Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 438)

mellon.a 

všechny recenze uživatele

Dva pokusy o shlédnutí skončily hlubokým spánkem, teprve napotřetí, v sobotu hned po ránu, se to podařilo. Jakýkoliv sebemenší smysl tohoto filmu jsem ale nebyla schopna odhalit. Řekla bych, že tam není. ()

mary357 

všechny recenze uživatele

Perfektne sa pohrali s kostýmami, makeupom či hudbou, myslím, že tie 4 oscary boli zaslúžené. Nič podobné som za dlhé obdobie nevidela. ()

any_4 

všechny recenze uživatele

Hravé,zábavné,nepredvídateľné, premyslené do posledného detailu,s dokonalým obsadením, vynikajúcimi myšlienkami, prenádhernými kostýmami a priestormi, skvelým scenárom, neskutočným množstvom odkazov a irónie....príbehy,rozprávanie,zápletky,intelekt,hudba... donekonečna by som mohla ospevovať originalitu a obrovskú fantáziu tvorcov! Už teraz mám chuť znova si to pozrieť. ()

pepco 

všechny recenze uživatele

Nechapem ktora chora mysel chcela dat tomuto filmu Oscara... co sa tyka pribehu a jeho podania neviem najst ziadne pozitivne momenty. Film nicim nezaujal a neoslovil, skoda ze som ho dopozeral do konca = nezmyselne straveny cas. ()

ACE 2007 

všechny recenze uživatele

Kdo je kdo, co je co a komu??? To se snad asi jako u Lynche v jiném podání napoprvé nedá pochopit, přesto je to zážitek a jeden z mála, přemála filmů, co jsem dokoukal do konce....Zaslouží si to :) ()

s0re 

všechny recenze uživatele

Kráááása, taketo filmove magicke skvosty s perfektnymi humorno-dramatickymi scenkami ja možem, bavil som sa po cely čas. Proste Magical ... :D ()

Martyrium 

všechny recenze uživatele

Dokonalá forma, pútavý príbeh, humor, rýchly spád, skvelé herecké obsadenie.... netreba k tomu nič dodávať, treba film vidieť, písať o ňom je zbytočné . ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Podivná groteska beze smyslu, zato s krutým nedostatkem humoru, která se asi tím málem, co má, musí trefit do nálady a mně se tedy hrubě netrefila. ()

andydufrsn odpad!

všechny recenze uživatele

Možná kdybych si dal před sledováním filmu lajnu jak fotbalový hřiště, dvašpeky a zalil to litrem vodky tak by se mi film líbil, ale takhle jsem to vydržel jen hodinku, během, které jsem se marně pokoušel přijít na to o čem to vlastně je…. ()

monika_cz 

všechny recenze uživatele

Celý film se mi moc líbil, jen bych změnila konec, vzhledem k celému filmu a jeho atmosféře mi přišel konec tak nějak odfláknutý a rychle zakončený. Jakobych se dívala ke konci na úplně jiný film. Místy mírně drsný humor, ale film mě moc bavil. ()

BlueFalcon77 

všechny recenze uživatele

Podle nominací, komentářů a zahraničních recenzí jsem čekal mnoho, výsledek byl spíše zklamáním. Z prvního dojmu se může zdát, že je tu určitá podobnost ke Obsluhoval jsem anglického krále, ale žánrově se filmy zcela rozchází - Grandhotel Budapešť nenabízí satiru, vlídný nadhled vypravěče ani odkaz na dobové reálie. Po celou dobu filmu jsem měl pocit, že stylizací a dějem se tvůrce snaží něco říct, ale nakonec to vzdá a nechá si to pro sebe. Paradoxně nejpodobnější mi to přišlo k Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod. ()

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která Vám vykouzlí "dětský" úsměv na tváři. Prostředí, dialogy a postavy na mě působí příjemně, spolehlivě a někdy i komicky ( bohužel jen někdy). Zápletka je už vysvětlena v obsahu, a mě rozhodně nějak nenadchla. Je to jako, když jdete koupit do krámu chleba :D. Prostě rutinní záležitost, znáte to už z předchozích dnů, nic závratného a nového, což je škoda. Na děj se moc nehraje, důležité je prostředí (mění se kulisy a postavy jsou vystaveny odlišným problémům, nejlepší je asi scénka ve věznici :D). Bohužel se nebudete řechtat smíchy jako u 21 jump street, nebudete ani brečet smíchy jako u 22 jump street, ale jen se usmějete a řeknete si: Jo to újde, zůstanu do konce :) ()

16davidko 

všechny recenze uživatele

Tento film som sem povodne ani nechcel dať,ale nedalo mi to. Paráda Wes Anderson to dotiahol na dokonalosť, v tom aký nedokonalý naškrobený bol dej, je to majster v tom ,že z týchto vecí a ,,divnéhho" filmu spraví dokonalý. Je v tom majster . Tak isto ako bol aj jeho Pán Lišiak. Najprv pozeráte ,dej je jednotvárny o ničom,ale stále to pozeráte prečo? Odpoveď je skrytá medzi riadkami filmu,proste nedá sa to napísať,to je ten pocit z filmu a tento je vynikajúci . ()

virus5161 

všechny recenze uživatele

Takovyhle filmy mam rad. Nikam se to necpe, nikomu to nic necpe, na nic si to nehraje, nenuti to premyslet o nicem. Jasnej pribeh, Edward Norton ve vedejsi roli a SPOJLER nenasilnej happy end prostej veskeryho kyce, povedena scenografie dokreslena originalnim digitalem ala Baron Prasil, pro mne dokonala oddychovka. Za pet. ()

Dhanill 

všechny recenze uživatele

85%. Velký kus zábavy s až obscéním zaměřením na drobné detaily, které diváka potěší a omlouvají lehce předvítalný příběh. Willem Dafoe ve své další "pozitivní" roli opět nezklamal:) ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Barevné, veselé, chvílemi jak od Zemana. A dost dobré. 90% A celou noc budu přemýšlet, jestli náhodou ten vězeň s jizvou nebyl Woody Harrelson.. Nikde o tom není zmínka, ale ta podoba je neskutečná. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama