Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se dělí na 2 části. S tím, že začátek ve Wessexu celkem ušel, ale hned potom neásleduje poměrně nudná část zaměřující se na Rollův vztah, Bjornův test muže a Ragnarovo feťácké zoufalství plné prazvláštní výplně a nezajímavých scén. Považuju je za velice slabou a bezvýznamnou část seriálu a ohodnotil 2*. Naopak Druhá část 11-20 epizoda šly hodně nahoru a přirovnal bych je kvalitou ke třetí sérii 4*. Zde se nachází Ragnarova osobní pomsta a především jeho opětovné shledání s králem Ekbertem bylo nesmírně dojemné. Celkově tedy dávám 3 hvězdy. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy Ragnara je pořád zajímavé sledovat, i když je smutné sledovat jak dopadne. Časový posun, aby vyrostli jeho synové a hlavně aby se mohly udát aspoň základní historické události nebyl na škodu, protože tvůrci naštěstí nezůstali jen u lepení delších vousů, ale nechali postavy vyrůst a dozrát. Speciálně Floki...postava, kterou člověk nesnáší, ale na druhou stranu chápe a cítí s ní...fakt pěkný. Míň pěkný je pohled na Ragnarovi syny, kteří nejsou schopni udržet můj zájem. Výjímkou je Bjorn, ale ten se musí o prostor dělit s ostatními postavami. Bohužel už nesledujeme cestu Vikingů skrze osudy jednoho člověka, ale spíš dohru toho, co Ragnar rozpoutal. A samozřejmě osudy jeho blízkých. Přibylo mnoho nepřesvědčivých scén, které si tvůrci domysleli, nebo upravili dle svých potřeb, některé postavy svou roli dohrály, nové mě nebaví...touto řadou jsem skončil, protože stejně vím jak to dopadne. Norsko bude mít skvělé běžkaře, skupinu A-Ha a spoustu ropy. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale prd, že slabší. Právěže mnohem zajímavější, intenzivnější, impulsivnější, propracovanější. Na čtvrtou sezónu jsem naléhal hlavně proto, abych se co nejrychleji dokopal do midseason finale, kde se dostáváme k nejpodstatnějšímu časovému skoku celého seriálu. Byl jsem ohromně zvědavý, jaké to bude, až se na scénu dostaví všichni Ragnarssoni. A měl jsem se na co těšit, Ubbe je ohromný sympaťák a Ivar je perfektně zahraný pasivní záporák, se kterým bude ještě velká sranda. Hlavně kvůli němu chvátám do 5. série. Jinak smrtka s kosou už nijak nešetří své ostří mezi výraznějšími postavami, čímž děj dostává ráznější spád. I když mi Ragnar od začátku řady docela vadil, All His Angels je stejně nejemotivnější epizodou od samotného počátku seriálu. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po 4.sérii se dostavil pocit, jako po prvotním zhlédnutí série první - nemám moc motivaci a chuť sledovat seriál dále. 20 dílů bylo fakt zbytečně moc, skoky v letech jsou i přesto nesmyslně ukvapené a spousta dílů je fakt nuda, kde se toho stane pramálo. Ragnar je úplně mimo a moc nechápu, proč se tvůrci ubrali tímhle směrem. No, ve finále to je max na slabší 3 hvězdy, chybí tomu stále pevná ruka, vyšší rozpočet a lepší herci. (Netflix HD, orig.) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna již vypadala vyloženě rozmáchle, výpravně, fantasticky velkofilmově. Dějové linky přestříhávaly mezi Norskem, Anglií a Francií, nicméně každá z nich zůstávala zajímavá (i když domácí mocenské (= vražedné) politikaření se přelévalo dosti divoce "ode zdi ke zdi"). Protože se zdrogovaný Ragnar na opiu stával čím dál větším stínem sebe sama, nečekaný (a poměrně necitlivý) skok o nemálo let dopředu v polovině vyznačil nový prostor i možnosti pro jeho syny, pevně přebírající otěže válčení i nájezdů majestátní pomstou. 87,5% ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)
  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)

Reklama

Reklama