Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (661)

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Dodnes pro mě jeden z nepřekonatelných filmů co se německé produkce týče. Hodně svižná stopáž, skvělý děj a rozhodně nepodceňovat hudební složku filmu. Soundtrack výtečný. ()

Fredei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, originální film, kde se nenudíte ani vteřinu, prostě jenom napjatě sledujete co se přihodí dál a velmi dobře se u toho bavíte, teda aspoň já. A Franka Potente hraje opravdu perfektně. ()

Liya 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z nejlepších. Šla jsem na něj trochu se skepsí, protože pod tím, co o filmu říkal stručný obsah (Lola má ve 20ti minutách sehnat peníze pro svého přítele Manniho), jsem si nedovedla moc představit zajímavou podívanou. Nicméně film mi byl kamarády vřele doporučován, tak jse šla. A nestačila se divit; film mě doslova chytl už v prvních vteřinách, kdy mužský hlas proplétající se lidským hemžením nastoluje základní otázky bytí. No a pak už to byl až do konce jeden obrovský filmový zážitek. Všechno je skvělé a k sobě "ladící" - dobře vybraní a dobře hrající herci, skvělý nápad s opakováním časové smyčky, která se vždy odehraje trochu jinak (+ záblesky možných věcí budoucích). Oranžové vlasy Loly. Víc než skvělá hudba. Mísení napínavých sekvencí s klidovými. Hloubka základní myšlenky. Prostě fantazie a pro mě v době prvního zhlédnutí naprosto revoluční počin. Kdybych mohla, dala bych 10*. P.S. Často tu čítávám u německých filmů obecně názory ve smyslu "překvapilo mě, že Němci natočili tak dobrý film". Nechápu co na tom koho překvapuje. V Německu se točí hodně opravdu dobrých filmů, jejich (alespoň současná) kinematografie patří v Evropě k těm nejlepším. ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Ten nápad s hraním si s možnostmi "co by se stalo, kdyby se stalo" se mi moc líbil a na Lolu jsem si vzpomněl při sledování Osudového doteku. ()

sugar80 

všechny recenze uživatele

Svěží dílo Toma Tykwera, v němž pro sebe většinu času ukradla vynikajicí Franka Potente v titulní roli. Nepřetržitá adrenalinová jízda ve třech provedeních ukazuje, jak mohou malé detaily totálně změnit výsledek, nakonec vše dobře dopadne a Lola může s Mannim v klidu odejít užívat života. Nápad s opakováním příběhu použili i jiní, ale s o něco horším výsledkem. Film trochu brzdí v "mezihrách", celkově jde ale o velmi pěknou podívanou.______ PLUSY: Výborný nápad, videoklipový vzhled a střih, Franka jako Lola______ MÍNUSY: Ztráta tempa mezi příběhy ()

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Německý režisér, producent, scénárista a skladatel hudby Tom Tykwer na sebe v mezinárodním měřítku upozornil až svým třetím celovečerním snímkem "Lola běží o život". Tento jednoduchý kriminální thriller je zajímavý především tím, že jeho hlavní hrdinka Lola (Franka Potente) se v něm v ulicích Berlína hodně naběhá. Běží a běží, protože chce zachránit svobodný a bezúhonný život svému příteli Mannimu (Moritz Bleibtreu). Má 20 minut na to, aby sehnala 100.000 německých marek, jinak jejího přítele navštíví Paní Zubatá. Při svém běhu Lola hledá pomoc, kde se dá, přičemž sledujeme, jak drobné náhody dokážou změnit osudy hrdinů. Ve filmu vidíme její tři běžecké pokusy. Zkouší to u svého táty, pak si pomůže v tátově bance sama a nakonec to zkusí v kasinu. Tři různé roviny téže události, ovšem každá je jiná, protože vždycky tady jde především o čas, kterého je tak zoufale málo. Velmi kvalitní filmové dílko, ale musím říct, že Tykwerův předešlý počin "Zimní spáči" mě zaujal více… ()

Drasha 

všechny recenze uživatele

Skvelý film! Výborne zrežírovaný, príbeh má spád, každá jedna postava svoju úlohu, monotónna elektronická hudba ženie všetko dopredu a zvýrazňuje urgentnosť Lolinho behu...o život? Lásku? Peniaze? Všetko dokopy, režisér Tykwer vypustil tornádo udalostí, ktoré nemôže zastaviť ani smrť.. ()

BenNat 

všechny recenze uživatele

Příběh Loly a Maniho na mě nezapůsobil takovým dojmem, jako na většinu mých filmových souputníků. Bezpochyby se jedná o poutavou látku zpracovanou dle německého klíče ke konci devadesátých let. Lolu nelze přehlédnout kvůli jejímu sytě rudému háru a Maniho nelze přehlédnout pro jeho slaboduchost. Alternativní konce sice nadchnou, ale psychedelické střídání obrazů už poněkud méně. Nicméně se jedná o tu kvalitnější německou tvorbu, která stojí za shlédnutí. ()

+sfinx+ odpad!

všechny recenze uživatele

Více jak hodina doslova nabitá hloupostí. Stupidními dialogy to začíná a stupidním dějem to končí. Sympatie si nezískaly ani hlavní postavy a zakončení prvních dvou příběhů se mi zdálo daleko vhodnější. Na osudech rozmazleného fracka, který si najde rodiče až když on něco potřebuje a neváhá porušit zákon kvůli dalšímu blbečkovi, co si hraje na velkého gangstera, do té doby než mu začne téct do bot není opravdu nic zajímavého.. Tohle asi neni ta nejlepší kritika filmu, ale tak to vidím já.. Je asi potřeba se na to dívat hodně odborným pohledem aby se vám nezhnusily ty přiblblé kecy typu: taška,taška,taška,taška,taška,taška a nesmyslné ječení té holky.. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

3 dost bláznivý vskutku životní maratony jedné berlíňanky s opravdu bláznivou barvou vlasů, a to vše v jednom filmu, který překvapil určitě nejenom mne. Výborně natočená podívaná, má to opravdu spád, takže se nenechte zastrašit tím že je to německý film a s chutí do toho! Nebudete zklamáni. ()

millooo 

všechny recenze uživatele

...neokoukaná divočina... OST mám dodnes...ve své době-možná i dnes- nadčasové zpracování...konec to láme...) ()

Xarxees 

všechny recenze uživatele

Teda to mě teda dostalo, na tu dobu nádherná práce se střihem a kamerou. Doporučuji všem. Totální akčňák, kterej se neztratí ani mezi dnešními filmy. ()

mipaus 

všechny recenze uživatele

Lola běží o život...a běží a běží a běží...Přestože hlavní představitelka snad půlku filmu běží, film se mi hrozně líbil. Naprosto skvěle natočený napínavý film plný zvratů a překvapení. ()

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama