Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohly by to být dvě série (či jedna kratší), ale asi jim to nějak v desátý epizodě nevyšlo na čas (což se divím, protože třeba epizoda Smrt všude kolem je sakra natahovaná s několika dalšími epizodami), ale nu což, ta druhá půlka má už alespoň jasno, do čeho se chce pouštět a jak skončí, hlavní body pro každou epizodu a nepřešlapuje na místě s tématy ke zmapování. První půlka je přávě taková nerozhodlá, takové mdlé cosi o Paříži a tak a nějak to nefunguje kvůli hromadě keců, nejistotě samotných tvůrců, co chtějí ukázat a celkové zbytečnosti (a ještě číňance, kterou jsem si tedy osobně skoro vytěsnil z hlavy, protože tuhle sérii jsem sledoval fakt dlouho). jako jo, je tam fajn ukázat historii, kontrasty v kulturách a nápadech a vynálezech, ale mohlo by se to využít i chytřeji a ne kolem toho v nezmezné genialitě honit minimálně pět dílů ze šílených dvaceti. Co se ale druhé půlky týče, je celkově mnohem rozhodnější... a především (i přes to, že mě to štvalo) vyniká novými a ''novými'' postavami (ve kterých se tedy těžko orientuje a občas jste úplně zahlceni). Ale nové obsazení Ragnarových synů je naprosto dokonalé (jen tomu musíte dát čas) a skvěle sekundují Travisi Fimmelovi (Ragnarovi, který mi po téhle sérii společně s Egbertem přijde jako jedna z nejlépe zahraných seriálových postav). Mají přesně ty ksichty, pohyby, oči, řeč... naprosto skvělé. Každopádně, pomalu začali ke konci dohánět průměr série... ale nějak tam ty vyprůměrovaných pět hvězd nemůžu s klidem v srdci dát. takže sorry, čtyři. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se dělí na 2 části. S tím, že začátek ve Wessexu celkem ušel, ale hned potom neásleduje poměrně nudná část zaměřující se na Rollův vztah, Bjornův test muže a Ragnarovo feťácké zoufalství plné prazvláštní výplně a nezajímavých scén. Považuju je za velice slabou a bezvýznamnou část seriálu a ohodnotil 2*. Naopak Druhá část 11-20 epizoda šly hodně nahoru a přirovnal bych je kvalitou ke třetí sérii 4*. Zde se nachází Ragnarova osobní pomsta a především jeho opětovné shledání s králem Ekbertem bylo nesmírně dojemné. Celkově tedy dávám 3 hvězdy. 70% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4a.série: ** ta je ve znamení úpadku :(. prakticky šest epizod z deseti se nic neděje a děj se dělí na 4 linie, kdy dvě se prakticky vůbec netýkají Vikingů (to že se o nich občas promluví nic neznamená). Cítím se podveden a série mě začíná nudit. To jako nemají o čem vyprávět??? To jako všechna "tajemství" už byla objasněna? Korunu tomu dává idiocie s jakou začínají Vikingové vystupovat. Takhle se chová národ dobyvatelů? Navíc ten závěr série... Už jsem na to moc starej... série by si zasluhovala konec. 4b.série: ** série z ničeho nic začala pokračovat (dle mého názoru pátou sérií), nicméně autoři se rozhodli přidat jednou tolik epizod do té stávající. Ne že by se nějak použili z předchozího. První polovina je jen plácání se v rozlitém mléce a druhá nabere neuvěřitelný spád (no dějou se věci). Závěr série je opět tak trochu ne-závěr a začíná mě rozčilovat jak si série neumí najít kam patří (je to jakože děsně realistický, nebo tam poletují duchové a věštíme budoucnost z olíznuté ruky?). Za sebe říkám smutné. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy Ragnara je pořád zajímavé sledovat, i když je smutné sledovat jak dopadne. Časový posun, aby vyrostli jeho synové a hlavně aby se mohly udát aspoň základní historické události nebyl na škodu, protože tvůrci naštěstí nezůstali jen u lepení delších vousů, ale nechali postavy vyrůst a dozrát. Speciálně Floki...postava, kterou člověk nesnáší, ale na druhou stranu chápe a cítí s ní...fakt pěkný. Míň pěkný je pohled na Ragnarovi syny, kteří nejsou schopni udržet můj zájem. Výjímkou je Bjorn, ale ten se musí o prostor dělit s ostatními postavami. Bohužel už nesledujeme cestu Vikingů skrze osudy jednoho člověka, ale spíš dohru toho, co Ragnar rozpoutal. A samozřejmě osudy jeho blízkých. Přibylo mnoho nepřesvědčivých scén, které si tvůrci domysleli, nebo upravili dle svých potřeb, některé postavy svou roli dohrály, nové mě nebaví...touto řadou jsem skončil, protože stejně vím jak to dopadne. Norsko bude mít skvělé běžkaře, skupinu A-Ha a spoustu ropy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtou sezónu vidím zatím jako nejslabší a samotného mě překvapilo, že se průměrná známka nakonec vyšplhala až na čtyři hvězdičky. Byl jsem docela rád, když se definitivně rozloučil Ragnar, protože bylo utrpením sledovat rozpad jeho osobnosti, který navíc odporně zpomaloval tempo příběhu. Potom, co se scénárista dostal z těžké krize, začal děj opět fungovat, o to horší zklamání mi přinesla závěrečná epizoda. Ukázalo se, že dvojnásobný počet dílů nebyl šťastným rozhodnutím. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)
  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)

Reklama

Reklama