Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ragnarovi se podařilo díky bratrově svědectví dostat z Jarlova zajetí. Jarla však touha po pomstě za to, že ho Ragnar neuposlechl, nepřešla a pošle k jeho domu ozbrojenou skupinu svých vojáků, kteří začnou zabíjet všechny v okolí. Lagerthě se s jejich synem a dcerou i otrokem Athelstanem se podaří utéct do lodi. Ragnar, který se právě vracel z lovu, se pustí s žoldáky do boje, je však zraněný. I přesto se mu podaří utéct. Jarlovi muži však běží za ním, a tak je Ragnar nucen skočit do řeky. Naštěstí jej Athelstan vytáhne a společně s Lagerthou všechny dopraví do Flokiho stavení v lesích.

Mezitím v Kattegatu Jarl rozhodne o provdání své dcery stárnoucímu švédskému králi. Dcera ani manželka Siggy touto zprávou nejsou nadšené, Jarl si ovšem chce rozšiřovat svůj mocenský vliv a učinit strategické rozhodnutí. Ragnar se zotavuje u Flokiho a Floki s Athelstanem diskutují rozdíly svých náboženství. Jarl se setkává s Rollem a zjišťuje, zda je Ragnar skutečně mrtvý. Rollo odpovídá, že od něj nemá žádné zprávy. Jarl nabídne Rollovi práci, Siggy však Rolla před Jarlem varuje. Jarlovi muži však Rolla napadnou a zadrží ho. Tato zpráva se dostává k Ragnarovi, který se rozhodne Jarlovi pomstít a vyzvat ho na osobní souboj. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srdcař, či výborný stratég (?) Rollo, výborná přepadovka domu, s famózním Ragnarem, která málem vyústila v jeden z největších seriálových zvratů vůbec. Začíná to být velká krasojízda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda přinesla zatím největší množství akčních scén, ty se navíc tvůrcům velmi povedly, ale opět mě bavily i události v Kattegatu, co tam chybělo na akci, to bohatě nahradily intriky. Abych jen nechválil, setkání na jezeře mezi Ragnarem a jeho rodinou v driftujícím člunu bylo sakra dobře načasované, a přestože je postava Jarla Haraldsona pro příběh přínosem, Gabriel Byrne na mě působí poněkud unaveně. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tejto časti možno vytknúť hádam iba to, že jarl Haraldson nemá problém naplánovať masaker Ragnarových členov rodiny či poddaných a zabrať Lokiho loď, ale vôbec netuší, kde by sa Ragnar mohol ukrývať, aj keď celý ostrov patrí jemu, Zaujalo aj spojenectvo jarla so švédskym jarlom, nakoľko týmto spôsobom práve Haraldsonova rodina môže byť jeho najsilnejším nepriateľom v boji proti Ragnarovi. Relatívne nepochopiteľným ostáva pre mňa ticho kňaza, Ragnarovho väzňa v čase, keď ho členovia Ragnarovej rodiny vyzvú, aby im porozprával o stvorení sveta, nakoľko kňaz pôsobil ako misionár a takéto debaty by mal mať v malíčku. Túto náboženskú vsuvku považujem doteraz za najslabší moment seriálu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začína sa menšia hra o tróny. Konečne sa nám na obrazovke odkrývajú jednotlivé charaktery a ich pohnutky a dostávame sa na kobylku tomu, o čo komu ide a kto je kam ochotný zájsť kvôli svojej ctižiadosti či bohatstvu. Veľmi dobrý diel. 90% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prepadovka bola akčnejšia v indonézskom filme, ale tu je o to napínavejšia, keďže tvorcovia sa postarali, aby nám na postavách záležalo. Epizóda ponúka mnohé dramatické momenty založené na krutosti, zákernosti guráži, ktoré sa postarajú o plnohodnotný zážitok. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The earth was made from the Ymir's flesh and oceans from his blood, when the Titan was thawed from the ice. The gods, they made hills out of his bones, and trees from his hairs, and the sky dome is his skull. And out of his brain they shaped the welling dark clouds." ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejlepší díl. Konečně se něco děje a vypadá to, že bude souboj. Závěrečné plenění bylo taky slušný. Jarl by potřeboval výchovnou lekci a jeho žena celkem překvapila. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý akčný začiatok, zaujímavé zistenie, že vikingovia radi trojku, vtipná debata flokiho a mnícha o ich náboženstvách a záver ktorý naznačuje, že Haraldson má konečne na kahánku. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po TOP díle přichází v podstatě nudnější díl "budování a posilování vztahů"... Díl má dobrou atmosféru... Myslel jsem že neuvidím v seriálu hezčí ženu než Laghertu, ale musím říct že Helga jí rozhodně trumfla... ()

Reklama

Reklama