Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný a celkom inteligentný nemecký thriller/horror z prostredia lekárskej fakulty. Trocha mi to pripomenulo film Diplomová práca z roku 1995, kde sa takisto mladá študentka púšťa do odhaľovania desivej pravdy, ktorá je ukrytá v temných zákutiach univerzity. Napriek tomu, že Anatómia nedosahuje kvalít Diplomovej práce (tá je scenáristicky prepracovanejšia ) vnímam tento nemecký počin ako dostatočne vyspelého nasledovníka tajuplných thrillerov, ktoré sa miesto vyšinutých jedincov sústreďujú na celé inštitúcie,ochotné pod istou zámienkou páchať neprístojné zverstvá. V hlavnej úlohe sympatická "lLola" Franka Potente,ktorá je opäť nútená bežať o život. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky z nostalgie. Jeden z prvních hororů, které jsem viděla, a tehdy mě to samozřejmě dost slušně vyděsilo a vyvolalo i pár bezesných nocí. S odstupem času jsem se na Anatomii podívala znovu... a je to - jak jinak - běčkový horor, který má celkem originální nápad, ale u toho také zůstává. Jinak klasický hororový scénář, až je to úsměvné, jak je předvídatelný. ;-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť mi to pripomenulo moju milovanú knižku Select, takže 80%. Nemeckú kinematografiu nemám rád, ale výnimka potvrdzuje pravidlo a treba sucho skonštatovať, že ANATÓMIA sa vydarila. Pôsobivá atmosféra rozľahlých nočných márnic pripomína to najlepšie zo STRÁŽCU MŔTVYCH, Franka Potente s prehľadom stíha utekať pred tajomným zabijakom a zároveň absolvovať prvé milovanie a celkovo je to príjemne zvrhlé a vlastne takmer vôbec nie hlúpe (na rozdiel od dvojky). Veľmi príjemné prekvapenie, okorenené štipkou kvázi snuffu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle konspirační filmy docela rád, všechny ty lóže, tajné nacistické experimenty, ukrtá fakta mocnými organizacemi atd -) V tomhle mi Anatomie skutečně vyhovovala. Místy dokonce zazářila kamera a režie byla dostatečně svižná. Co bych tedy spíše vytkl je podivná práce s napětím - thriller by měl napětí podle mě stupňovat a tady spíš přichází a odchází ve vlnách plus ještě dost přestřelený konec a nesmrtelný padouch. Ale jinak jsem se bavil ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není horor, spíše je to docela zajímavý thriller. Občas jsem měla pocit jako by se pan režisér nedokázal rozhodnout, co chce natočit. Další důvod proč nemůžu dát plný počet hvězdiček je, že celý příběh je moc dějové roztahaný, nebo na mě tak působil. Možná se to mělo všechno odehrát jedné noci. No, vzhledem k to mu, že to natočili naši západní sousedé, tak to zase tak špatné nebylo. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama