Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to krásně zvedlo, šestá serie je lepší než poslední dvě a to snad ve všech ohledech. První půlka je sice rapidně horší, ale alespon se dostáváme do nového prostředí a pořád dokola stejné linky a zápletky jsou zde v jiném a menším kabátu. Rus a vše kolem Olega je fajn, Ubbeho cestování také a paradoxně nejslabší linka je ta z Kattegatu. Druhá půlka je úžasná v postupném představování loučení s jednotlivými postavami, které nás ve velkém opouštějí. Bjorn měl jednoznačně jednu z nejlepších scén a okamžiků v celém seriálu, Ubbe a jeho příchod do Ameriky byl zpracovaný skutečně úžasně emotivně a cestování Hvitserka a Ivara tam zpátky pak tam a pak zase tradičně tam, kde to vše začalo, do Wessexu, kde se vrací opět starý známý, jo to bylo taky fajn. Konec byl až na Kattegat důstojný a já jsem v celku spokojený. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď sa už autori pridržiavali historických faktov naozaj iba okrajovo (Ivar podľa všetkého náhle podľahol chorobe, Harald utrpel zdrvujúcu porážku pri Stamford bridge práve od Alfreda) treba poznamenať že zánik jednej epochy ľudských dejín a národa z ich pohanskými Bohmi a bôžikmi bol zachytený prekvapivo dobre a mňa narozdiel od väčšiny fanúšikov práve tento ich úpadok zaujal oveľa viac ako rozmach a vrchol ich slávy. 20 epizód však bolo zbytočných, v záverečnej sérii asi najviac zaujalo opustenie Islandu a objavenie Nového sveta a očakávaný osud Ivara. Intrigidy na Kattegade už boli iba mlátením už prázdnej slamy ale ako sa vraví koniec dobrý, všetko dobré... ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota a úpadek. Máloco dává smysl, je to nudný, zajímavý postavy (Ubbe) naprosto dějově pohřbený a nakonec to zachraňujou a na 3* vytahujou aspoň poslední 4 epizody, kdy se přestane řešit nesmyslný Rusko a děj se zase na chvíli vrátí do Anglie. Aspoň že ty rozloučení s postavama jsou povětšinou pěkně zpracovaný... Tohle si však synové Ragnara nezasloužili. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje SPOILERY: Poslední série Vikingů ... tento seriál mě provází už hodně dlouho. Vrcholem pro mě zůstává třetí série a nepřekonatelné obléhání Paříže, možná nejlepší filmová bitva, co jsem viděl. Šestá série už víceméně vaří z vody. U většiny dílů jsem usínal, koukal jsem se na to jen proto, abych věděl, jak to dopadne s mými oblíbenými postavami. Ubbe objevil Grónsko i Ameriku dlouho před Erikem Rudým a Leifem Eriksonem, Ivar se vydal dělat bordel na Kyjevskou Rus a znovu do Anglie, kam jsem si myslel, že už se nepodíváme, Hvitsverk vyměnil drogy za víru, Lagertě z toho všeho zbělely vlasy ... nicméně nejepičtější smrti se dočkal Bjorn. Dle mého nejsilnější zážitek z celé série a tím ten seriál mohl klidně skončit. Druhá polovina série je už totiž jen natahovaná nuda. Nové postavy jako Erik, Ingrid, Othere nebo Naad jsou celkem nezajímavé. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

6. série - (6,5/10). Po shlédnutí páté série bylo každému jasné, že šestá už bude natahování a šťavení celé značky. Jsem rád, že History aspoň trochu procitlo a šestou sérií to celé zakončili. Nebylo to špatné. Dočkali jsme se tady hodně epických smrtí na které budu dlouho vzpomínat. Linka v Rusku byla také hodně pěkně zakončena a uzavřena. Největším plusem v šesté sérii byla pro mě huba a kamera. Hudba byla u Vikingů vždycky parádní, ale tady se vážně překonali. To ani nemluvím o až místy artové kameře. To negativní jsem viděl v lince na Islandu. Ubbe si vybral Černého Petra a dost mě jeho linky nudily, než přijeli do Země Zaslíbené. Pokud se bavíme o celkovém pocitu, tak ve mě převládá spíš spokojenost, protože ten poslední díl se jim dost povedl. Nebyl to žádný zázrak.. To samozřejmě ne, ale myslím si, že ti co se na seriál dívali už jenom pouze z principu (můj případ), tak mohou být spokojení. Nejlepší epizoda: Král králů (S06E11) ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Když začnou vojáci zasypávat mrtvé důstojníky v jámě, tak jeden z nich se hýbe. (Duoscop)
  • Ve scéně, kde se Alfred (Ferdia Walsh-Peelo) modlí, je vidět gotické okno, které je typické až pro vrcholný středověk, tedy pozdější dobu. (Cheeter)

Reklama

Reklama