Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já objevil Tykwera v "Nebi" a asi proto se mi zdá tohle trošku utahaný. Tady ještě převládá touha nechat ve filmu "všechno co natočím", což zapříčinilo chvilky nudy, na který jsem nebyl připraven (režijně ovšem v sobě skrývá potenciál na jehož další výsledky se už dneska těším). Jak už se mockrát stalo - čekal jsem moc a dostal jsem míň - taky možná jenom tolik, kolik jsem zasloužil :). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tykwerova stabilní dávka pozitivní energie. Filigránský scénář, chemie mezi lehce naivně spojenou dvojicí a typicky tykwerovský happy-end. Oduševnělé a popcornové přístupné zároveň. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tykwer, zde na rozcestí mezi akční Lolou a uměleckým filmem volící cestu atmosférou dosti podobou následujícímu Nebi, velmi pečlivě konstruuje „film o pointě bez pointy“. Hypnoticky poetické hledání lásky předurčené osudem. Zní to hrozně, ale zážitek je to podmanivý. Jednotlivé scény přesně zapadají do zdánlivě jednoduché mozaiky, která jinak než jako celek příliš fungovat nemůže a více než dvouhodinová délka má tím pádem logické opodstatnění. I přes naturalističnost dvou krvavých scén se stále jedná o k divákům milý film. Kvůli tomu sice bohužel malinko trpí závěr jako z bizarní komedie, ale stále se jedná o skvěle vyvážený kompromis mezi pojmy „art“ a „podbízivost“. 80% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Radko, tangerine1 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Lehce neuvěřitelná, ve své podstatě jednoduchá zápletka o loupeži v bance, ozvláštněná formálně (podobně jako u Loly) a ostatními dějovými "náhodami." Střihač by měl více zapracovat. V jednotlivostech ale velice podmanivý, sugestivní a odzbrojující film. A Franka je k sežrání. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovýhle originální scénaře a následná skvělá práce Tykwera dělá ze mě bojovníka za propagaci tohoot filmu.Aby ne když v něm hraje princezna Franka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer tímhle filmem potvrdil, že je třeba s ním vážně počítat. Pozoruhodný příběh, natočený i zahraný velmi inteligentně, zanechá v divácích nejspíše velmi pozotivní dojmy. Franka Potente po "živelné" Lole zahrála i tentokrát skvěle, byť její Sissi je charakterově zcela jiná. Atmosféru navíc dokresluje i tak trochu tajuplný hudební motiv, který podehrává u každé zásadnější scény. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer je výborný režisér a dokazuje to hned v několika scénách. Benno Fürmann je výborný herec a dokazuje to ve všech scénách. Franka Potente byla taky dobrá, ale už jsem jí viděl v rolích, kde mi sedla lépe. Ty blázni jsou tu oproti třeba "Přeletu nad kukaččím hnízdem" hrozně nesympatičtí. Líbilo se mi to, ale bylo to příliš roztahané bez nějakého zvláštního důvodu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem Tykwerovi nesežral. Ze začátku to vypadalo, že se z toho klube romantický film. Bohužel se tak nestane, protože hlavní postavy spolu po většinu filmu nenaváží žádný vztah. Nakonec se z celého více než dvouhodinového filmu stane něco jako úvaha o tom, že cesty boží jsou nevyzpytatelné a svému osudu neunikneš. A to mě tedy nijak nedostalo. Natočeno to je samozřejmě opět působivě, stejně jako u Loly výborná kamera (scéna pod náklaďákem mě uzemnila ), ke snovým scénám podmanivá hudba a výborná Frnka Potente. Právě proto jsem celý film čekal, že se stane něco velkého, co změní celý příběh v něco hlubokomyslného. Ale ono se nic nestane. Já bych radši příběh, který by si na nic nehrál, jako byla Lola... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMOCNICE BIRKENHOF, PSYCHIATRIE.......“... /// Sisi se zamilovala (35 minut a konečně se něco děje) a Bodo je taky rozbitej. Co se dělo doposud je důležitý, ale tak složitě popsatelný – respektive složitě vyprávěný – takže výstižně to pojmenuju ,,hodina o hovně“. BOŽE SISI, VÍŠ CO DĚLÁŠ? Pocity? Hodně rozporuplný. Přirovnal bych to k Melancholii (vole vím, že je mezi nima 11 let...). Prostě jsem se nudil, ale jsem schopnej uznat, že Tykwer je výbornej vypravěč. Jako vejlet mezi duševní suterény dobrý, ale jako film? Prostě mě tyhle duševní bubáci nestrašej. Aspoň doufám..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že se nemám hádat s manželkou před příjezdem na benzinovou pumpu. (Na druhou stranu, - je to prej dobrý na fyzičku.) 2.) Jsem zralej na pořádkou dávku Benperidolu. (To já během filmu taky...) 3.) Thx za titule ,,PietroAretino“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No od Tykwera bych cekal vic, nez jen zbytecne dlouhy, misty utahany a lehce nudici drama, ktery je v podstate tak trochu o nicem a neprinasi nic noveho. Ne, ze by to bylo spatny, natoceny to je fajnove, nektery sceny jsou spickovy, ale proste melo to bejt asi hutny romanticky drama, kde hlavni postavy k sobe postupne hledaj cestu, ale nijak romanticky to moc nevyzniva, taky kuli tomu, ze ackoliv Furmann i Potente hrajou dobre, tak Furmann pusobi jak ubrecenej zlodejicek, kteryho Potente jen otravuje a Potente jak retardovana naivka. Vzdalene mi to pripomnelo Naboso, ale to byla komedie, tady to je neustale strasne vazny drama, ktery se snazi o depkoidni a zaroven optimistickou atmosferu a ve vysledku to neni ani jedno, ani druhy. Kdyby to melo aspon 90 minut, tak jeste v pohode, ale tech 130 je fakt zbytecne moc a film ma tak spoustu hluchejch a nudnejch mist. Ale pod ctyri stejne nepudu, povedeny drama to pres vsechny vytky je. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší Tykwerův film než předchozí Lola běží o život a než následující Nebe. Spíše vidíme než věříme v osudové setkání sestřičky Sissi s bývalým vojákem a nyní lupičem. Ale filmové detaily jsou perfektní - hudba, kamera - např pád dvojice do jezírka plného květů, zvířat a bublinek. A vlídná Sissi v podání Franky Potente svým kouzlem očarovala nejen mužské pacienty psychiatrie... Trailer: http://www.csfd.cz/film/32197-princezna-a-bojovnik/videa/ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Po Lole další skvělý film. Je nabitý zajímavým dějem, prolínáním osudů a souvislostí, zase výborná Franka Potente. Na Toma Tykwera si dám pozor, jeho filmy opravdu stojí za to. I když je pravda, že ten konec mě trochu nemile překvapil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Skutečně magický film s několika neskutečně silnými momenty. Pár chybek by se sice našlo, ale o to vůbec nejde. Tykwera od teď řadím mezi nejlepší současné režiséry. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já čekal, že to bude něco jako Lola běží o život, ale tohle je dost nuda. Lola mě bavila od první do poslední minuty, tady jsem se každou chvíli díval na hodiny. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mně tohle prostě sedlo, Tykwer točí po všech stránkách zajímavý filmy, navíc Franku Potente mám rád. ()

Reklama

Reklama