Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

TionMedon 

všechny recenze uživatele

Vždycky hodnotím seriály až po shlednutí všech dostupných epizod... Viděl jsem první sérii a hned si musím Da Vinciho přidat do oblíbených ( sbohem Big Train :( ) a ohodnotit. Co říci závěrem...např. opravdu povedené dobrodružství... EDIT: druhá sérka je ještě lepší. Proč tam sakra nemohli šoupnout Ezia... :D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročná zábava, která si sice z historie hlavu příliš nedělá, ale i tak potěšily některé dějinné události z Florentské republiky, které v našich končinách zase nejsou tolik známé. Sám Leonardo je tak trochu Sherlock vědeckého světa a stejně jako detektivovi z Baker Street i jemu před očima vyvstávají skutečnosti, které jsou běžnému smrtelníkovi zcela zapovězené. Co se hlavní linky týče, tak Da Vinciho osobnost přímo vybízí k tomu, aby se honil za supertajným artefaktem, který by mohl změnit běh světa, takže potud v pořádku. Že tu bude nějaký hodný a hlavně tajemný spolek pečující po staletí o blaho lidstva a parta zlovolných padouchů, kteří se jim to snaží po staletí překazit bylo také nabíledni. A ani to nevadilo. Co mi ale moc nesedlo byly Leonardovy, a nejen jeho, vize, v nichž promlouvali mrtví či se v nich vydával po i proti proudu času a na základě těchto příhod pak řešil nastálé problémy. To mi přišlo trochu nepatřičné. Stejně jako díl s Draculou či doba, která se odehrávala mimo Itálii. Tady to tvůrci trošku přepískli. Ale zase ne tolik, aby mě to odradilo. Tom Riley byl jako roztržitý i nebezpečný génius dobrou volbou a trefou byli i další, nepříliš okoukané tváře, přičemž po Sherlockovi i tady mě oslovila Lara Pulver a výborný byl i Blake Ritson, který vystřihl padoucha jak vyšitého. I přes výhrady jsem velmi spokojen. 80% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Četl a slyšel jsem tolik kritických názorů na to, jak je to špatné, že jsem seriál dlouho odkládal, ale nakonec jsem se do toho ponořil a poměrně rychle prošel všechny tři série (víc jich asi ani nebude, seriál nebyl zrušen, prostě smysluplně ve třetí sérii ukončen a uzavřen, i když nějaká ta zadní vrátka pro případné pokračování v budoucnu určitě otevřená ještě jsou). Nejedná se o historický životopisný seriál, je to dobrodružné fantasy zasazené do renesanční Itálie, které si půjčuje historické postavy a občas i události a nakládá s nimi, jak se mu zlíbí. Nemá cenu tu řešit nějakou historickou přesnost, protože tvůrci se skutečnosti tak nějak hodně volně drželi v první sérii a pak od té druhé už se zcela vrhli na pole alternativní historie, Da Vinci tu realizuje všechny své vynálezy (padák, létající stroj, ponorka, speciální děla a další vychytávky), v několika epizodách zastraší samotný Vlad Napichovač, ze kterého už je touto dobou regulérní nesmrtelný upír (mimochodem nejvíc cool postava v celém seriálu) a podivný a nejasný souboj o prastarou Knihu listů, tu svádí dvě organizace - synové Mithry a Labyrint. Jak se děj posunuje, z odlehčené dobrodružné oddechovky se stává poměrně hardboiled rubačka, postavy se vyvíjí a posouvají takovým způsobem, že se vám ani nechce věřit, že byl tento člověk v první sérii takový a takový, no zkrátka nuda to rozhodně není. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Mou srdeční záležitostí byla a vždy bude Itálie, konkrétně Florencie 14.století. Už je to nějaký rok, co jsem přilnul k této době. Mladý Leonardo si svým důvtipem, drzostí, ale i velmi bystrým a tzv. renezancí, dokáže vypořádat s mnoha nástrahami a intrikami, které jsou namířené buď na jeho, nebo jeho blízké. Kdo chce naplno pochopit, co je to pojem "renezanční člověk", neměl by zahálet. Podoba města a kostýmy jsou skvostné. Snad přijde i 3.série. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama