Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po Haraldsonově smrti se Ragnar stává novým Jarlem v Kattegatu a hned začíná plánovat své další námořní výpravy směrem na západ. Rád by získal další bohatství v Northumbrijském království v Anglii. Místní král Aelle však již má nájezdů Ragnarových bojovníků po krk a začne připravovat své vojsko k protiútoku pod vedením svého bratra Aethelwulfa. Ragnar a jeho družina znovu připlouvají do Aellova království. Dochází k bojovému střetu s královými vojáky, po kterém Ragnarovi bojovníci zajmou Aethelwulfa. Aellova šlechta si uvědomuje, že pro zachování bezpečí bude vhodnější začít s Ragnarem vyjednávat a nabídnout mu nějaké bohatství. Ragnar a někteří z jeho družiny jsou pozváni k Aellovi na hody, jejich nevázané chování však u místní šlechty budí spíše rozpaky. I přesto se však Ragnar a Aelle dohodnou na příměří, podmínky, že Aelle poskytne Ragnarčovi určité množství zlata a na oplátku někdo z Ragnarovy družiny přijme křest a Ragnar nechá propustit Aethelwulfa. Rollo se přihlásí dobrovolně a skutečně křest podstoupí, Floki si ho však kvůli tomu dobírá. Ragnarovi bojovníci čekají ve svém táboře na královu dodávku. Král skutečně pošle vozy s nákladem, jejich obsah je však prázdný. Ragnarovi dochází, že král na ně nachystal léčku a dojde k dalšímu krvavému střetu s Aellovým vojskem. Po vítězství Ragnar nechává Aethelwulfa zabít. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to prisamvačku naberá grády i kvalitu s každou ďalšou časťou. najprv tu máme fajn nočnú prepadovku, potom návštevu u kráľa s pár vtipnými momentami stretu pohanov a kresťanov, očakávaný Eilov ojeb ktorý ale nevidal podľa plánu a jasný náznak, že Eila a Ragnar si ešte povedia čo preto. Pasáž v domovine nezaujímavá, ale celkom prekvapivá v jednej veci. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší epizoda celé série. Bitky bravůrně zvládnuté a následné vyjednávání křesťanů a pohanů na hostině prostě nemělo chybu a bylo i velice vtipné. Také chválím dobře vybraný vedlejší charakter Tostiga, něhož si nelze neoblíbit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivě ztělesněná hlavní hrdinka šéfuje ve své domovině ve velkém stylu a chytrosti, zatímco její manžel dobývá Anglii. Pochopitelně je soubojů spousta a chybí jim vysokorozpočtový feeling zřejmě dalších epizod, ale je to poctivá a místy velmi chytrá filmařina. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám sice k sedmé epizodě nějaké výhrady, ale nechávám je stranou, protože jsem dostal pěknou dávku kvalitní akce, Bůh se na své stádečko opět vykálel, jak je ostatně jeho zvykem, a dostalo se mi poučení, že když dojde k boji, je lepší bojovat, než se modlit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vikingovia pod Ragnarovým velením vyplávajú na ďalšiu plavbu do Anglicka, kde sa im počas jednej z bitiek podarí zajať brata kráľa Northumbrie. Tak sa začne vyjednávanie o život kráľovho brata. Počas hostiny sa Ragnar s kráľom dohodnú na výkupnom, ktorého súčasťou je Rollov krst. Kráľ sa pokúsi Ragnara a jeho družinu oklamať a namiesto 2000 libier pošle k táboru Ragnara a jeho mužov vojsko, ktoré Vikingovia porazia. Ragnar následne pošle telo kráľovho brata Aethewulfa kráľovi Aellovi, ktorý Ragnarovi nakoniec sľúbené výkupné vyplatí a Vikingovia sa vracajú domov, kde Ragnarova žena medzičasom potratila. To, ako naivne sú vykreslený anglický bojovníci v tejto časti už presahuje hranice únosnosti. Ak by bola prevaha Ragnara tak značná, dobil by mestečko a obsadil celé kráľovtvo a neodplával s pár truhlicami zlata. Vykresľovanie severských vraždiacich prasiat ako hrdinov a kultúrnu Britániu ako kresťanský odpad sveta dosiahlo v tomto seriály nové hranice a ten idiot, ktorý to točil by sa mal viac pozerať na Viasat History a Discovery Channel aby pochopil, čo za vraždiace beštie boli severské kmene a aký výrazný bol ich prínos k počtu kostrových pozostatkov na našej planéte, ktoré z tohto sveta neodišli prirodzenou smrťou. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stret dvoch diametrálne rozličných kultúr kde sa na pozadí hrajú špinavé hry a v popredí sa honosí Anglická šľachta. Ten Ragnarov ksycht keď vie niečo čo iný nie je na nezaplatenie. Zatiaľ jedna z najlepších častí. Stále neviem čo mám čakať od Rola ale zatiaľ sa mi týpek pozdáva. 95% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kráľove úskoky neprekonávajú na všetko pripravenú taktiku a bojové schopnosti Vikingov. Bitka je však strategicky nenáročná, napínavá je v jednotlivých súbojoch. Dovtedy zažívame drámy aj vtipné scény stolovania barbarov a kresťanov. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda mě fakt docela nasrala... Opravdu byli králové Anglie tak nehorázně neschopní a impotentní, že by si nedokázali poradit s padesáti nájezdníky? Tvůrci jaksi nepochopili, že pokud chtějí adorovat filmového hrdinu, musejí mu najít alespon trochu schopného a silného protivníka. Boj s bandou neschopných impotentních ufňukánků z nikoho velkého hrdinu bohužel neudělá - celý díl tím jde totálně do kytek a působí spíš směšně... ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hostina, jak má být :D a potom další bitka a zúčtování. Spoiler alert: Floki by měl dostat pohlavek, v lepším připadě, tak těžce vydřené mince se nehází do vody! Trochu mě mrzí, že Lagertha potratila, ale trest bohů za jednoho nevěrníka je na místě. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší epizoda. Děj se odehrává v Anglii, seveřané se zakopají a značnou vyjednávat. Vymyslí strategii a chtějí výkupné. Doma se zatím dějí zajímavé věci. ()

Reklama

Reklama