Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Recenze (188)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem,ale vůbec tohle mě nebavilo a vyloženě jsem se musel do dílů nutit a to není dobře.Když už mě o Da Vincim hodně věcí zajímá,tak jsem tady dostal dost splácaný celek s naprostou vyprahlostí děje,kde je stále určitý náznak a prdlajs z toho.To,že tvůrci nakousli jádro pudla a šli trochu od všeho realistického umu na hodně dlouhý oběd,to bych ještě zkousnul,ale nejhorší je,že mě ani Tom Riley extra nebavil a celkově je to hrozně nudný.Keci o rodiném krbu umí seriál Borgiavé s Jeremy Ironsem.Tady sice jsou chvilkama výtvory Lea,že je hrozně zapálen do všeho a dvůr by bez něj nemohl nic dělat,ale proč koukat na paskvil,když dokument řekne mnohem více.Samozřejmě jsem na seriál koukal,protože jsem hrál Assassin's Creed,kde Da Vinci měl tak málo prostoru a vyniknul tam více než celý seriál,tvůrci by snad měli jít za Ubisoftem a říct si jak na to:) ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Navzdory velmi volnému vztahu s historií to je koukatelná kombinace Cumberbatchova Sherlocka a Ezia z Assassin's Creed. 8 dílů bylo tak akorát, možná jen trošku víc, než téma nabízí (zvláště Vlad III působil jako z jiného seriálu). Druhé sérii nevěřím. Přesto příjemná kratochvíle. Druhá série s výletem do Eldorada se nedá dívat. Potvrdily se mi mé obavy. ()

Vojtas12

všechny recenze uživatele

Nebudu nic hodnotit, když jsem viděl sotva pět minut, ale protože mi je tento seriál často doporučován, nemohu si odpustit malý komentář - CGI Florencie, kde se mluví s britským (tvůrci se zapomněli inspirovat u Assassin's Creed II, kde se mluví výhradně s italským) přízvukem, mi za zhlédnutí opravdu nestojí. Zatím. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Nevedel som dopozerať ani pilot : ) Príde mi to úrovňou podobné Herculesovi, navyše strašne predigitalizované a na to som ja trošku alergický ... Pilot: 45% ()

Neklan006 odpad!

všechny recenze uživatele

mladý Leonardo se střetává s všelijakou cháskou, zažívá lecjaká dobrodružství, mezi Mayskými či jakými Indiány se dokonce zamiluje... no tak to prostě musí být za odpad, chápejte :))) ()

collinduff 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý pilot. No a čo že triky sú ako zo skicára, ale je to zábava. Da Vinci sa síce musí v hrobe obracať, ale ako seriál je to skvelé. ()

kreion 

všechny recenze uživatele

po 7 epizóde zdvíham hodnotenie z 3 na 4. Seriál sa začína konečne profilovať, príbeh prestáva byť predvídateľný. Dúfam, že v tomto duchu budú pokračovať aj ďalšie časti. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Všechno zapadá do všeho, politici se přetahují a tajná bratrstva se smějí - Eco by měl radost. Klady a zápory se trhají mezi sebou, historické pozadí je upravováno podle potřeby - byť ne tolik, jak by se v okatých efektech mohlo zdát - a všechno táhne výkon několika málo postav (da Vinci, Riario a až v posledních dílech i Lucrezia). Uznávám, že hodnocení zvedá, pokud jste v poslední době shlédli nějaký jiný "renesanční" seriál, případně pokud jste v dohledné minulosti hráli pokračování Assassin's Creed, ale přesto se jedná o kvalitní oddechovou zábavu. Nejde o takové zjevení, jakým byl předcházející "Spartacus" stejné stanice, avšak druhou sérii vyhlížím netrpělivě. - Druhá série beze zbytku ukázala životnost tohoto příběhu, neboť nic není kritičtějšího pro přežití, nežli poslat skupinky hrdinů kamsi za horizont, aniž by měli šanci jakkoli komunikovat s postavami ostatními. Příběhový spád je totiž zcela zásadní pro tento typ seriálů. Rozpad linie až na čtyři nezávislé příběhy (z nichž polovina byla očividně vymyšlena jen proto, aby daní herci měli co k činění, například chuděra Lucrezia nebo Lorenzo profilující se jako klaďas beze stínu) byl naštěstí zažehnán posledním dílem, který relativně zdařile většinu problémů završil. Objevily se sice nové zápletky - některé od pohledu nudné, jiné slibnější -, ale to je již problém další sezóny. Své hodnocení tedy prozatím neměním, ač celkově ubylo vtipu a přibylo roubovaných zápletek. - Tam, kde první série okouzlovala hravostí a druhá série odvážně, byť hloupě dokreslovala naznačené dějové linky, nabízí série třetí jen okatě přehrávané šílenství a křečovitě kombinované komploty, v nichž všichni bojují proti všem, aniž by kdokoli tušil, proč to vlastně kdo dělá. Navíc mnohé postavy snažíce se o osudovost umírají bez povšimnutí (někteří dokonce zmírají několikrát), jiné naopak tvrdošíjně ukrajují krátící se čas seriálu, přestože nic k hraní nemají. Finální střetnutí pak vyznívá tak, že nikdo ze zúčastněných ve skutečnosti neví, jak se na místo bitvy dostal nebo proč bojuje, a na výsledku je to citelně znát. Je škoda, že nadějná premisa celého příběhu nutně dospěla do bodu, v němž se proměnila na překombinovanou, povrchně efektní pohádku bez špetky zdravého rozumu - a přitom by stačila troška střídmosti. ()

kramatos 

všechny recenze uživatele

Srdce ateisty zaplesá. Da Vinci jako vymatlaný hovado oscilující mezi stupiditou, debilitou a bisexualitou, Katolická církev samozřejmě jako satanova organizace, prostě eňoňuňo. ()

Stuck 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to historicky i křesťanky úplná slátanina a má to i nádech "povrchna" umí tento seriál udržet tempo a napětí, takže netrpělivě vždy čekám na další díl.. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Je to skôr fantasy ako história a s Da Vincim to má spoločné asi len invenciu,ale celkom ma to baví.Pre fandov fantasy odporúčam. ()

polyxena 

všechny recenze uživatele

Da Vinciho vynálezy ožívají! A taky se dozvídáme, kde všude vlastně Leo byl, koho všeho zachránil... No, pro historika peklo, pro fanouška seriálů ráj nebo aspoň nebe. Obě série byly výborné, ta druhá možná ještě o chloupek lepší. Pokud vám sednou postavy, budete stejně jako já netrpělivě vyhlížet další řadu. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Jako historická zpověď asi ne zrovna věrohodné, ale jako seriál pro zábavu opravdu doporučuji. Skvělá vizuální stránka, výtečný výběr neokoukaných tváří, parádní dějová linka, zvraty... no zkrátka všechno, co současná seriálová tvorba může divákovi nabídnout - to vše v míře více než vrchovaté! Poslední epizoda druhé série je totálně šílená -a třetí řada bude kdy, dopaďous!!!!!!!!!!!!!!! ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

1. série (8 dílu) 70% Průměrný seriál, který třeba někoho inspiruje k zájmu jak to skutečně bylo. 2. série (10 dílu) 5% Neuvěřitelná patlanina, která se dá horko těžko sledovat. Da Vinci objevil Ameriku a snad i Ipad je jeho dílo.... jeho matka už DÁVNO stavěla roboty apod. 2D titulky Po druhé sérii přestávám sledovat. ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama