Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, kdož sledují Vikingy od roku 2013 to muselo být toužebně očekáváné pokračování, já si to ovšem sjel hezky popořadě. Ani jsem nedoufal, že bych se dostal k šesté řadě v den její premiéry (tedy druhé části), ačkoliv jsem z počátku slušné tempo, i vlivem dvojnásobného počtu dílů a poklesu v kvalitě se citelně uvolnilo. Ale zpoždění není tak velice a poslední řada mě, tak jako mnoho jiných i zde v komentářích, vlastně nezklamala, ačkoliv se občas točila v kruhu a postavy, které jsem nikdy neměl rád, pořád zůstávaly a dařilo se jim. Hlavně asi kvůli tomu, že toto historické období není mé oblíbené, se z tohoto seroše nestane moje srdcovka, kterou si dám za pár let znovu. A toho navazujícího spin-offu se spíš bojím než cokoliv jiného...70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.série byla zajímavější než 5 díky objevení země Ruské, ale to je tak všechno. Seriál už přešlapuje na místě. Na jednu bitvu divák čeká 9 dílů, všechny zajímavé postavy jsou pryč a zbývají jen ty otravné. Největší paradox mi příjde, že jako jediný přežil ten nejméně zajímavý charakter z celého seriálu. Nenudil jsem se, ale koukal jsem spíše z principu. Vizuálně na tom prachy nejdou vidět vůbec ve srovnání s první sérii. 6/10. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří tvrdí, že 6. série je lepší té páté, což dle mého vůbec není pravda, jelikož jsem si ve velkém užil bojování v Anglii a právě to mě nejvíce potěšilo na samotném konci seriálu. Loňská polovina z Ruska mě nijak nezasáhla, rovněž ani smrt v díle Death and Serpent, přestože jsme skrze ni konečně nahlédli do Valhally. Do té nám posléze hodně emotivně odešly další postavy a nebudu lhát, že jsem během poslední desetice epizod neřval jen jednou. Ze všech mnou doposud viděných dobrodružných/historických seriálů byli Vikingové nejlepší podívanou. Čtete dobře, měl jsem je hlavně ve čtvrté řadě radši než samotnou Hru o trůny. [viděno na Netflixu] ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota a úpadek. Máloco dává smysl, je to nudný, zajímavý postavy (Ubbe) naprosto dějově pohřbený a nakonec to zachraňujou a na 3* vytahujou aspoň poslední 4 epizody, kdy se přestane řešit nesmyslný Rusko a děj se zase na chvíli vrátí do Anglie. Aspoň že ty rozloučení s postavama jsou povětšinou pěkně zpracovaný... Tohle si však synové Ragnara nezasloužili. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U všech Ódinů, tohle provést mému oblíbenému seriálu! První půlka šesté série už bylo jedno zklamání za druhým, ale co Michael Hirst předvedl v závěrečných deseti dílech, to už je za všemi hranicemi žánru, logiky i slušnosti. A to ještě ani nehovořím o tom, jak předčasně se předtím zbavil všech silných a zajímavých postav. Ale co provedl se zbývajícími - jak idiotsky a zcela mimo jejich charakter, je nechal umřít, to bylo naprosto nepochopitelné. Navíc ten až zločinný děj, který by se v klidu vešel do dvou dílů, útrpně a nudně natahovali až do té naplánované dvacítky. Dvě hvězdy dávám jen z nostalgie a za Bjorna a Flokiho, jinak bych se vážně tentokrát nezdráhala dát Odpad. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Ve 28. minutě je jeden vikingský válečník probodnout kopím. V následujícím záběru má ale kopí zabodnuté na jiném místě. (Duoscop)
  • Irský bojovník, bývalý první dvojitý šampion Conor McGregor si měl v jedné z epizod 6. série seriálu zahrát nespecifikované cameo. Svou účast však na poslední chvíli zrušil. Scenáristka a režisérka epizody Katheryn Winnick (Lagertha) tak musela údajně na poslední chvíli celou scénu přepsat. (coffeeblack)

Reklama

Reklama