Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ragnar a skupina jeho bojovníků se vrací z cesty do Anglie, kde se jí podařilo ukořistit cennosti v klášteře mnichů. Polovinu mnichů Vikingové povraždili, zbylé pak odvážejí domů jako otroky. Ragnar se stále více zajímá o nejmladšího z mnichů, Athelstana. Po návratu jsou Ragnarovi bojovníci přivítáni svými blízkými. Ragnara si však k sobě zavolá jeho vládce Jarl, který k výpravě na západ nedal své svolení. Proto veškeré cennosti získané při výpravě zabaví ve svůj prospěch, každému z bojovníků však dovolí si z kořisti odnést jednu věc. Ragnar si k překvapení všech zvolí Athelstana, kterého odvede domů ke své ženě Lagerthě a svým dětem. Ragnar se od Athelstana snaží získat co nejvíc informací o cestách, které podnikl, a naučit se od něj základy angličtiny. Sní totiž o další výpravě do západních zemí a předloží svůj nápad Jarlovi. Ten tentokrát uděluje svůj souhlas, protože mu byl přislíben další přísun kořisti. Na další výpravu se Ragnar rozhodne vzít s sebou i Lagerthu, zatímco o děti a statek se bude starat Athelstan. Po příjezdu do Anglie se Ragnar nejprve pokouší vyjednávat s místními mírumilovně, jeho muži však ztratí trpělivost a vyprovokují konflikt, který skončí krvavou potyčkou. (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoľko je dej opäť dobre opísaný tak pridám iba krátky komentár. Ragnar sa prekvapujúco ľahko vzdal svojej koristi, aj keď vycítil že jarl iba hľadá zámienku ako ich potrestať. Ragnar je vyobrazený ako pokrokovo zmýšľajúci viking, otvorený rôznym možnostiam (ako by bolo možné v dnešnej dobre nevopchať do filmu niečo proti kresťanom a tak, samozrejme ihneď po príchode domov si chce so svojou ženou vyskúšať trojku s cudzincom). Uvidíme, ako sa ďalej bude vyvíjať konflikt medzi Ragnarom s Rollom a jarlom Haraldsonom a medzi bratmi navzájom. Ktovie prečo český užívatelia už nedosahujú extázu potom ako v predchádzajúcej časti pohanský Vikingovia povraždili mníchov aj pri tom, ako pohanský jarl dá príkaz zabiť 13 ročného chlapca. Nuž, možno keby bol chlapec kresťan českých užívateľov by jeho smrť potešila...Chce se mi zvracet... ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veci sa tu hýbu celkom rýchlo, ani sa ešte poriadne nevrátili a už další nájazd. Dej je teda pomerne svižný, čo beriem oproti mnohým seriálom ako veľké plus, výhrady k tomuto dielu sú podľa mňa až moc rýchle spriatelenie s kňazom, čo mi nepríde moc "vikingské" a záverečný boj, ktorý toho ukázal len veľmi pramálo. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zrychlená opakovaná návštěva Anglie a první neslaná nemastná bitka, která je sice velmi krutá, avšak značně neobratně natočená, připomíná místy tak trochu béčkově laděné a podstatně lacinější seriály. Stále však solidní atmosfára a skvělé postavy rovněž nechybí. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rolo tu ide bomby, až na to ukradnuté zlato vie, ako naložiť so zradcami či rozpútať bitku s nedôverčivými. Ragnar postupuje veľmi rozumne, svojho mnícha si váži, dokonca mu zruší otroctvo a presviedča jarla o povinnosti plieniť ďalej západne. Záverečná bitka je masaker, nie veľmi sa vyžívajúci v krvi, ale kúpuci sa v napätí naplno ako mŕtvoly pobitých Angličanov. Epizóda mala svoj rozvoj, napätie aj akciu a postavy mám znova o niečo radšej. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Při návratu do domovského přístavu vikingů je přehozen přes palubu mrtvý zajatý mnich, který je spoutaný provazy na rukou. Následně při jeho klesání přes palubu jsou však jeho ruce rozvázané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama