Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit horor, v kterém se divák prakticky nebojí a jen kouká na několik rozřezaných osob. Tento problém je však typický poslední dobou pro všechny horory. Krev a náznaky brutality stačí, atmosféra a strach divák nepotřebuje. Škoda, že tímto směrem směřují horory dneška a jen doufám, že se to brzy změní. Asi jediným plusem je Franka Potente na kterou se příjemně kouká a alespoň ona se snaží o několik výraznějších momentů a projevy hororu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť mi to pripomenulo moju milovanú knižku Select, takže 80%. Nemeckú kinematografiu nemám rád, ale výnimka potvrdzuje pravidlo a treba sucho skonštatovať, že ANATÓMIA sa vydarila. Pôsobivá atmosféra rozľahlých nočných márnic pripomína to najlepšie zo STRÁŽCU MŔTVYCH, Franka Potente s prehľadom stíha utekať pred tajomným zabijakom a zároveň absolvovať prvé milovanie a celkovo je to príjemne zvrhlé a vlastne takmer vôbec nie hlúpe (na rozdiel od dvojky). Veľmi príjemné prekvapenie, okorenené štipkou kvázi snuffu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímek se těší výborného visuálního spracování, má výbornou hudbu atd., ale bohužel jeho největší problém je v tom, že režisér Ruzowitzky není tak dobrým scénáristou jako režisérem a všechno vychází téměř v nivěč,Doufám, že u dvojky se už polepší! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu hezkých exponátů, které tu občas kameraman zabral, řekl bych, že je to ztráta času. Takto se to vyplatí aspoň kvůli pohledu na pěkný muzeum, ale ani jako horror a ani jako thriller by to u mě nevyhrálo ani rohlík. Děj je, upřímně řečeno, trapný a předvídavý až nezáživný a klišovitý. Postavy jsou jak papírové ploché a jednostranně ražené mince. Kromě Benno Fürmanna jsem tam ani nenašel žádnýho hrajícího a charismatickýho člověka. Pokud se na to dívat, tak už jen jak jsem řekl kvůli těm exponátům, protože zbytek jsme viděli už milionkrát jinde a to mnohem líp (to ale neznamená, že ani hůř). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vizuálně opravdu zajímavé, Franka Potente je miláček, ale scénář je naprosto ubohý a filmu chybí prakticky jakékoliv napětí. Fakt, že se natáčí dvojka, mě děsí víc než celá jednička. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že při odběru krve musím předem upozornit sestřičku na mé "odběrové nevolnosti"... a že jehlu mi může píchnout až po mých slovech: "Tak už teda můžete.", jsem byl v lehce neklidném očekávání, co se mnou tato "anatomická exkurze" udělá. Dokonce jsem uvažoval i o kýblu, který by při nenadálých stavech posloužil jako "kápézetka". Lenost naštěstí zvítězila, kýbl zůstal v koupelně... a já si po shlédnutí vítězoslavně řekl, že jsem si aspoň ušetřil cestu. Snímek mě totiž nechal chladným jako mrtvolu v márnici. Nebyla tam snad jediná výrazná scéna, která by se mnou pohla... a tak jsem si lehce znuděně chroustal chipsy a dumal na tím, jak nepovedeně může být zpracován vcelku zajímavý námět. Shrnuto a podtrženo: klasické béčko, které obsahuje všechny možné "tradiční postupy" a béčkovské fígle a lekačky... ale kterému chybí to podstatné a nejdůležitější - napětí. Poznámka: Při scéně z policejní stanice jsem měl pocit, že se do ANATOMIE přimíchal sample ze seriálu "Malý pitaval z velkého města". A alespoň jeden klad závěrem: Konečně někdo, kdo se nebojí říct, co jsou to ti lidé z AAA Auto ve skutečnosti zač. ;o) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Tesis od Amenábara. Ten byl o studentech filmařiny, kteří mezi sebou odhalí lidi točící snuff, v Anatomii zas medici provádějí neetické experimenty na lidech. Jinak je podobnost mezi těmi filmy značná. V podstatě jakoby jste sledovali totéž, jen trochu jinak a v jiných reáliích. Zatímco Tesis tu byl o čtyři roky dřív, Anatomie je zas větší sranda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Franka Potente a pitvací scénky zaživa, to je určitě přednost tohohle filmu, ale i příběhově to neni špatný a někdy to dokáže hodně solidně napnout ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pitvání živých lidí, tajná organizace a pěkné ženy, to přesně mělo z Anatomie dělat naprůměrný horor, ale výsledek je nakonec trochu jiný. Jak tomu už u teen filmů bývá dočkáme se směsy současných hudebních hitů, sexu, pubertálních vtípků a samozřejmě děsivých vražd. Jenže záleží na schopnosti tvůrčího týmu jak tahle polívčička nakonec divákovi zachutná... Abych se přiznal, nebyla až tak špatná, mám sice drobné výhrady k nevydařenému navozování atmosféry a hereckému ánsáblu. Cekově se jedná o průměr, příběh sice diváka nemá jak chytit a ani režie neoslní, ale na druhou stranu se zase nejedná o jednu z těch opravdu špatných pokusů o film, které neuvádějí do rozpaků jen tvůrce, ale především diváky... ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Všemu vévodí živelná Franka, celkem špičkově vytvořené interiéry a soundtrack. Co nesnáším, jsou konce filmů, které vás dopředu připravují na další pokračování............. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá, to na člověka fakt dýchne. Tohle vůbec nemuselo být tak špatný, jako to nakonec bylo - například ta podobnost s Purpurovými řekami. Ale i když Purpurové řeky měly příběh tak zmatený, že i Vincent Cassel přiznal, že vůbec nepochopil, o co tam - ksakru - šlo, měly atmosféru řádně hustou a temnou. A taky Jeana Reno. Anatomie nemá ani jedno. Pochvala patří pouze a jedině France Potente, která je sympatická a přirozená. Scénář ji (i ostatní prkenné neherce, kde vyčnívá jedině docela vtipně psychopatický Benno Fürmann) ale bohužel nutí chovat se naprosto dementně. Nepochopitelných scén se tam odehraje nepočítaně. SPOILER. Například ke konci, když Paulin bój najde Paulu svázanou na pitevním stole, namočený v tom není, ale přesto se tam jakože mezi řečí přiklátí, na pohodu jí zbaví pout a přitom něco vykládá a ani jednou se trochu nepozastaví nad tím, že Paula je paralyzovaná a svázaná na stole, a že na ní zřejmě někdo chtěl spáchat dvojitou apendektomii zaživa. No prostě jako ze života. KONEC SPOILERU. Je to spíš taková retro podívaná, béčko s pár krvavýma scénama, ale jinak celkem dost nuda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto je taká znesiteľná jedno-hubka, ktorú trošku poznačila hlúpota a predvídavosť, ale tak čo čakať od snímku, ktorý scenáristicky trošku zadrháva. Nie, zlé to nie je, dokonca by som povedal, že je to z pohľadu sledovanosti - znesiteľná záležitosť, no treba do toho vhupnúť s maximálnou skromnosťou bez akéhokoľvek očakávania v podobe hororových zázrakov na počkanie. Pokračovanie by som už ale nedal, to mi príde príliš odvážne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla děsná nuda. Námět byl sice docela dobrej, ale dalo se z něj vytěžit mnohem ale mnohem víc. Franka Potente mi tam spíš vadila a ta její postava byla i docela blbě napsaná a na to, za jak chytrou holku tam vystupuje tak její logické uvažování by odpovídalo spíše základní škole. A o tý její rádoby hezký kámošce ani nemluvim. A režisér, kterej se spoléhal na hezké vizuály to vážně nezvládá. Jo a na to, v jakým prostředí se to odehrává tam je hodně málo krve. Prostě blbost. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V námětu se skrýval určitě větší potenciál, než film divákovi nabídl. Absence napětí, podpořená nezájmem o nesympatické hrdiny, slabá atmosféra (přitom z márnic a piteven by se dalo vyždímat tolik!). Na druhou stranu jsem od německého filmu ani víc nečekala, takže zklamaná nijak zvlášť nejsem. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pitva je z hlediska poznání stavby lidského těla zajímavá a důležitá, leč věc to poměrně stará. Taková vivisekce příliš běžná není, ale přináší poznatky zcela jiné. A pak ty možnosti! O tom se přesvědčí i některé postavy příběhu, které tak do cíle nedoběhnou. Škoda, že zkoumání břišní dutiny zůstává mimo kameru, a tak si divák musí vystačit s vlastní fantazií. Paula chce za každou cenu přijít na kloub tajemství, které univerzita v Heidelbergu ukrývá, což jí může stát život. Nejnapínavější je honička v podzemí vrcholící v pitevně. Paula se občas chová jako neřízená střela, ale její představitelka je natolik sympatická, že to lze odpustit. Ano, snímek mohl být temnější, strašidelnější, krvavější....mohl, ale není. Jako oddechovka budiž. Kdysi jsem byl spokojenější. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

