Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám se, Lolu jsem viděl poprvé dnes. A jsem z ní naprosto mimo. Co se týče německých snímků, je to určitě nejoriginálnější film v jejich dějinách a (po Ponorce) i druhý nejlepší vůbec. Takový nápad se prostě objeví jednou za X let.... A když je navíc podpořený senzační režií a kamerou a odzbrojujícím výkonem Franky Potente, jdou všechny zbytečné řeči stranou. Lola je dokonalá. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak po třetím shlédnutí jsem se musel vrátit k mému původnímu, tudíž maximálnímu hodnocení. Nemůžu souhlasit s Douglasem, napotřetí jsem ve filmu objevil opět plno nového. Vůbec je to asi nejnabušenější film co znám. Strhující tempo, které nedá divákovi ani na chvíli oddychnout, skvělá Franka Potente, výborný soundtrack. Pro mě už skoro kultovka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně se mi líbil zvolený styl a naprosto šílené tempo, ve kterém se snímek odehrával. Originalitou se zde nešetřilo a všechna 3 možná vyústění hlavního příběhu se mi moc líbila. Nejedná se o kdovíjak sofistikované dílo, ale zkrátka to mělo šťávu a šmrnc. Název je všeříkající, Lola zde většinu stopáže běhá za zvuku parádního soundtracku. Sedlo mi to a dokonale mě to zabavilo. Tom Tykwer mi znovu ukázal, že má prostě styl. [80 %] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je neuveritelna jizda, ktera vas, kdyz na ni neni clovek pripravenej, totalne rozseka. Prakticky cela zapletka je dana behem prvnich deseti minut a i ty jsou pekelne svizny a od ty doby se odvijej tri zhruba 20 minutovy pribehy, ktery jsou stejny situacema, ale ne resenima a tim se z jednoduche zapletky stava zajimavej film. Navic ty ukazky osudu lidi, do kterejch Lola vrazi, jsou fakt husty, ty sceny mam asi nejradsi. Navic do vseho hraje perfektne svizna hudba a Lola skoro furt bezi, takze se ani nevzpamatujete a uz je konec filmu. Moritz Bleibtreu je docela sympatak a Franka Potente vypada s tou cervenou hlavou fakt cool. Nemecko ma holt par talentovanejch reziseru a Tykwer patri mezi ne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som tento videl až po 20 rokoch od nakrútenia, považujem ho za neoriginálny, hlúpučký a vo svojej podstate škodlivý film. Verím tomu, že sa nájde dosť jedincov, ktorých film utvrdí v tom, že keď sa človek dostane do úzkych, stačí mať nápad, trochu šťastia a hlavne dobre a dlho behať až sa vybehá happy end. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (21)

  • Věty na začátku filmu ("Míč je kulatý" a "Hra trvá 90 minut") jsou známé výroky německé trenérské legendy Seppa Herbergera. (don corleone)
  • Scéna odehrávající se v kasínu, kdy padne dvakrát za sebou stejné číslo, je až nápadně podobná scéně z filmu Casablanca (1942), kde se podvodem kulička zastaví dvakrát na čísle 22. (SLOTH)
  • Natáčanie telefonovania v búdke a doma trvalo celý jeden deň. (ČSFD)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama