Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 437)

Nikolak 

všechny recenze uživatele

Karel Zeman, Saturnin, americká fascinace noblesou staré Evropy, emočně ploché. Výplň času pro oko unavené šedí. ()

matko2351 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne dost tazka komedia. Taky netypicky humor, ktory nie vzdy mne pasuje. Pre niekoho film roku 2014, pre mna dalsi normalny pocin so svetlymi chvilkami ako napr podareny utek z vazenia:) 3 hviezdicky. ()

Purish 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný a svojim spôsobom originálny film, ktorý je už na prvý pohľad viac európsky ako americký. Človek má pocit, že sleduje skôr rozprávkovú grotesku, čo je spôsobené netradičným spôsobom vyjadrovania sa režiséra Wes Andersona. Ťažko predpovedať, či sa vám film bude páčiť, pretože som presvedčený o tom, že po 15-tich minútach si jedna skupina divákov povie „to je blbosť!“ a druhá skupina „perfektné!“. Ja som sa ocitol niekde medzi týmito skupinami a preto dávam tri hviezdy. V každom prípade Grandhotel Budapešť výrazným spôsobom obohacuje minuloročnú kinematografiu a ponúka niečo iné, nevšedné. Preto mu dávam pomerne veľké šance na zisk rôznych ocenená vrátane tej najpopulárnejšej zlatej sošky. ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson ma opäť nepresvedčil. A to ani na základe skvelého obsadenia (Ralph Fiennes je perfektný) či skutočnosťou, že sa jednalo o Wesov najdivackejší film. Znova som sa cez tú "andersonovsku zvlášnosť" jeho filmov nevedel prehrýzť. Humornú stránku filmu však nemožno uprieť a vcelku som sa bavil. Celkovo dávam teda 3* (6/10). PS: rozhodne to nie zlý film, chyba je asi vo mne ;) ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúce efekty a vždy dokonale symetrické obrazy. Herecké výkony tiež super. Až na to, že je to v podstate taká hlúposť. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

The Grandhotel Budapest mi prijde jako hrozne nadhodnoceny film. Nevidim v nem vic, nez nekolik malo zajimavych napadu, neotrele vytvarne zpracovani a hvezdne obsazeni. ()

The M 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď tá najlepšia načudnejšia vec, ktorú som mal tú česť za posledné roky vidieť. Neobyčajný a poriadne vyfarbený svet, parádna réžia a napokon geniálne obsadenie. Na toto dielko skutočne tak rýchlo nezabudnem. Zaslúžených 5 hviezd! ()

dudonko 

všechny recenze uživatele

Pekny priklad typickeho rukopisu Wesa Andersona....vtipne postavicky, sceny (hlavne ta vo vytahu...), a proste cela atmosfera...dejovo to bolo na mna prilis vela,ale dojem zanechal vyborny.... ()

Kolemjdouci 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto neuvěřitelně nudný film. Dobrou polovinu filmu jsem hledal marně smysl filmu, slibovaný humor jsem také nenašel. Pár sarkastických narážek tam bylo, ale hodnocení filmu nezvedlo nad 2 hvězdy. Celý film jsem shlédl jen proto, abych mohl zhodnotit....ale naprostá ztráta času ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Vizualne dokonale, krasne prekvapive dielo. Vyborne herecke obsadenie, niektori herci uz riadne zostarli, ze Murray a Godblum. Dej necakany, az Coehovsky styl tak trosku. Hudba ako aj cele dielo dost usmevne. V kine by to bol vacsi zazitok. Usmevne a zaroven smutne, zobrane historicke dianie.. 90% ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Nevím, z jakého důvodu se takovéto filmy natáčejí. Je to nějaký prazvláštní styl hollywoodské kinematografie, který se poslední dobou hodně rozšířil. Absurdní příběh z fiktivní země Zubrowka o hotelovém provozovateli panu Gustavovi, který zdědil vzácný obraz., díky jemuž musí utíkat před nájemným vrahem, nacisty a policií. Na to, že je to stominutová komedie, jsem se snad neusmála ani jednou. Všichni herci hrají jako malé děti, což je pro režiséra Andersona zřejmě typické. Celý děj je rozdělený do několika časových os s lehkou ironií a nadsázkou. Spousta známých herců ( Owen Wilson, Bill Murray, Harvey Keitel....) si zde pouze na pár chvil zveřejnili svou známou tvář. Jediné pro mě pozitivní byl vzhled hotelu a ostatní kulisy, které byly moc hezky a detailně vytvořeny. Občasné náznaky animace mi velmi připoměly filmy Karla Zemana, jehož filmy miluji. Ale bohužel, i když tento snímek má velmi dobré hodnocení, mě osobně nezaujal. Za kulisy a příjemného Ralpha Fiennese, dvě hvězdičky ()

icewhite 

všechny recenze uživatele

Je to taková pitomina až je to hezký. Je to přesně ten druh filmu u kterýho můžu vypnout a o ničem nepřemýšlet a na konci jsem hezky odpočatej. ()

zougr

všechny recenze uživatele

Obsadiť do filmu Tildu Swinton a venovať jej úbohé dve scény, to chce jednak odvahu a jednak aj postavenie. A som rada, že práve Wes Anderson na to má oboje. Aj keď už aj osudy animovaných zvieratiek v Lišiakovi sa ma dotkli viac, než táto, hádam až prehnane dynamická rozprávka, nedá sa povedať, že by nebola filmársky dokonalá a vizuálne nádherná. ()

janisricos 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson je zcela jistě schopný filmař, ale Tajemný hrad v karpatech je lepší. Celá ta pokřivená poetika jakoby starosvěské Evropy mi prostě nepřišla vtipná ani zajímavá. Každopádně koukatelné to bylo. Howgh ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Prostě další Wesova úchylárna. Nehrát v tom tolik hvězd, ani bych s tím neztrácel čas. Ale jelikož tam hrajou, je třeba je ocenit za výkony mými třemi hvězdami. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama