Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (661)

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

Nemci vedia, aspoň Tykwer určite. Jeho Lola je svižný thriller, ktorý svojimi alternatívnymi príbehmi nenudí a svojou hudbou nabudí. Franka Potente musela počas natáčania tohto snímku nabrať skvelú kondičku. 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Lole jsem v rámci svého léta plného repríz oblíbených filmů z mládí lehce snížil hodnocení - z pěti pecek na čtyři. Je to jeden z těch filmů, ze kterých jsem "vyrostl", ale není to tak markantní, jako třeba v případě Ondříčkova Šeptej. Pořád mě to moc bavilo, pořád mi to parádně šlapalo, ale v posledních letech jsem zejména díky ČSFD viděl tolik skutečně špičkových filmů, že se ve srovnání s nimi musí Lola trochu uskromnit. Ty mnou zmiňované špičkové filmy, které mi v tomto případě posloužily jako měřítko, taky často stály několikanásobky ceny Loly, takže Tykwer se skutečně nemá za co stydět. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Výborný film, který dokáže utáhnout prakticky jedna (běžící) holka za pomocí skvělé hudby. Povedený scénář a ještě lepší režie podpořená kvalitními hereckými výkony a (ještě jednou!) skvělou hudbou... to vše správně namixováno zaručuje filmový zážitek s dlouho trvajícím dozníváním. Po zvážení dávám nakonec celých pět hvězd! A to i proto, že se nám v poslední době snaží tvůrci dokázat, že dobrý film znamená jen maximální akce v dokonalém digitálním provedení do posledního pixelu. Lola jasně dokazuje, že tomu tak není. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Až smiešne jednoduchý dej nahradzujú ešte vtedy novátorské scény potencionálnej budúcnosti. Čaptavá Lola odbehne tri bloky a film je skončený. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Vidět to v kině s titulky a v televizi s dabingem, to se nedá srovnávat. Nápad s paralelními světy(nebo co to vlastně bylo:))je výborný a sestříhané resumé budoucích událostí děla i z vedlejších postav "hrdiny flmu", jenže aby si člověk tyhle okamžiky, ječení Loly a báječnou hudbu užil, na to potřebuje velké plátno, pořádné ozvučení a samozřejmě originální znění (nic proti Vilhelmové, která se barvou hlasu France velmi podobá). ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

málokterej film ve mě vyvolal tak protichůdné pocity; na jednu stranu se mi líbily dodatky o dalším životě vedlejších postav a všemožné úlety s kamerou; na druhou stranu děj byl lehce předvídatelný o prvním "pokusu" nemluvě o Loliným weird poprsí a ještě divnějším zadku... svoje kouzlo to má; nicméně o další shlédnutí ponejšpíš už usilovat nebudu.. ()

lonewolf 

všechny recenze uživatele

Musím dát ****, jelikož Lola rozhodně není průměrný film, ten příběh a variace jsou výborné, bohužel mohla být natočená trošku jiným způsobem než jako 3 povídky, které začínají téměř stejně. Taktéž mi chyběla absence osudů jednotlivých postav, které Lola potkává. Když ve své první povídce potká Lola paní, u které se zobrazí flashback jak je zkrvavená, očekával bych, že tento flashback bude vysvětlený v povídce druhé. Je to stereotyp,ale za **** z důvodu, že jsem nic podobného neviděl. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, se zajímavým nápadem, velice schopným režisérem a herci v hlavních úlohách. Jen kdyby mě to celé nepřipomýnalo spíše studentský film, než poctivý celovečerák. A taky ten příběh je dost odfláknutý, ale pro účel filmu je dostačující. ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Akční jízda, která mě na 80 minut úplně pohltila. Výborná režie, geniálně vybraná hudba a famózní výkon Franky Potente. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl, žeděj filmu se odehrává ve dvaceti minutách, tak jsem se děsil vzpomínek, možných úvah a podobných věcí brzdící děj, naštěstí forma filmu je naprosto odlišná od mých představ a velmi mile mě překvapila. Mám strašně rád kdyby filmy a techno jízda Loly nemáme ani vteřinu slabého místa. Trošku mě mrzí, že scénář nebyl o jedno "kdyby delší," čož by dle mého snímku neuškodili (100 minut je pořád seriálek oproti novým dvou a půl hodinovkám) a tvůrci by se mohli ještě více vyřádit. Foto osudy byly fantastické. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že Němci neumí točit snad nic kromě sportovních přenosů a zábavných show či přenosů z koncertů vážné hudby. To co by v podání Hollywoodu byl naprostý komerční a divácký úspěch, je v podání našich západních sousedů jen coci, co se "v Německu docela povedlo". ()

Mathew55 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem čekal strhující konec, ale nic takového jsem nedostal. Lola, s jejími zelenými kalhotami mě celý film vytáčela. A scény, kdy běhá bych nejradši vymazal, stejně tak animované scény. Hlavní pointa, že každé i sebemenší rozhodnutí mění všechno ostatní, nedávala vůbec smysl. Možná jsem jakýsi jiný, skrytý význam, kvůli kterému má film tak vysoké hodnocení, nepochytil, ale podle mě to byla spíš pěkná blbost. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nevěděl zda se smát nebo ne. Takovou sračku můžou natočit jen naši sousedi z Německa a kdo jinej by jim to žral než vkusný lidi z ČSFD. Kromě toho že to vzhledově vypadá jako každej druhej seriál či film z Německa tu máme přehrávající postavy, Ježíše na kole a týpka co chce ukrást 100 000 marek v místním Lidlu. Jestli takovej shit má zde 81% tak bych se měl vážně na pozoru při výběru filmu dle zdejšího hodnocení. ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Ach jo, na tenhle kousek jsem se těšila, jenže o kolik by to šlo lépe... Filmy typu "co by se dělo, kdyby to bylo bývalo jinak" mám ráda, ale tady měl být film buď delší a propracovanější - nebo paradoxně kratší a propracovanější. Prostě víc se zaměřit na jednotlivé příběhy. Relativně krátká stopáž měla asi podtrhnout rychlý spád filmu, ale tady to neklaplo tak, jak mělo. Při pasážích, kdy Lola zuřivě běží (jako) o život jsem čekala, že film dál poběží stejně nespoutaně, bohužel to tak nebylo. Na druhou stranu mě nadchla hudba, němčina (už z principu) a super červenovláska v hlavní roli. Možná jsem film měla vidět dřív než v roce 2017 - věřím, že v devadesátých letech šlo o netradiční ztvárnění. Dnes jen můžu říct - dobrý film, pobavil a vcelku příjemně mi zaplnil podvečer. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Film tak veľmi deväťdesiatkový, že človek má od nostalgie chuť privatizovať a zakopávať s Černákom mŕtvoly. Zozačiatku rýchly a svieži film, neskôr sa to variovaním spomalí. Popravde, nemal som chuť sledovať v podstate to isté po tretí raz, ale práve posledná tretina bola iná. šikovne vymyslená a celý film tak pekne vypointovaný. K filmu som sa dostal cez zoznam odporúčaných filmov "Under 90 minutes" a účel to splnilo. ()

Midnite 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie medzi troma alebo štyrmi hviezdičkami. Na jednej strane kopec režisérskych chýb, nepresvedčivých hereckých výkonov (napr. umierajúca Lola) alebo nesympatických hercov, na druhej strane skvelý námet a scenár okorenený výbornou elektronickou hudbou. Nakoniec to budú však hviezdičky tri kvôli koncu, ktorý mi absolútne nesedel. Škoda. Absolútne výnimočný amatérsky film. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Docela to šlape, celý film je v rychlosti, ve běhu. Sicena tu krátkou stopáž je tam toho běhu trochu moc, ale tak je to celé o běhání :) Super jsou foto prostřihy života jednotlivých náhodných postav. Je to prostě pěkná skládačka a já jsem se dobře bavil. ()

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama