Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve Wessexu se král Ecbert radí s králem Aellou a královnou Kwenthrith o dalším postupu jak vrátit Kwenthrith na trůn Mersie. Kwenthrith ovšem Ecbertovi nevěří. Manželství Ecbertova syna Aethelwufa a princezny Judith je v troskách - on ji nařkne z nevěry s jeho otcem, zatímco ona mu vyčte zálety s Kwenthrith. Ecbert se modlí k Bohu a snaží se zpytovat ze svých hříchů. V Kattegatu se Ragnar stále více sbližuje s otrokyní Yidu, která mu prozradí, že je dcerou čínského císaře. Ragnar se jí na oplátku svěří se svým traumatem, kdy kvůli němu zemřeli vikingští osadníci ve Wessexu. Král Harald se snaží se svými muži začlenit do Ragnarovy družiny a zpojit se do příprav útoku na Paříž. Bjorn ovšem odhalí Haraldovu touhu získat Ragnarův trůn. Do Kattegatu za Haraldem přijíždí jeho bratr Halfden a oba se snaží sblížit s Flokim poté, co zjistí, že je s Ragnarem v napjatém vztahu. V Ragnarovu synu Ivarovi se projeví násilné sklony, když při hraní zabije jednoho z kamarádů. V Paříži se král Karel dozvídá o touze hrabětě Oda převzít trůn a nařizuje jej dále sledovat. V Hedeby sděluje Lagertha Kalfovi, že s ním čeká dítě a Kalf ji požádá o ruku. V den jejich svatby však Lagertha podle svého slibu Kalfa vraždí a ujímá se opět svého jarlství. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriálu začíná tento nešvar natahovaných epizod do absurdně dlouhých 45 minut, epizod postrádajících však cokoli zajímavého. Zejména tento díl obsahuje pouze hromadu nudných scén a nenabídne nic nového ani pro příběh důležitého Zatím nejslabší z celé série a úplně zbytečná epizoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko pochopitelné plácání se ve scénáristickém balastu a zmaru. Po vzájemném oťukávání to zachraňuje twist na konci a dále fakt, že Bjorn začíná být více charizmatický, než jeho otec v aktuálně ne příliš dobré formě. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani tentokrát nedošlo k žádným velkým událostem, ale proti předchozímu dílu došlo alespoň k nějakým intrikám (na všech frontách), znovu mě po čase dokázala pobavit Lagertha a první zabití si ze všech mladších Ragnarových synů překvapivě připsal spratek Ivar, což jsem fakt nečekal. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tejto epizóde je ťažké povedať, či je najobľúbenejšou postavou zo seriálov všetkých feministiek Xena alebo Lagertha...Keď už tvorcovia naznačia, že by v deji mohol aký taký zvrat proti dynastii Lothbrokovcov nastať, všetko pokazia a tí naďalej o všetkom rozhodujú a nikomu z Vikingov nevadí, že ich retardovaný synček zabije pri hre dieťa...Anabáza Ragnara s čínskou slim pussy girl, no k tomu sa aj ťažko hľadajú slová, ale seriál zožal úspech tak prečo ho nenatiahnuť hneď na 20 dielov. A protikresťanská alianca naberá na sile, takže liberálny fašistický odpad dosiahol virtuálny ( a možno pod perinou aj skutočný) orgazmus... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ragnar a Bjorn neveria Havardovi, on sa ale teší na dobýjanie Paríža. Ambiciózny poskok predstavuje kráľovi Odovu zradu. Havard víta v Kattagate svojho brata a vyzvedá od Flokiho, prečo je u Ragnara v nemislosti. Pre Vikingov túžiacich po kresťanskej krvi je dôvod veľmi zaujímvý. Ragnar si vo svojej kráľovskej osamelosti vyvíja vzťah s Číňaňkou, vzájomne si prezrádzajú tajomstvá a tiež vyvíja nové fetiše. Hláškujúci Ecbert kráľovnej nič nesľubuje a ide sa klaňať Bohu. Ivar konečne ukazuje svoju prvú brutalitu.  Dej sa veľmi nehýbe, ide skôr o prešľapovanie na mieste. Preto poteší záver, ktorý je v určitom zmysle definitívny. V ňom rozhodná Lagertha a milujúci Kalf. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu seriálovej vaty a natiahnutých scén, kde by sa všetky udalost dali zhrnúť do jedinej vety. Zatiaľ čo Lagertha, Rolo a kráľ Ecberth sa posilujú, Ragnar tak trochu prichádza o rozum a kráľovstvo sa mu môže rozpadnúť pod rukami. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by náznaky nějakých zvratů? Jarl Inkstad je zpět, Bjorn už ví, kdo ho chce dead a Ragnar našel novou zálibu. Zatim to je takové stagnující , ale pravděpodobně se jedná o přípravy dalších nájezdů a jelikož se série prodloužila, tak tvůrci tolik nezpěchají. Jen doufám l, že Ragnar ještě nemá odzvoněno. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabší part 4. série kde jediné cool scény boli Ivarov prvý kill (kurevsky nečakaný) a výjeb Lagerthy s kontrajarlom ale to bolo tak nejak očakávané. A Ragnar na čínskych bazmekoch ma už sere. Ako počul som, že od 4 série sa to má kurviť ale že až takto rapídne? Jo a pokiaľ je pravda to čo sa udialo v Paríži tak tu máme incest jak vyšitý. ()

JohnDiFool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je jasné, čo nám vyrastie z Ivara. Navyše s pošahaným fanatikom Flokim ako tútorom jeho zdravý rozum nemá šancu. Skvele načrtnúte formovanie tejto postavy. Zmena svadby na pohreb zaskočila (a potešila), čím si jednoznačne epizóda vyslúžila plnú palbu. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky dvojitému rozsahu čtvrté série nám tvůrci mohou dopřát mnohem více děje, než v těch původních a tak nám servírují rovnou čtyři zajímavé příběhové linie a konečně vykreslují Ragnarovy pocity, což mi v té předchozí dost chybělo. Zde je ale dostatek místa i na jeho laškování s Číňankou, Bjornovy problémy, nebo třeba Ivarovo složité dětství. Vážně z toho mám radost, tvůrci se po nejslabší třetí sezóně zlepšili ve všech ohledech. Jen ta Lagherta je trochu přehnaná. ()

Reklama

Reklama