No, do škatulky horor bych film nezařazoval, spíše je to takový krimi thriller, který po odhalení identity vraha ztrácí silně tempo a počáteční dobře vybudovanou atmosféru. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý nemecký horor, a to hlavne vďaka svojej tematike. Príjemná zmena pozrieť si po čase niečo nemecké. Bola to zmena aj napriek tomu, že film obsahoval dosť toho tradičného, amerického. Hlavný príbeh sa zaoberá osudmi Pauly (Franka Potente) a jej novej priateľky, ktoré vďaka svojim dobrým výsledkom v obore, dostávajú možnosť študovať na prestížnej univerzite. Mimochodom tá univerzita bola výborná čo sa týka interiéru a ponuky „materiálu“, zaštudoval resp. priučil by som sa aj ja, ak by sa podarilo, možno. Avšak na čele univerzity stojí tzv. AAA skupina antihipokratov, ktorá „loví“ ľudí pre svoje experimenty.......... Lekárske úkony budem konať v záujmu a v prospech chorého podľa svojich schopností a svojho úsudku. Vyvarujem sa všetkého, čo by bolo ku škode a čo by nebolo správne. Tak toto tu neplatilo. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tenhle brutální thriller mě místy naprosto dostával! O to víc mě mrzí, že scénář je tak strašně nevyrovnaný, díky čemuž dech beroucí pasáže střídá rozjuchaná vata ve stylu současných amerických teenage vyvražďovaček. 70 % ()

Reklama

Reklama