Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 437)

Dudelino 

všechny recenze uživatele

Anderson ve své nejlepší formě. Jeho styl vyprávění a vizuální stránka s miniaturami a kulisami mě prostě baví. Obojí dohromady vytváří specifickou retro-poetickou atmosféru, která by se dala v prostorách Grandhotelu krájet. Herci výborní (v rámci té nepřirozenosti bez emocí) a že je zde k vidění (či zahlédnutí) celá plejáda hvězd. Ačkoli v půli ztrácí dech, následně ho zase nabírá. 90% ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Bizarní! To je to první co vás asi napadne při tomto filmu. Jednalo se o mé první setkání s fantazií Wese Andersona a mé očekávání zůstalo jaksi nenaplněné. Myslel jsem, že to bude větší řachanda... Praštěné to je, to v každém případě, ale člověk se moc nezasměje. Ovšem naprosto úžasná je vizuální stránka filmu. Prostě skvělá podívaná a je vidět, že si režisér dal záležet s každou scénou. No, a samozřejmě herecké výkony, herecký koncert ústřední dvojce je prostě parádní. Jak zde již někdo zmínil, je to velmi podobné (atmosférou, kulisami apod.) Tajuplnému hradu v karpatech. Rozhodně film pro velké plátno, byť 16:9, na počítači vás to asi neosloví ()

blooper 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, ke kterému se chci v brzké době vrátit a vyhledávat a vychutnávat jednotlivé detaily. Předpokládám totiž, že mi jich musela spousta uniknout. A také předpokládám, že jedna projekce navíc možná stačit nebude a já si to budu pouštět znovu a znovu... Už se moc těším... ()

Frox 

všechny recenze uživatele

Další hravý svět Wese Andersona. Těžko čekat nějaký radikální posun vpřed co se týče filmových postupů. Progresivitu stylu však nahrazuje důvtip, škodolibé zacházení s diváckým očekáváním a v neposlední řadě i nasazení početného hereckého ansáblu, ze kterého vám půjde hlava kolem. ()

mirasul 

všechny recenze uživatele

Další moje oblíbená hravá skládanka, která se tak pěkně podobá mě blízkému stylu vymýšlení pohádek na dobrou noc, které se z jednoduchého příběhu postupně větví a košatí, občas je třeba něco vysvětlit, tak se vrátíme o pár týdnů nazpět, občas člověku vytane zajímavý nápad, tak to musí rychle něčím - jakkoliv bláznivým - přemostit, a nakonec je třeba to rychle ukončit, abych se zase našel a šel sám spát. Ale tady je prostě každý nápad originální, překvapivý a přitom do detailu propracovaný. Až si říkám, jestli nebylo škoda vyrobit tak pěkný kulisy, když se tam vždycky mihnou ve scéně trvající dvě vteřiny. Ale to je prostě ono. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Úžasné kamerové představení obohacené o jaksiTaksi lidovou hudbu a grandiozní kulisy. Bez debat pětihvězdičková podívaná. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Uno perfecto! :) Moc hezký filmeček. Dobří herci provázejí zábavným příběhem, který je moc hezky ztvárněn. Celé je to úsměvné jako v povedené pohádce. ()

Flashback 

všechny recenze uživatele

Zábavný styl Wese Andersona, který většině sedne, ale bohužel moc hluchých, dlouhých míst a málo vtipu. Zápletka banální a pitoreskní jak je u Andersona zvykem. ()

juanpera 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze jsem o tom filmu nic predem nevedel, krom oficialniho textu distributora. A tak jsem to dostal z prvni ruky, tu facku. Myslel jsem totiz, ze to bude dalsi divna zivotopisna sragora, ktera bude popiskem a urcitou nostalgii jedne ery dobreho hotelu a pouckou, ze pokud budes pracovity a budes se ucit od starsich, tak muses dosahnout na americky sen... A hle, vyklubala se z toho skoro cimrmanovska krasna sranda, s mnoha tvaremi a s krasnym dejem, byt misty uchylnym, ale proste k tomuto typu zanru patricim. Ani komedie ani drama to neni, ale film, ktery se da videt i podruhe jo. Taky jsem ten usmev ze tvare nestratil od pochopeni, ze se nejedna o realitu, ale o krasnou satiru. A taky si myslim, ze zasazeni do smysleného statu a do doby 30 - 40 tych let je idealni. Po rozpacitem nepochopenem zacatku LIBI 80! ()

Lasllye 

všechny recenze uživatele

Film, který si vás okamžitě získá pro svoji milost, malebnost a humor. Ačkoliv se nepopadáte za pupek, usmíváte se celou dobu a to i v situacích, které by normálně úsměvné nebyly. Doporučuju, na sobotu a s vínem. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Oproti Moonrise Kingdom, kde se mne Anderson vůbec netrefil do noty, má pro mne Grandhotel Budapešť daleko větší kouzlo. Pitoreskní, mile podaný příběh o hotelovém světákovy, kterého nezaskočí i sebekritičtější situace. Až pohádkově vykreslený (nejen graficky) příběh u kterého jakoby asistovali v trikovém studiu Karel Zeman a u scénáře Zdeněk Svěrák. Milé, hloubavé, úsměvné. ()

veronika.tum 

všechny recenze uživatele

Ha hááá, konečně po dlouhé době co jede od začátku a doufám,že až do konce, ještě jsem to ani nedokoukala,ale musím se o to podelit! Nádhera, chci tam být taky!!! ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson malokedy sklame, teda aspon mna. Cely film som sa len usmieval, a prijemne sa bavil od zaciatku do konca. Chcel by som byt poslickom v tej dobe ()

Onanista 

všechny recenze uživatele

Krásná kamera a sympatičtí herci. Ovšem děj podle mého nijak negraduje a občas mě i nudil a film mi přišel vzhledem ke své krátké metráži strašně dlouhý. Malebnost filmu to ovšem tak nějak přebíjí. Keitel ve skvělé roli a vzhledem k jeho věku klobouk dolů. ()

Herbert007 

všechny recenze uživatele

Tohle balancovani na hrane realisticna a naproste magorie me dost bavilo. Ani nevim proc mi to prislo hrozne „cesky“ prestoze to s ceskem jinak nemelo nic spolecneho (ale ten kamzik je jak z Karlovych Var, vizual nekterych scen jak z Karla Zemana, absurdno misty jak z Havlovych her...). Tak mi nakonec prislo lito, ze Obsluhoval jsem anglickeho krale natocil jeden kdysi vytecny reziser davno za svym zenitem a ne Wes Anderson s tim ansamblem co delal tohle... to by bylo zradlo, ten Hrabal ma totiz vyrazne lepsi pribeh na podobne tema... ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama