Reklama

Reklama

Vikingové - Série 1

(série)
Irsko / Kanada, 2013, 6 h 45 min (Minutáž: 44–47 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Kamera:

John S. Bartley

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Jessalyn Gilsig, Gustaf Skarsgård, Gabriel Byrne, John Kavanagh, David Pearse, Nathan O'Toole, Ruby O'Leary (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Aby si získal přízeň svého lidu a sebral Jarlu Haraldsonovi moc, vypravuje se ambiciózní válečník Ragnar Lothbrok na nebezpečnou misi. (Netflix)

Recenze (60)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně vypadající (přestože nikterak velkolepé) přiblížení vikinské doby, nátury, obyčejů, rodiny, společnosti, úkladů, víry, výprav, života. Skvěle obsazené i zahrané, ale že by mi postavy nějak přirostly k srdci, to se říct nedá. Občas strhující, občas s odcizujícími skoky v čase. Rozjíždí se pozvolna a kvalita jednotlivých epizod kolísá, nad průměrem TV produkce se však drží neustále. 80% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

1.sérka za náma... Hmm, v porovnání s hrou o trůny musím uznat, že mě tahle sérka chytla o kousek víc. Ale ve Hře o trůny sem se postupně propracoval k hlavním postavám a našel si k ním cestu. A vlastně je i začal napjatě sledovat. U Vikingů se krapet bojím toho, že mě tolik nepohltěj postavy a jejich charaktery. Taky je tady míň krve a taky míň nahoty :o). Každopádně to vidím tak, že další sérka rozhodne o budoucnosti našich společnýuch večerů s mou milovanou chotí... Ragnara znám už z Warcraftů, kde mě bavil. Tady mě taky baví, ale je zatím tak jedinej... Tak uvidíme jak se to rozjede... ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy jsem se zajímal o severskou mytologii a i o Vikingy celkově, a tak se sám sobě divím, že jsem si tento seriál nepustil dříve a i jsem jej odkládal. Nakonec mne k tomu přemluvila má přítelkyně a zhlédl jsem celou tuto řadu jedním dechem a nemohl jsem očima sjet z obrazovky. Excelentní souboje, dobře napsané postavy, krásná Katheryn Winnick a zajímavý pohled na zvyky Seveřanů. Jen tedy finále bylo promarněné. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani po pár letech mě to vyloženě nenadchlo v necenzurované verzi přímo na Netflixu. Je to docela dobrý, ale na seriálovou špičku současné doby to zdaleka nemá, na to je to moc jednoduchý dějově. No a pořád tu je faktor Travis Fimmel, alias nejnecharismatičtější hlavní postava ze všech seriálů, který jsem v poslední době viděl. Prostě neumí hrát a to je dost problém. Uvidím, jestli dám tentokrát šanci druhé sérii. (Netflix HD, orig.) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně jsem rád, že jsou na planetě Zemi ještě lokace, kde jste schopni divákovi namluvit, že se píše rok 800 a průmyslová revoluce je zatím v nedohlednu. Vyučovat dějepis se podle toho snad nebude, ale obzory mi to nepochybně rozšířilo. A spousta lidí, na který se hezky kouká, v tom to ti Vikingové měli taky dobrý. 😊 ()

Galerie (254)

Zajímavosti (7)

  • Chrám v Uppsale skutečně existoval. Nacházel se však na rovinatém území, nikoli v horách, jak předkládá seriál. (Hem.m)
  • V epizodě je několikrát zmiňován severský bůh Thór. Pochází ze slavné severské mytologie, z písně "Edda". Některým může Thór též připomínat postavu z knihy "Hobit" od J.R.R. Tolkiena. Tolkien se totiž jmény často inspiroval v "Eddě". (ricky4)
  • Nájezd vikingů na klášter na ostrově Lindisfarne vychází ze skutečných událostí. Odehrál se v roce 793 n. l. a jakožto první historicky doložený započal slavnou éru vikinského drancování Evropy. (Barghest)

Reklama

Reklama