Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar je zraněný a není jisté, jestli přežije. Ve snu se mu zavírají dveře do Valhaly. Otázkou je, zda v případě jeho smrti bude v Kattegatu vládnout žena... Ragnar se stále zotavuje ze své nemoci a po únavě z tažení ve Franské říši. Výkonu moci se tedy ujímá jeho nejstarší syn Bjorn, který se dozvídá, že jeho žena Porunn opustila Kattegat, ale nechala mu jejich dceru. Bjorn se rozhodne, že Floki musí být potrestán za vraždu Athelstana a nechává ho zatknout a přivázat ke kůlu. Floki i přes počáteční odpor svůj trest přijímá. Ve Franské říši je mezitím Rollo sezdán s princeznou Gislou. Tent sňatek má zajistit, že Rollo s ostatními Vikingy usazenými v Paříži bude Franskou říši bránit před nájezdy jeho bratra Ragnara. Gisla je však z politického sňatku nešťastná a o svatební noci Rollovi slibuje, že ho podřízne. Ragnarova manželka Aslaug navštíví věštce, protože chce zjistit, zda bude po Ragnarově smrti vládnout Kattegatu. Věštec ji odpoví, že jednou bude Vikingům vládnout žena, ale neřekne jí, zda tím vládcem bude ona. Skupina vikingských přátel z Paříže navštíví Rolla s plánem, aby se všichni vzbouřili proti franskému králi a jeho úmyslu bojovat proti Ragnarovi. Rollo však na své přátele připraví léčku a nechá je pozabíjet, protože je odhodlaný se s Ragnarem střetnout. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned v první epizodě šla kvalita seriálu prudce dolů a trvale zlikvidovala dvě mé oblíbené postavy. Jednak Flokiho, jehož příběhová linie již nikdy nebude znovu tak zábavná ani příliš zajímavá. Dále pak je to začátek konce Rolla, který odteď postává již jen na pozadí všech událostí a nebo je často nasilím vtlačen do děje na nehodících se místech, pokud se tedy vůbec na plátně objeví. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostrbatý časový posun, kde jedno nekoresponduje s druhým, ale ok, všichni jsme si na to již zvykli. Nelogická rozhodnutí hlavních hrdinů zřejmě záměrně, přece jen ve čtvrté sérii musí být něčím alespon trochu inovativní zápletka. Například závěrečnou akcí, která překvapí. Na první díl ale tradičně slabší a rozvážnější. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start čtvrté sezóny na mně zanechal stejný dojem jako začátek třetí řady- rozpačitý. Události v Kattegatu mi nepřišly zvlášť zajímavé, dřívější intriky se někam vytratily, takže příběhu jaksi chyběla šťáva. Čtvrtou hvězdičku jsem přidal jen kvůli událostem ve Frankreichu, Rollo se postaral o nějaké ty humory (svatba a svatební noc) a následně i o nejdůležitější dění první epizody. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmrteľný Ragnar opäť ožije, poháda sa s Bjornom, ktorý odíde do divočiny, aby sa odtiaľ neskôr vrátil dostatočne silný na objavenie Ameriky. Ešťeže situáciu zachráni Rollo a aspoň niekto sa postaví pánovi dokonalému Ragnarovi, kedže aj pokus o zvrhnutie lagerthy končí masakrom jej odporcov, a prekvapivo ju podporujú aj ľudia, ktorých Ragnar spolu s Lagerthov zabili. Solídny úvod série. Flokiho zadržanie Bjornom bol asi najlepší krok Bjorna, avšak Ragnar Flokimu nepochybne odpustí... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akoby sa zmenil scenárista poslednej epizódy a príbeh je znova ucelenejší a dáva väčší zmysel. Ragnar idúci do veľkých dverí v strede lúky, (dúfam, že len v sne,) pôsobí ale gýčovo. Kvalitu znižujú niektoré rozhodnutia postáv, ktoré nedávajú žiadnu logiku, ako napr. Rollo a syn kráľa Horika. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický pomalší rozbeh kde Auslaug kuje pikle (tej kurve som od začiatku neveril), Lagerthin kontrajarl pekne vydrbe s jej odporcami, Rollova svadobná noc je zaujímavá a aj vtipná. Jo a som zvedavý jak dopadne Floki. No a záver, tak to bolo nečakané jak fras. P.S: Tú aziatku nechápem ale dobre no zas chcieť úplnú historickú realitu to by som chcel veľa. ()

Reklama

Reklama