Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I sebelepší předsevzetí se mohou hroutit, zvláště když se ozvou pozdní otcovské city. Hlavní hrdina sice přednáší na vysoké škole etiku, studentům vysvětluje principy správného chování, avšak sám prožívá mnohé zmatky a trable, když se dospívající dceři z prvního manželství pokouší zařídit protekci při přijímacím řízení na lékařskou fakultu. Z výřečného, sebejistého muže se tak pozvolna stává štvanec, jenž se navíc zpronevěřuje vlastním zásadám. Z humorné morality však hodně nápadů zestárlo, i když Milan Lasica v hlavní roli stále upoutává. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

sud 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která bez jakýchkoli příkras ukazuje pravou tvář (nejen) socialistického systému školství. Nadějná dcera jede přemluvit svého otce, vysokoškolského profesora, který se s matkou před lety rozvedl, aby ji dostal na školu. Avšak on je jeden z těch zásadových a nechce do toho jít. Až pak když uvidí kamarádova syna, kterej je úplně blbej a dostal se kvůli známosti na práva, sleví ze svých zásad a pomůže jí. Avšak udělá chybu. Kdyby byl film více propracovaný, tu jednu hvězdičku bych přidal. Takhle mi zůstává dobrá průměrná komedie s poměrně zdařilými výkony v hlavních rolích. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přehlídka (ne)fungování socialistického zřízení. Protekce, kamarádšofty, službička za službičku... Prostě pro docenta filosofie výživně prostředí, jež semele každého, kdo není dostatečně slizký, s ostrými lokty. Navíc, když dospělá dcera je nevychovaný spratek. Klady filmu: Jiřina Jirásková, Jiří Císler, Květa Fialová. Zápory: z dnešního pohledu nuda, skanzen. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komedie hodně starého střihu s civilně geniálním Lasicou a pohlednou Žilkovou ještě v době, kdy nebyla povoláním zlatokopka-matka. Překvapivě košatý prostor tu dostává Jiří Císler, jehož to většinou známe z rolí mnohem skromnějších. Manželky hlavní postavy si zahrály Jiřina Jirásková (bývalou) a Jana Kasanová, skutečná manželka Jiřího Císlera. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Taková byla doba... Ani mně však nesedl ten záměr tvůrců, aby to bylo lehce krituzující avšak komediální se známým komikem... I když se pan profesor Lasica (a nadějný kádr) snažil seč mohl, občas to skříplo. Pokud si však někdo myslí, že dnes žijeme ve světě bez protekcí, velmi se plete ! ,-) . * * ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná komedie s Veronikou Žilkovou a Milanem Lasicou, o které jsem nikdy předtím neslyšel.... Docent Šťastný má z prvního manželství dceru Evu, která tropí hlouposti (alespoň mi příjde, že si tvůrci z tohoto filmu leccos převzali) a chce studovat medicínu, ale jaksi na to nemá, takže se rozjíždí kolotoč úplatků, službiček atd., a je to celkem vtipné. Akorát ta móda a noční život osmdesátek a označení soudruhu Docente, to je fakt síla...60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Železném Brodě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama