Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnarova flotila dorazila k Paříži a připravuje se k bitvě. Velením je k všeobecnému údivu pověřen Floki, který začne stavět obléhací věže... (TV Prima)

Recenze (14)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni zřejmě čekají bitvu všech bitev, ale namísto toho se spíše krafá a mistr Floki staví obléhací zbraně možná až příliš rychle ? Je to už poněkolikáté, kdy tvůrci s tím skákáním v čase a dějovými posuny obecně poněkud ustřelují. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledná známka mohla jít až na maximum, ale na to děj před Paříží příliš stagnoval, mnohem zábavnější bylo Egbertovo politikaření v Anglii. Egbert se jasně drží mezi mými nejoblíbenějšími postavami. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najslabších častí série najmň preto, že práve keď Ragnar poverí velením útoku na Paríž Flokiho, tak všetky historické fakty dostavajú košom a to mňa ako veľkého fanúšika a znalca dejín irituje až príliš. Ragnar plienil aj Paríž, ale predovšetkým raboval kláštory a vraždil neozbrojených mníchov a roľníkov, víťazstvo v Paríži dosiahol aj vaka tomu, že hradby neboli opravené od čias Rimanov a celkovo Franská ríša mala najlepšie časy dávno za sebou, už bola rozpadnutá a opevnenie nwbolo zďaleka také, ako ho zobrazuje seriál. Toľko k historickým failom a nakoľko ani dej epizódy a Ragnarova láska ku kresťanom nemôžu človeku znalého dejín tejto epizóde umožniť dať vyššie hodnotenie. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ragnar nepriamo Flokimu vyčíta, čo spravil. Ecbert dáva rada synovi a syn sa bičuje, prosí o odpustenie. Ragnar neskôr dáva Flokimu viac zodpovednosť a on sa v rauši priznáva Helge so svojím činom. Ecbert posiela syna vyriešiť záležitosti s princeznou a sám ostáva s Judith. Parížania až tak nebavia, sú to postavy srdca a chutí, ktoré utiekajú ku vznešenosti, aby zakryli vlastnú neschopnosť. Ecbertov syn ukazuej pred princeznou, s čepeľami na hrdle, riadne gule. Bez bitky, zato s napätím. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I charge you to go to Mercia. And tell the Queen that she may be forgiven for slaughtering our nobles but only if she begs mercy and reconfirms her subjugation to Wessex. If not, we will show her the iron fist. We will invade and we will destroy her, and her limbs being fastened to four horses, her body will be torn apart. Or something of that sort." ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vikingové přijíždějí do Francie a připravují se na Paříž. Události z minulé epizody se neřeší, jsem zvědav jestli se k tomu tvůrci vrátí. Jinak to byl spíše díl, kde se nic moc nestalo. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda síce mierne vydrbe s tými ktorý čakajú nejakú bitku(dočkáme sa iba krátkeho útoku kušníkov na vikingské lode) ale predstaví sa nám parížsky kráľ, jeho dcéra, ktorá je nič extra a jednoruký lord ktorý pôsobí fajn. Vypičenec Egbert má prúser, lebo kráľovná Mercie nechce počúvať a tak vyšle svojho syna aby zjednal nápravu ale tá mu hrozí Ragnarovým synom(ale silno pochybujem, že to je vôbec jej syn, tobôž Ragnarov), našťastie princ nie je mechom udretý. Hej a pasáž s Eckbertom a jeho nevestou, nuž všeličo z toho môže vypáliť. A záver vnadí na poriadnu bitku tak uvidíme jaký masaker dostaneme. P.S, Mám za sebou tri série ale nenašiel som si žiadnu obľúbenú postavu ktorej by som fandil. Ale to nevadí, len je to prvýkrát čo sa tak stalo. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se ubírá správně... Jen u Paříže se zasekne, Ragnar, evidentně nejchytřejší Viking v partě dá velení, ne úplně hloupému Flokimu, Floki je sice celkem chytrý ale je to jen stavitel, nikdy předtím nevypadal jako velký válečník a stratég... ()

Reklama

Reklama