Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ragnar a jeho družina přistávají na své druh západní výpravě v Anglii. Po krvavém střetu s družinou strážných se vydávají do vnitrozemí, kde předávají místní osadu při nedělní bohoslužbě. Slibují, že tentokrát místním neublíží, pokud jim vydají veškeré cennosti. Knut, kterého na výpravu vyslal Jarl, aby na Ragnara dohlížel, se však pokusí znásilnit místní ženu. Toho si všimne Lagertha, která ho za to napadne. Knut ji však odstrčí a pokusí se znásilnit i ji, Lagertha ho však zabije. O útocích vikingů se dozvídá saský král Aelle, který proti nim vyšle svou početnou družinu. Dojde k další krvavé bitvě, ve které však vikingové i přes ztrátu několika mužů vítězí. Po příjezdu domů předkládá Ragnar Jarlovi uloupenou kořist. Aby ochránil Lagerthu, přiznává se mu k vraždě Knuta a tvrdí, že jej zabil za pokus o znásilnění Lagerthy. Jarl Ragnara nechává uvěznit a vidí vhodnou příležitost jak se zbavit svého rivala. Aby mohl Ragnara odsoudit, potřebuje něčí svědectví a nabídne Ragnarovu bratru Rollovi, že pokud bude svědčit proti Ragnarovi, dá mu svou dceru za ženu. V rozhodující den soudu s Ragnarem však Rollo k Jarlovu překvapení nesvědčí proti Ragnarovi, nýbrž potvrzuje jeho verzi. Ragnar je tedy následně propuštěn na svobodu. (TV Prima)

(více)

Recenze (16)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. Prvotní seznámení s bojovností a taktikou seveřanů. Navíc se Ragnar projevil jako brilantní stratég a útok se zneužitím křesťanských zvyků se mi nadmíru líbil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelně napínavý díl. Výborná bitka na pláži, ještě lepší ta dámská v domě. Následně vše završuje působivá scéna jakéhosi soudního procesu. Manipulace záporáka Byrna s manželkou silně připomíná Lannistery z GOT - inspirace je citelně znát. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak v tomto případě jsem už s hodnocením neváhal. Obsazení města bylo extrémně vtipné, přestože všichni věděli o příjezdu seveřanů, na zvonění reagovali lépe než Pavlovovi psi:-) Bavilo mě ale i dění po návratu do Kattegatu, intriky a záludnosti, to já můžu. Akce byla opět na slušné úrovni. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dej má naďalej spád a prichádza konečne aj na ozbrojený konflikt medzi jarlovými a Ragnarovými mužmi. Naozaj výborne vybrané prostredie na umiestnenie osady, ktoré sa vyrovná Skellige z hry Zaklínač 3, pôsobí pri odchode či návrate lodí ozaj realisticky. Ak si odmyslime presilu, ktorú vikingovia s prehľadom porazili ( pri strate štyroch mužov zo svojich radov, aj keď Vikingovia boli skvelými bojovníkmi ale aj tak,15 ľudí Britániu určite nedobilo) tak časti nie je čo vytknúť, pretože aj intrigy medzi jarlom Haraldsonom a Ragnarovým bratom Rollom sú spracované veľmi dobre. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game of thrones mě částečně chytlo v 3 epizodě, ale milovat jsem ho začal až kolem 3 série, přesto si myslím že Víkingové mou lásku ke GOT nepřekonají ( mýlil jsem se ). Ragnar je přitažlivá osoba i s těmi jeho svítícími kukadly. Rollo mě začínal hodně štvát, ale teď udělal správnou věc. Floki a jeho pití vína mě odrovnalo. Prozatím nejlepší epizoda, a to jsem teprve na začátku, tolik skvělých dílů bude URČITĚ ještě dost. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„God bless.“ Ragnarova šikovná taktika napadnutia kostola vtedy, keď počujú omšové zvony, je veľmi efektívna. Rollo necháva kašľajúceho starca odpiť si s čaše aj viac, ako práve potrebuje, predtým, ako mu ju zoberie. Zabránenie znásilnenia vlastnému je nevierohodné, aj keď to zabránila žena. Bitka na pláži je výborná, od obrany, taktiky, motivácie, až po krv a nebojácnosť Vikingov. Je potom len škoda, že vrchol epizódy prišiel tak skoro. Intrigy doma padnú na hlavu ich tvorcu, Athelsthan sa empaticky vciťuje do Ragnara, ktorý sa pripravuje na kardinálny krok. Napätie sa dá krájať a tak je správne. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ragnar má všetkých 5 pokope, ťah s využitím nedele mu vyšiel rovnako ako (pre mňa trochu prekvapujúca) vernosť brata. Bitka s Angličanmi už bola lepšia ako v predchádzajúcej časti, stále to však na môj vkus nie je úplne ono, každopádne 9/10. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu konečne peckový diel(akože tie predtým tiež neboli zlé ale tento je iná liga) Skvelé raidovanie mesta s využitím poznatkov o kresťanoch. Akcia na pláži tentokrát skvelá a dlhá, následne vidíme Haraldsona jak kuje pikle voči Ragnarovi ale nevydá mu to. Tak vyšle zabijakov a ani to mu nevydá. A Ragnar si ide sadnúť na skalu. Tak hádam, že tam nezamrzne a v ďalšom diely pošle Haraldsona tam kam patrí. Ideálne s hlavou od tela. ()

Nemezzis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím nejlepší díl série - Ragnar vyplenil první město v Anglii, přitom Lagertha zabila nevlastního bratra Jarla, Ragnara za to jarl zatkl a při soudu se za Ragnara postavil jeho bratr i přes vidinu sňatku s jarlovou dcerou. For the first time I feel lonely. Where are you my lord - Athelstan speaking with his god... ()

Reklama

Reklama