Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

UhLee 

všechny recenze uživatele

6. série - (6,5/10). Po shlédnutí páté série bylo každému jasné, že šestá už bude natahování a šťavení celé značky. Jsem rád, že History aspoň trochu procitlo a šestou sérií to celé zakončili. Nebylo to špatné. Dočkali jsme se tady hodně epických smrtí na které budu dlouho vzpomínat. Linka v Rusku byla také hodně pěkně zakončena a uzavřena. Největším plusem v šesté sérii byla pro mě huba a kamera. Hudba byla u Vikingů vždycky parádní, ale tady se vážně překonali. To ani nemluvím o až místy artové kameře. To negativní jsem viděl v lince na Islandu. Ubbe si vybral Černého Petra a dost mě jeho linky nudily, než přijeli do Země Zaslíbené. Pokud se bavíme o celkovém pocitu, tak ve mě převládá spíš spokojenost, protože ten poslední díl se jim dost povedl. Nebyl to žádný zázrak.. To samozřejmě ne, ale myslím si, že ti co se na seriál dívali už jenom pouze z principu (můj případ), tak mohou být spokojení. Nejlepší epizoda: Král králů (S06E11) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U všech Ódinů, tohle provést mému oblíbenému seriálu! První půlka šesté série už bylo jedno zklamání za druhým, ale co Michael Hirst předvedl v závěrečných deseti dílech, to už je za všemi hranicemi žánru, logiky i slušnosti. A to ještě ani nehovořím o tom, jak předčasně se předtím zbavil všech silných a zajímavých postav. Ale co provedl se zbývajícími - jak idiotsky a zcela mimo jejich charakter, je nechal umřít, to bylo naprosto nepochopitelné. Navíc ten až zločinný děj, který by se v klidu vešel do dvou dílů, útrpně a nudně natahovali až do té naplánované dvacítky. Dvě hvězdy dávám jen z nostalgie a za Bjorna a Flokiho, jinak bych se vážně tentokrát nezdráhala dát Odpad. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 65%. Už som to spomínal a budem sa opakovať, ale od štvrtej série je to zbytočne naťahované a dlhé. A znova to platí aj pri poslednej sérii. Finálna séria tejto Vikingskej ságy, mi prišla o chlp lepšia ako ta piata, hlavne v druhej polke a aj keď je tu vypráva stále pekná, akcie furt drsné a krvavé, lokácie pôsobivo natočené, chýba tomu strhujúcejší príbeh a taktiež chýbajú tomu lepšie postavy a lepší herci, ktorý by to utiahli. Takto mi bolo celý čas jedno, kto umrie a ako to skončí. Finále s časti fajn, s časti sklamanie. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje SPOILERY: Poslední série Vikingů ... tento seriál mě provází už hodně dlouho. Vrcholem pro mě zůstává třetí série a nepřekonatelné obléhání Paříže, možná nejlepší filmová bitva, co jsem viděl. Šestá série už víceméně vaří z vody. U většiny dílů jsem usínal, koukal jsem se na to jen proto, abych věděl, jak to dopadne s mými oblíbenými postavami. Ubbe objevil Grónsko i Ameriku dlouho před Erikem Rudým a Leifem Eriksonem, Ivar se vydal dělat bordel na Kyjevskou Rus a znovu do Anglie, kam jsem si myslel, že už se nepodíváme, Hvitsverk vyměnil drogy za víru, Lagertě z toho všeho zbělely vlasy ... nicméně nejepičtější smrti se dočkal Bjorn. Dle mého nejsilnější zážitek z celé série a tím ten seriál mohl klidně skončit. Druhá polovina série je už totiž jen natahovaná nuda. Nové postavy jako Erik, Ingrid, Othere nebo Naad jsou celkem nezajímavé. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme konečně velmi vítané ukončení jednoho výborného seriálu. A ač jsem byl hodně skeptický k této sérii, nutno říci, že právem, tak si dokázala udržet jakž takž úroveň, i když to samozřejmě není co dřív. Série přináší koukatelné, ale bohužel slabší díly, ve kterých se občas (7., 11., 19. a 20. díl - bohužel to nikdy není celý skvělý díl, ale jen určité scény) mihne záblesk toho, co z Vikingů udělalo skvělou podívanou. Finální návrat do Anglie je z Kyjeva víc než vítaný, i když je hodně urychlený tak to vůbec nevadí, protože je mi jasné, že se to dalo natáhnout do celé 7. série. Takto jsme dostali 2-3 díly a bohatě stačí. Ubbeho linka skončila tam, kde jsem si myslel. že skončí, nebyl zbytečně protahovaná a přestože scény na lodi nudily, finále to zachránilo. Ivar se vykoupil, donedávna nevýrazný a lehce otravný Hvitserk potěšil. Flashbacky na Ragnara byly fajn, návrat Alfreda výborný, znovu objevení 2 známých tváří z minulosti navodilo vzpomínání na časy minulé. Důstojné ukončení 5 minut po dvanácté. SKOL! ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Při útoku na pláž hraje „Fylgija Ear“ od skupiny Heilung. Na konci epizody hraje „Snake Pit Poetry“ od Einara Selvika. (Duoscop)
  • Irský bojovník, bývalý první dvojitý šampion Conor McGregor si měl v jedné z epizod 6. série seriálu zahrát nespecifikované cameo. Svou účast však na poslední chvíli zrušil. Scenáristka a režisérka epizody Katheryn Winnick (Lagertha) tak musela údajně na poslední chvíli celou scénu přepsat. (coffeeblack)

Reklama

Reklama