Reklama

Reklama

VOD (1)

V Paříži nechává císař Karel popravit hraběte Rolanda a jeho sestru Therese, které považuje za zrádce. Mezitím se franská vojska pod Rollovým vedením připravují na rozhodující střet s Vikingy vedenými Ragnarem. Vikingové se chtějí Rollovi pomstít a začátek vzájemné bitvy se vyvíjí v jejich prospěch. Poté ovšem Rollo vyburcuje franské vojáky k útoku a sám se vydává do střetu s Ragnarem. Jelikož vojsko Vikingů utrpí značné ztráty, zavelí Ragnar k ústupu. Rollo se vrací do Paříže jako hrdina, který je vyznamenaný císařem Karlem. Po návratu do Kattegatu Ragnar opouští svůj lid a svou rodinu. Po několika letech jeho synové pochybují o svém otci a jeho činech, nejstarší Bjorn šak poukazuje na to, že byl pouhým člověkem. Do Kattegatu se navíc rozšíří zpráva o Ragnarově nemanželském synovi s královnou Kwenthrith a otom, že ve Wessexu byla v minulosti založená vikingská osada vypleněna a Ragnar o tom věděl. Bjorn navštíví Flokiho s žádostí o stavbu lodí, se kterými by vyplul na plánovanou výpravu do Středozemního moře. Ragnar se překvapivě vrací do Kattegatu, kde se setkává se svými syny. Vyzývá je k vzájemnému souboji, protože pokud ho zabijí, usednou na královský trůn místo něj. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu bych rozdělil na 2 části. Na neuspokojivou bitvu která nebyla nápaditá ani zajímavá. Nicméně ze všeho nejhorší byl fakt, že Rollo, ačkoli to byl surovec a prostý válečník, dokázal kompletně okopíroval stavbu i bojovou taktiku Vikingů vycvičit v tomto ohledu vlastní armádu během několika málo let a pak porazit mnohem tímto hloupým způsobem přemoci síly svého bratra. To vše ke všemu na bojovém ,,hřišti vikingů" mimo bezpečí hradeb města. Za jedinou dobrou scénu tak považuji Rollův průchod uličkou oslavujících lidí a následnou scénu s,,hail Caesar". hodnocení okolo 50-60% Druhá část, plna již dříve zmíněné zbytečné vaty však byla celkem ubohá. Následuje podstatný časový posun, odhalila se skrytá pravda a rychlé seznámení s novými postavami. Konec s návratem ztraceného Ragnara byla třešničkou na smrdutém dortu této epizody. dalších 50% a ačkoli bych dal asi hvězdy 3, tak vzhledem k celkovému hodnocení se přikloním k dolní hranici 50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divočna na Seině v Paříži a potom ještě větší scénáristická divočina s časovými skoky. Tvůrci se opravdu nebojí mrknutím oka posunout děj několik let dopředu jako by nic. Tady v tom případě je to extrémně dobře, jelkož nám to dává možnost vidět vlastně zcela nové postavy (skoro dospělé syny Ragnara) a jejich zajímavé osobnostní charakteristiky, které pravděpodobně postupem času budou hybným motorem celé této série. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byl šok, po nanicovaté deváté epizodě přišel výživný díl, u kterého jsem se bavil od začátku až do konce. Akční scény na řece se jednoznačně vydařily a budu předstírat, že jsem si nevšiml naprosté nesmyslnosti platforem, které před sebou tlačila Ragnarova flotila a které neměly evidentně jiný význam, než aby bylo kde natočit boj muže proti muži nebo ženě. Císařovy garoty mě potěšily a překvapivě mi nevadil ani velký časový skok. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že počas bitky Frankov s Vikingami sa pozeráme iba na umierajúcich kresťanských vojakov, bitku nakoniec partia okolo Ragnara prehrá a rovnako tak Ragnar boj s Rollom. Tie nezmyselné zábery, keď Ragnar holými rukami odsotí zo 4 západofranských vojakov a tí ho nedorazia za komentár nestoja. Ale ten si zaslúži jednak ragnarov návrat do Kattegatu, ktorý sa za zhruba 8 rokov rozrástol do priam epických rozmerov ale najmä to, že zo scény sa stratili nórsky kráľ s bratom, ktorý by zdrvujúcu porážku Ragnara v Paríži využili k tomu, aby Lagerthu nesmrteľnú, Ragnara či Bjorna určite poslali do večných lovísť, respektíve Vallhaly a s radosťou by im pritom pomohli Ragnarovy najvernejší. Nehovoriac o tom, čo by velila vikingská česť spraviť z ich otcom Ragnarovým synom po jeho návrate.Napriek tomu 5 hviezdičiek, pretože Ragnar prehral, dvakrát po sebe. Nato, že z jeho blízkych neumrie nik sme si už zvykli. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pravý díl Vikingů! Už jsem se bál že po slabších předchozích epizodách seriál půjde dolů, ale to jsem nevěděl co přijde potom. Bál jsem se že dostaneme podruhé bitvu o Paříž, ale nakonec jsme dostali bitvu na vodě. Akční scény byly úžasně natočený. Ragnar vs Rollo, omg. To mělo všechno. Časový skok jsem fakt nečekal. Travis Fimmel opět fenomenální. Jeho návrat na konci mi nahnal husinu. Pro mě nejlepší díl Vikingů. WHO WANTS TO BE KING! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rollo organizuje finálny útok, ako vždy, bez potrebnej stratégie, zato ale tiež ako vždy, s obrovským odhodlaním. Máme tu crash oboch obávaných bratov, čo nevyjde podľa Ragnarových predstáv. Ragnar teda na pár rokov opúšta všetkých a nedáva o sebe vedieť. Synovia mu vyrastú a sú družní aj s Ivarom, ktorý jediný chápe Ragnarovu chladnokrvnosť. Do Kateggatu prichádza správa o masakre vikinskej farmy v Anglicku, po nej ktrýtko aj Ragnar. Dočkáme sa tak celkom slušnej dialógovej sécny medzi synmi, ale hlavne Who wants to be a king scény, skvelo ozvučenej, dostupnej na youtube, ktorá ponúka skvelé herectvo Travisa Fimmela a geniálne ťahy, keď vstúpiš do hry ako outsider. Tá je bohužiaľ prerušená a jej druhá polovica sa nachádza v ďalšej epizóde. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bjorn Lothbrok - I learned from my father. The only way to tell if something is real... is to sail there. I hope you'll come with me, Floki. Floki - Are you joking? The lure of an imaginary land. Traveling somewhere that doesn't exist? Of course, I'm coming. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modlil jsem se (k žádnému bohu, ale k tvůrcům), aby Ragnara nenechali shnít jako zdrogovanou trosku, což by odporovalo skutečnosti/legendám. Nakonec to museli vyřešit skokem v čase, ale vypadá to, že Ragnar je zpět, i když je mu už takových 50 let. Jsem zvědavý, co přinese druhá polovina 4. série a následně série 5, a jsem rád, že jsem cestu k Vikingům našel až tak pozdě, protože užívat si měsíc v kuse 1-2 epizody denně je pohodička. :) ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Konečne relatívne napínavá epizóda a asi najlepší diel série. Čo mi ale vyslovene vadilo bolo, že celý útok na Paríž bol nedotiahnu. Prečo sa bili len lode vpredu a následne po jednej porážke (čo bolo navyše otázne) zrazu vikingovia zdrhli? ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn epizóda, Rollo je nakoniec paradoxne omnoho väčší sympaťák, keď stojí proti Vikingom, len som bol trochu sklamaný, že ani tentoraz si to ani jedna z hlavných postáv (aspoň tých, ktoré sa účastnili bitky :)) neodniesla. Skok v čase v závere ma prekvapil, ale môže seriálu pomôcť, pretože v štvrtej sérii začal nepríjemne stagnovať, 8/10. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním tahounem epizody je nečekaná bitva na řece. Poté skok v čase tak alespoň o deset let.D8le otázky o budoucnosti. Čeká nás nová cesta do neznámých končin? Skončí Ragnar? Nic se zde nedovíme, jen něco málo je nastíněno. ()

George8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Come to Floki, you bastard. Výborný osobní souboj Ragnara s Rolloem. Časový posun - Ragnarův návrat do Kattegatu byl perfektní a nahnal určitě většině diváků husí kůži. WHO WANTS TO BE KING ? ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá akčná polka rozhodne fajn. Super krvavé súboje a Ragnar dostáva opäť na piču. Plus konečne aj Franský kráľ ukázal, že mu to pálí a poslal k pánu tých dvoch vymrdancov. Avšak druhá polka kde sa skočí v deji o pár rokov dopredu už nie je zaujímavá krom toho, že Bjorn sa chystá na stredozemné more a Aslaug chľasce jak dúha. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase to utnuli v nejlepším, ale jsem rád, že jsou alespoň všichni důležití hráči pořád naživu. Bitva byla zajímavá, i když pěstní souboj Rollo vs Ragnar byl trochu ve stylu Rockyho. Mezitím se z Ragnarovy smečky psů stala pěkně nevděčná banda, ale třeba je ještě zkrotí. Nakonec je z toho trochu rozházený závěr první poloviny série, ale i tak působivý. ()

Reklama

Reklama