Reklama

Reklama

Utajený případ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ronnie, syn významného a váženého patriarchy, se vrací domů o něco dříve. Jeho otci je to více než podivné. Proto chce od svého syna, aby mu řekl pravdu. Pro Ronniho je to těžké. Jak má říct, že byl vyhozen z prestižní námořní akademie za krádež, kterou nespáchal? Otec se rozhodne svého syna podpořit a sám žádá od akademie, aby tuto záležitost opět prošetřili. Vedení školy ale celou věc už uzavřelo a tak Ronnimu nezbývá nic jiného než využít otcova vlivu a získat rodinnou čest zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nigel Hawthorne byl vždycky velký herec. Ono precizně zahrát politika totiž vždycky chtělo tak trošku koule. Tady už je ale stár a tak se zaměřil na starostlivého taťku, kterému jde o to rozkrýt pravdu. Ta je, jak to tak bývá, někde uprostřed a tenhle film je díky tomu všemu klasickým britským příběhem, který z divadelního mola přistál ve filmu. Podle mě zbytečně jako celá řada jiných filmů. Poctivě ztvárněná nuda s dobrými hereckými výkony. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení, že Jeremyho Northama jsem si prvně výrazně všimla v Síti a nějakém dalším americkém filmu, přitom role, ve kterých je nejpřesvědčivější, jsou muži v kostýmním britských filmech, nejlépe svázani se starosvětskými ideály. Po všech stránkách výborné drama. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kostýmní inscenace o životě anglických středních vrstev před první světovou válkou aneb Let right be done. 1) Spoiler. Otázka viny či neviny mladého Ronnieho je vlastně podružná, pokud film vnímáme jako vhled do dobových manýrů a chování. Křížový výslech advokáta Sira Roberta nemusí být důkazem neviny, může posloužit stejně dobře jako důkaz, že mladý viník je dostatečně odolný, aby se u soudu nesložil. 2) Sir Robert: I wept today because right had been done. Catherine: Not justice? Sir Robert: No, not justice. Right. Easy to do justice, very hard to do right. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cele mi to pripominalo anglicku strednu triedu niekedy v 20. storoci - medzi vojnove obdobie ? Pred prvou svetovou ? Neviem, a je mi to jedno, lebo sa film straca /rezia, spracovanie, strih...../ v sivom sedivom nevyraznom priemere . 67 % ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Takové milé drama, ale nikterak strhující a dobře se na to bude zapomínat, předpokládám. Navíc mi nějak nesedla ona nezasvěcenost diváka do rádoby tajných faktů a vůbec do procesu samotného, prostě a jednoduše nevyužitý potenciál a táktéž Northama tam mohlo být víc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom chce rodina očistiť meno svojho takmer 14-ročného chlapca, ktorý bol prepustený z námornej akadémie za krádež poštovej poukážky. Film je celý o hereckých výkonoch a k tomu výborne využívajú kulisy, osvetlenie a hudbu. 6/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Anglie, konec 19. století. Mladý Ronnie Winslow je vyloučen z akademie pro krádež peněz - jeho rodina se vrhá do soudního boje s tehdejším mechanismem spravedlnosti... Docela zajímavý snímek, sice na téma, které jsme všichni vidělí tisíckrát, ale tentokrát posunuto o nějakých 100 let dříve... Co mně ale na snímku štvalo, byly tajnosti, které se se vším dělaly - příklad: někdo přinese dopis, všichni si ho přečtou, jsou zděšeni - ale divák se dozvídá obsah dopisu až dlouho poté z rozhovorů zůčastněných. Jednou by to šlo vydržet, ale pan režisér se v těchto tajnostech zcela vyžival ... ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Nedokážu posoudit, nakolik záměrné bylo to divadelně toporné herectví, vzhledem k tomu, že šlo o adaptaci divadelní hry. Díky tomu však působí postavy odosobněným dojmem korespondujícím s upjatou atmosférou Viktoriánského období, do kterého je příběh situován. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Málokteré drama mi učarovalo tak jako toto s vytříbeným textem, skvěle vystavěnými postavami a minimalistickým herectvím. Některé dialogy byly opravdu skvostné. Britská dramatika mi prostě sedí:) "How little you know about men"... ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události z roku 1908, která hýbala svými součastníky stejně jako afére Dreyfus, či milostné pletky amerického prezidenka s onou stážistkou o mnoho let později apod. Příběh byl zpracován divadelně a již i dříve úspěšně zfilmován. Některá fakta byla upravena ku prospěchu příběhu - např. některé věci kolem Ronnieho sestry. Ale celkově jedno z největších překvapení, které jsem zažila. Film od něhož jsem nic nečekala, chtěla jsem ho vidět jen do počtu. Figury jsou ale krásně vystřižené. Starosvětské ideály (v tom lepším i nejlepším slova smyslu) planou na obou stranách sporu. A diváci jsou úmyslně ponecháni na vahách, zda chlapec přestupek spáchal a neuváženě zatáhl celou svou rodinu na pokraj zkázy, když ho chce hájit nebo zda...je opravdu pravda na jeho straně. Velmi se mi líbí postava Catherine (Rebecca Pidgeon), skvělá glosátorka, všemu se zdánlivě vysmívá, ale v zájmnu rodiny se vzdává dlouho plánovaného sňatku a neokázale se tak obětuje s lehce pozdviženým obočím a smutkem v očích. Jeremy Northam exceluje jako brilantní právník. Jedna z rolí (vedle Ideálního manžela), která nechává vyniknout jeho šarmu a eleganci, která by opravdu snad obstála vedle pánů z oné doby. Celá rodina působí velmi svěže, každý má svůj příběh a každý ve svém prostoru vynikne. Je tam znát trochu divadelní pojetí/režije (vždyť je to podle div. hry Terence Rattigana)ale naprosto to nevadí, jen mě to namlsalo na to, vidět to i na jevišti. Tak vzhůru do doby, kdy jméno rodiny a jeho čest byla vším a stálo za to obětovat vše, za jeho očištění. Dneska vás můžou přistihnou při čemkoliv a stejně můžete s úspěchem kandidovat do senátu, parlamentu a nikdo se nebude bát s vámi podnikat, protože "každý" se přece občas umaže - no ne? ()

fík 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování skvélé divadelní hry. Vynikající je to také jako dobový film, který svým tématem ukazuje hodnoty dané doby a zároveň ukazuje její podmanivou eleganci. ()

Reklama

Reklama