Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 438)

LordKavous 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina na odpočinkovou komedii a tu jsem taky dostal. U Andersona silný příběh nikdy není to nejdůležitější a tenhle jeho film není výjimkou. Náladou to připomíná mix příběhů Barona Prášila, Tajemný hrad v Karpatech a Obsluhoval jsem anglického krále v kulisách Karla Zemana. Republika Zubrowka mi přirostla k srdci a těch 100 minut uteklo jak voda. Herecky skvěle obsazená věcička, nejvíc se mi líbil Adrian Brody v roli vypečeného šlechtického dědice a Ralph Fiennes jako dokonalý šéf hotelového personálu. Přiznám se, že Harveyho Keitela jsem nepoznal a všiml si ho až v závěrečných titulcích. A kdo poznal i maskovanou Tildu Swinson, v klidu může poslat Pomovi CV a ucházet se o práci na CSFD. ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Miluješ-li Andersona tak není co řešit. Nemáš-li rád jeho hravej, dětskej styl pro dospělý ani bys na to neměl koukat. Neznáš-li ho zkus a uvidíš-je to 50 na 50. JÁ NEMÁM CO ŘEŠIT. ()

josezuna 

všechny recenze uživatele

v tempe rozprávaný príbeh plný groteskonosti, humoru, zábavy, no občas aj tá tragika sa objaví. skvelý úlet v podaní neskutočnej plejády hviezd. dejiny tak trochu inak, trochu v náznakoch, trochu s nadsázkou, no plné ľudských osudov. asi pozriem znovu. ()

any1992 

všechny recenze uživatele

Popravdě už bych tento film vícekrát vidět nemusela. Co se týče vizuálního dojmu, tak nemám co vytknout. Hravé, krásné a barevné scény. ALE takhle zbytečně ukecaný film jsem dlouho neviděla. Nevtáhne do děje, celou dobu mi bylo upřímně jedno, která postava umře a jak to dopadne, hlavně, ať už to nějak dopadne...Postavy ploché, nevypracované a popravdě některé postavy byly prkenné (Tony Revolori). Nadhodnocený film. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Dynamika v tiše do sebe uzavřeném světě. Okouzlující nadsázka tak trochu pohádkového světa mezi pravidelnými záblesky černého humoru a dávkovanými nadávkami. Slavní, skvěle hrající herci, kteří jsou na plátně jen tak mimochodem. Jin a Jang, voda a oheň v jednom celku - i proto to tak funguje. Extra * za charismatický hudební background a odvahu filmově prostě "jít jinudy". ()

Kristyn-K 

všechny recenze uživatele

Hravá, barevná, bláznivá komedie odehrávající se ve fiktivním státě Zubrowka, který chvilkami připomíná Polsko, Maďarsko, Rakousko nebo Švýcarsko. Zvlášť bych zmínila vynikajícího Ralpha Fiennese, představitele správce hotelu Gustava, který je za každé situace stylový a nenechá se vyvést z míry. Některé scény se mi zdály důvěrně známé, připomínající české klasické filmy Tajemství hradu v Karpatech nebo Adéla ještě nevečeřela. Nejlepšími scénami z filmu byla rozhodně honička za Willemem Dafoem a útěk pana Gustava z vězení. Grandhotel Budapešť splnil to, co jsme od něj očekávala, a to pobavil, obávám se pouze, že po čase zapadne mezi další shlédnuté filmy a bude mnou zapomenut. ()

koksak176 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná a oddychová vec. Nečakal som od toho nič viac a to nič viac som aj dostal, ale chechtali sme sa takmer od začiatku až do (smutného) konca. Herecký koncert, nápaditá "taškařice", rozhodne odporúčam, pokiaľ nie ste práve v nálade na zložitý psychologicko-terapeuticko-hĺbavý film. V tom prípade to skúste a možno vás tá chandra prejde. ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Fantastické spracovanie satirickej komédie do ktorého som sa zamilovala a najmä do bláznivých postáv s neuveriteľnými výrazmi tváre. To čo sa nedá nevšimnúť, sú čelné pohľady kamery na situácie v interiéri, napr. vo výťahu, kde mimochodom úžasne vynikla hra farieb, ale aj pri akčných scénach ako čelný pohľad na jazdca na motorke, na saniach, ale aj na uprchlíkov za vezenským oknom, alebo čelné portréty postáv. Kamere popri tom nechýbal starý nádych obrazu a atmosféra fantastičnosti. Len malý postreh.. trošku škoda že meno doktora Kovacsa neprečítali tak, ako by sa v týchto končinách čítal. ()

latimerie 

všechny recenze uživatele

Zase se to Wesovi povedlo. Film oscilující mezi groteskou a pohádkou, ve kterém se to filmovými hvězdami jen hemží. Občas mám pocit, že filmové star Andersona podplácí, aby se alespoň mohli mihnout v jeho filmu. Našlapaný, barevný film, který vás svou naivní absurditou nutí se neustále usmívat (a občas brečet smíchy). I když Moonrise Kingdom tento film nepřekoná, rozhodně není zklamáním. opět naplnil očekávání (a to nebylo rozhodně malé). ()

ErzebethB 

všechny recenze uživatele

Místy milé a příjemně vtipné, chvílemi jsem nevěděla co nudou. Okolo a dokola je to ale jedna z povedených komedií, které ale rozhodně nechci vidět po druhé. Prostředí a kostýmy perfektní. Tři hvězdy dávám proto, ze jsem film viděla v češtině a Vydra by dabovat rozhodně neměl. Neumí hrát natoz aby si dovolil někoho mluvit svym hnusnym a jednotvárným hlasem než špetky intonace! ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Jako vždy barevnný spektálk vizuálního humoru, skurilní postavičky v mega castu - so weit so gut:-). Upřímně jsem měla tentokrát problém udržet dějovou pozornost, bylo to jako když otvíráte matrjošku - otevřete jednu panenku, v ní je další panenka a v té další a další a mě se chtělo chvílemi usnout :-) ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Možná nemám moc rád tento druh humoru,ale mě ten film zas tak vtipný nepřišel,spíš jsem se chvílemi nudil.Herecky obsazený to bylo skvěle hrálo tam dost známých hereckých osobností,ale film byl směřovaný do retro grotesky a že bych se nějak za břicho popadal to asi ne. ()

mr_radek 

všechny recenze uživatele

Neskutečně živé, pestrobarevné a okouzlující dílo. První minuty vtáhnou do děje a už se jen vezete. Má to neuvěřitelný spád, možná mi to jen přišlo, ale dost tomu napomohl i Ralph Fiennes, který mluvil neskutečně rychle. Dlouho jsem se na snímek těšil a zklamán rozhodně nejsem, ba naopak. A stopáž mi přijde naprosto ideální, poslední dobou každý točí tříhodinové filmy a přitom stačí kvalitní hodina a půl. ()

Bonbon 

všechny recenze uživatele

Film, který mne opravdu po dlouho době pobavil tak, že jsem na jeho konci jednoduše chtěla, aby dál pokračoval, protože této vydatné stravy nebylo stále dost. Wes Anderson si brilantně zahrál s krásnými kulisami, herci a příběhem. Pohádkově barevný příběh dokáže udržet divákovu pozornost tak, jako to dokázala televize, když jsme byly ještě děti. ()

brondy 

všechny recenze uživatele

úsmevné áno, vtipné nie. pekné áno, magické nie. celý film som čakal na nejakú pointu, zázrak, záver so zatajeným dychom.. no nič také neprišlo..... 1* za casting, 1* za vizuál, 1* za hudbu. dám tomu ešte jednu šancu, či som niečo neprehliadol.. a uvidíme... ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Hodně milý, lehce morbidní film. Některé hlášky zabíjely a ta klidná atmosféra tomu dodávala punc výjimečnosti. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

"KDE JE CELINE?" - "COŽE? JE MRTVÁ, ČTEME JEJÍ POSLEDNÍ VŮLI!" - "JASNĚ, JASNĚ, SAMOZŘEJMĚ." Takovej krásnej film těžko hledat v dnešní době. To zpracovaní, ten obraz, to se musí vidět, jako když v našich českých pohádkách byly kulisy malované od pana Lady, tak tohle je jak z nějaké novodobé pohádky pro dospělé. Chtěla bych uvěřit, že to takle opravdu někde vypadá nebo alespoň vypadalo, protože je to pastva pro oči. Celý je to takový specificky hravý, jemný, nevinný a přímočarý. Sedíte a usmíváte se. Bohužel to ale na vás nepůsobí, jako byste byli ve filmu a jeho součástí, spíš jen jako nezávislý pozorovatel, což je škoda, že to tvůrci nedokázali zpracovat tak, abysme měli pocit vtáhnutí do děje. Monsieur Gustave a lobby boy Zero jsou přepychová dvojka. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama