Reklama

Reklama

Váňa

všechny plakáty
Trailer
Česko, 2012, 75 min (Televizní verze: 57 min)

Obsahy(1)

Dokument režiséra Jakuba Wágnera mapuje život žokeje Josefa Váni. Tým sledoval známého jezdce po dobu jednoho roku a byl přítomen u všech významných i nevýznamných událostí v jeho životě. Vznikl tak pestrý portrét, který odhaluje Váňovu vášeň a jednoznačné zaměření na úspěch v závodě. Prostřednictvím archivů ukazuje také jeho předchozí kariéru plnou zvratů a těžkých zranění, kterými zázračně prošel. Díky Váňově bodrému přístupu a lidovému jazyku vyznívá dokumentární snímek lidsky a zábavně. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (76)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedený dokument, který v podstatě divákovi nic nesdělil - tedy snad kromě přesného a detailního výčtu zranění hlavního protagonisty- za kterými zanikla i samotná Váňova podstata pro kterou žije, a to jsou koně. Snímek se pro mě stal změtí jakýchsi útržkovitých informací, Váňova ne vždy příliš srozumitelného mumlání, zato často proloženého dobře srozumitelným peprným slovem, a jednoho močení u živého plotu na závodišti. Myslím že Váňa by si zasloužil o trochu více ..... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Váňa je osobnost hodná obdivu, ale dokument o něm zůstal bohužel jenom na půli cesty. Mnoho zajímavých věcí je jenom jaksi podivně nakousnuto a nedokončeno - několikrát jsem si říkal, že se Wagner začal věnovat něčemu opravdu zajímavému, ale záhy bylo toto téma bez jakéhokoliv vysvětlení opuštěno. Ale pochvalu si zaslouží úplný úvod, započat dokumentární film autentickou nahrávkou z těžkého zranění hlavního protagonisty bylo rozhodně velmi působivým krokem. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Pana Váňu jsem viděl naživo, děda s ním byl dokonce na záchodě. :D Je menšího vzrůstu, ale dokázal něco, co se někomu nepoštěstí za celý život a to vyhrát několikrát Velkou Pardubickou. Přes všechno co si prožil dává do dostihů srdce a je to vidět. Zaslouží si určitě respekt. Co se týče dokumentu, viděl jsem lepší, mohl být ještě lépe zpracovaný, mohl být i delší, ale ušlo to. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film, který vznikl nedlouho po Váňových novodobých úspěších na Velké Pardubické v letech 2009 až 2011, začíná opravdu stylově. Mistr překážkových dostihů a člověk, který má ve svém těle víc zlomenin, než Karel Gott na krbu zlatých slavíků - si po těžkém pádu z koně volá na záchrannou službu a doslova prosí o vrtulník, který by ho rychle dopravil do nemocnice (s tou krávou, která seděla na druhé straně telefonu měl neskutečnou trpělivost). Tímto okamžikem sice snímek teprve začíná, ale také bohužel vrcholí. Ne, že by se pak už nebylo na co koukat, ale čekal jsem lepší zpracování a ještě více zajímavostí ze života takové ikony, která navždy přepsala dějiny našeho sportu. Tak fenomenální osobnost kterou pan Josef Váňa bezesporu je, by si zasloužila důstojný film hodný jeho jména, který by zmapoval celou jeho kariéru. Takového se zatím sice nedočkal, ale vzhledem k tomu, že se jedná o jednoho z největších žijících Čechů, který své vášni obětoval celý život - musím (co musím, chci) hodnotit vysoko, protože jsem se i tak dobře bavil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já si umím představit, že je zatraceně těžké až nemožné rozpoznat, jak bude ve finále asi tak zhruba vypadat dokument, který o mně ten bambula opřený s kamerou o plot zrovna natáčí, ale já bych si vážně do nového roku přál, aby se naše známé osobnosti naučily spolupracovat s filmografiemi režisérů a aby Jakubové Wagnerové, a jemu podobní, přestali konečně sázet na to, že jim dostih vyhraje jméno. Tohle není Velká Pardubická. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Váňa po dobu natáčení urazil s koňmi 160 000 kilometrů po všech možných závodištích v Čechách, Itálii, Německu a Francii. (DivX)
  • Žokej Josef Váňa přijel na premiéru 6. 9. 2012 do smíchovského Cinestaru na koni Decent Fellow, který zvítězil v roce 2006 na Velké pardubické. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Premiéra filmu byla stanovena k datu 6. 9. 2012. Před vydáním DVD ale došlo k rozšíření. Poslední záběry dokumentu, které pocházejí ze 122. Velké pardubické, totiž pochází až z 13. 10. 2012. (Prochy38)

Reklama

Reklama