancu ešte raz. Bolo to vizuáne náherné a nápadité, ale nejak sa to u mňa minulo účinkom. Inak krásne scény, no na celok potrebujem ešte jednu projekciu... ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Príbeh dozaista veľmi dobrý, len čo mi trochu vadilo, bola kadencia, akou bol podaný. Grand hotel Budapest je jeden z filmov, pri ktorom by som prijal dlhšiu stopáž, aby som mohol príbeh lepšie prežiť a nasať. Takto to hrozne rýchlo utieklo a nestihol som si film a všetky jeho kľučky ani poriadne užiť. ()

meChuck1 

všechny recenze uživatele

Esteticky zabalené, plné absurdních scének a vtípků, které nadchnou a pobaví, a vše doplněné systematickými záběry. Super. Avšak v celkovém dojmu trochu prázdné. ()

Schmitke69 

všechny recenze uživatele

Kategorie komedie celkově úplně nežeru, a k tomu pustit si tento film mě vedla jen nominace na Oscara, ale co se s tímto žánrem stalo? Neměla by komedie být vtipná? Nemělo by se u komedie smát??? Neříkám přímo "za břicho popadat", ale já nenarazil na jedinou vtipnou scénu. Po režisérově předchozím: Moonrise Kingdom, sem asi nemohl čekat nic jiného, ale úchylnost toho filmu je totožná, jen s rozdílem že k tamtý bandě pošahanejch skautíků to tak nějak sedělo, ale Grand Budapest je pro mě velká bída, ta jedna hvězda u hodnocení patří asi lordu Voldemortovi za jeho šikanu Harryho Pottera... Dle hodnocení to zřejmě davy chvátí, ale pro mě to bylo jako koukat na E.T.ho v německým simultálním dabingu - Nach Hause, ET nach hause!!!! ()

Garros 

všechny recenze uživatele

Barevný, zábavný, nenáročný... a hlavně... má to hlavu a patu a všechno má nějakou myšlenku. Jednoduše geniální dílo :) Fakt mě to hrozně bavilo a nemám co vytknout, takže 5* ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Barvičky, pohodová muzika a pěkně plynule vyprávěnej příběh plnej známých ksichtů ve větších i menších rolích. Dneska půjdu spat dobře naladěnej. Ne že bych předtím nebyl, ale po filmu je to určitě lepší. Díky Wesi. A zas někdy! ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Výborný film,trochu černě-humorný,s celou škálou skvělých herců,a to i v malých rolích,opravdu stojí za shlédnutí! ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Chybělo málo, abych to po první čtvrt hodině nevypnul a neodsoudil jakožto další z řady podivných, nudných a přemoudřelých filmů tolik oblíbených u místní komunity osvícených intelektuálů a všeználků. NO, nakonec jsem to dokoukal a udělal jsem dobře. Vyklubala se z toho opravdu šílená pitoreskní groteska a i když jsem se pousmál maximálně dvakrát-třikrát, rozhodně jsem se nenudil..Přesto, znovu bych do toho asi nešel =) ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle Andersonovic blbinky jsou na jedno brdo. Ne že by to zrovna vadilo, aspoň člověk ví, co může čekat. Takže bizarní postavičky, originální výtvarné pojetí, spoustu jemných i méně jemných vtípků a Billa Murrayho. Hodně mi to připomínalo Život pod vodou, což je jedině dobře, protože to byl skvělý film. Taky mi to připomínalo Obsluhoval jsem anglického krále, což už tak dobře není, protože to byla naopak hovadina. Vesměs výborné herecké výkony, s výjimkou toho indického prcka, kterého zřejmě v rámci nějakého programu Unicef vytáhli odněkud z kalkatského slumu a strčili ho chudince nebohé Saoirse Ronan do postele. Na toho se fakt dívat nedalo. Jinak příjemná pohodovka. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

No nejsem z toho tak nadšený asi jak bych měl, ještě, že máme každý jinou chuť na filmy, tohle bylo tak na jeden zátah a víc už ne... ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Hodně barevná krávovina. V námětu mi trošku připomíná Anglického krále, ale v podobě nepovedeného filmového zpracování, ne Hrabalovu geniální knihu. Nemůžu říct, že by tohle byl úplný průser, ale...ani jedna postava mi není sympatická. Celé je to panoptikum divných figur, zavěšených ve vzduchoprázdnu. ()

Kamy 

všechny recenze uživatele

Môj prvý kontakt s filmom Wesa Andersona a nebolo to zlé, vôbec to nebolo zlé. Zo začiatku som vôbec nechápal o čo má ísť a bál som sa že že do filmu nepreniknem, ale našťastie ako film plynul, vťahoval ma do seba čím ďalej tým viac. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama