Reklama

Reklama

Bohemian Legend

  • USA Bohemian Legend
Česko / Slovensko / Polsko / USA, 2024

Režie:

Matyas Brych

Scénář:

Matyas Brych

Obsahy(1)

Historické fantasy o největší české legendě z tajemné mlhy dávných dob středověku na motivy staré pověsti O Bruncvikovi a dvouocasém lvu.

Královstvím zmítá mor a hlad. Roky se nic nerodí a vše chřadne zimou. Všemu na vině je zlo (Temný pán), které rozšiřuje svoji říši. Nikdo se této expanzi nedokáže bránit, celé armády mizí z povrchu jako větrem odváté listí a tak se vypraví hrstka odvážných, kteří se odhodlali zachránit celý jim známý svět před temnotou. Výprava je zoufalým činem zoufalých lidí, kteří nemají co ztratit, protože téměř vše jim cenné již ztratili. A ačkoliv je výprava odsouzená předem k nezdaru, svitne naděje a tuhý a krvavý boj o budoucnost započne.

"Žil byl, z rytířů ten největší, Bruncvik jest jméno jeho. Z příběhů dávných dob, kde pod stínem smrti bylo světlo, jež přetrvá, zní k nám tato legenda, jako píseň skřivánka, beze strachu nad klenbou nebes, ba i v prázdnu za hradbami světa, jak mocnosti pekelné zatřásli se v strachu na svých trůnech ohavných..." (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama