Reklama

Reklama

Váňa

všechny plakáty
Trailer
Česko, 2012, 75 min (Televizní verze: 57 min)

Obsahy(1)

Dokument režiséra Jakuba Wágnera mapuje život žokeje Josefa Váni. Tým sledoval známého jezdce po dobu jednoho roku a byl přítomen u všech významných i nevýznamných událostí v jeho životě. Vznikl tak pestrý portrét, který odhaluje Váňovu vášeň a jednoznačné zaměření na úspěch v závodě. Prostřednictvím archivů ukazuje také jeho předchozí kariéru plnou zvratů a těžkých zranění, kterými zázračně prošel. Díky Váňově bodrému přístupu a lidovému jazyku vyznívá dokumentární snímek lidsky a zábavně. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

 (hodnocení, recenze)

Váňa, jak ho neznáte (z rozhovoru pro Týden). "O přátelství mezi koňmi a lidmi jsou přece romány"...O tom nic nevím. Ale vím, že třeba takový Monty Roberts (nejznámější koňský „zaříkávač" – muž, který naslouchá koním, pozn. red.) vzpomínal na jednoho koně, protože ten kůň sral do jednoho rohu, takže s ním nebylo tolik práce. To je mi pochopitelné, ale jinak ne. Konina...Když jsme ještě ve Světlé Hoře pořádali dostihové dny, tak jsme vždycky porazili nějakého těžkého koně a já si koupil minimálně dvacet štanglí salámu. Dal jsem si ho do ledničky na výparník a kolem Vánoc, když jsem to začal krájet, tak to bylo tak skvělé, že kam se hrabal nějaký uherák. Nebo když jsem byl mladý klučina a vyhodili mě z Kladrub, tak jsme v Tlumačově vždycky porazili mladého koně a dělali si z něho bifteky. Konina je úžasné maso, to nejlepší.

Bons_

Bons_ (hodnocení, recenze)

yucikala: Koně obdivuju jen jako potravinu, neboť obsahují velké množství železa. Konečně se trh s tímto produktem rozmáha i u nás. Na koni jsem seděl. Jako vystudovaný ekolog je pro to zvíře lepší smrt než tohle zneužívání. Dej si na záda dvacet kylo a běhej, třeba to pochopíš.

yucikala

yucikala (hodnocení, recenze)

Komentáře psát nemůžu, tak aspoň odpovím zde:

to Bons: Je vidět, že jsi na koni nikdy neseděl. Kdybys na něm někdy byl, nenapsal bys takový blábol... Je to pěkná fuška to celé odjet...

to Martin3nec: prosím, než začneš psát ptákoviny, zjsiti si skutečnosti...

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

grizly007: Předokládám že pán je vegetarián a velký ochánce zvířat, když tak nebezpečně nazýváš slavného žokeje? Vrahů zvířat je hodně, ale Váňa fakt ne.

Reklama

Reklama